Τι μας περιμένει από Οκτωβρίου και μετά;

 

Δεν προβλέπονται αλλαγές - με βάση τις δημόσίες δηλώσεις των δύο συμβατικών εταιρειών - στην γραμμή μας στα χειμεριά δρομολόγια. Θα υπάρχει και πρωινό και απογευματινό πλοίο για Άνδρο. Φωτογραφία της ευρύτερης περιοχής και του λιμανιού του Γαυρίου  (φωτ. Εν Άνδρω).

"Τι μας περιμένει;  Τι θα γίνει μετά την 1η Οκτωβρίου;" Ερωτά με αγωνία ανδριώτης αναγνώστης μας. Μέχρι σήμερα δεκάδες αναγνώστες έχουν γράψει το ίδιο ερώτημα κρίναμε σκόπιμα να απαντήσουμε δημόσια σε όλους με βάση όσα ξέρουμε και όσα έχουμε συζητήσει και με τους τρεις ακτοπλόους που δραστηριοποιούνται από την Ραφήνα. Τα μηνύματα παρά τα καλοκαιρινά σκαμπανευάσματα είναι θετικά για την σταθερότητα της γραμμής μας.

Αρχικά το έρωτημα του αναγνώστη μας:

«ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!!!

ΑΠΟ 1ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 31ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ?

ΜΠΟΡΕΙΤΕ Ν ΑΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΦΙΛΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ? ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ AQUA JEWEL ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΕ ΑΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ ?

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ»

Και μετά αναλυτικά η απάντηση μας:

(α) Επειδή το παραπάνω ερώτημα είναι πολύ σημαντικό για όλους μας ας ξεκινήσουμε από το τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Και μετά θα πάμε στο τι θα γίνει μετά την 1η Οκτωβρίου. Με βάση όσα έχουν κοινοποιηθεί μέχρι 30/9 συνεχίζονται κανονικά τα υπάρχοντα δρομολόγια – χωρίς όμως τοπικά - με τις συγκεκριμένες εκπτώσεις όπως διαμορφώθηκαν μετά από πολλές πιέσεις και παλινδρομήσεις τον Αύγουστο και στις δύο εταιρείες της γραμμής μας.  

(β) Από την 1η Οκτωβρίου με βάση αυτά που μας έχουν πει οι δυο εταιρείες θα συνεχίσουν κανονικά τα δρομολόγια τους (πρωί - απόγευμα). Παρά την ζημία που είχαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με την μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω των μειώσεων στις τιμές των εισιτηρίων για Τήνο-Μύκονο από το TeraJet.

Πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την σταθερή παρουσία της εταιρείας FastFerriesστη γραμμή μας στην οποία βρίσκεται επί δεκαετία και είναι αυτή που «άνοιξε» πάλι τα απογευματινά δρομολόγια μετά από πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση, λοιπόν, η FastFerriesνα αποχωρίσει από την γραμμή μας με κανέναν τρόπο μετά την 1η Οκτωβρίου 2017.

Το ίδιο πρέπει να θεωρήσουμε και για την GoldenStarFerries. Και αυτή η εταιρεία είναι απίθανο να αφήσει το πρωινό δρομολόγιο που κάνει το SuperferryIIεδώ και πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου και αυτή η εταιρεία θα παραμείνει όπως μας έχει δηλώσει με ένα πλοίο την ημέρα παρά το οικονομικό πλήγμα του καλοκαιριού.  

Συνεπώς και οι δύο εταιρείες θα κρατήσουν τις βασικές θέσεις τους πρωί και απόγευμα στη Ραφήνα. Άλλωστε τα νησιά δουλεύουν με τον τρόπο τους και τον χειμώνα και όπως έδειξε η ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας τον χειμώνα του 2017 είχαν και μια σχετική άνοδο κίνησης της τάξης του +1,1%.

Όπως μας πει σε παλαιότερη δήλωση του ο ιδιοκτήτης της SeaJet η εταιρεία του αν κάποια εταιρεία ή πλοίο αποχωρήσει από την γραμμή τον χειμώνα θα βάλει αμέσως δικό της συμβατικό πλοίο. Κάτι που ξέρουν πολύ καλά και οι δύο συμβατικές εταιρείες όπως έχει πει ο ιδιοκτήτης της GoldenStarFerries. Και δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τις σημερινές θέσεις τους για άλλον.

Όπως όλα δείχνουν και με βάση τις συζητήσεις και τις δημόσιες δηλώσεις όλοι παραμένουν στις θέσεις τους, καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται γύρω από την γραμμή μας. Από αυτή την άποψη μπορεί κανείς να πει πως η Άνδρος δεν προβλέπεται α έχει πρόβλημα κάποιο πρόβλημα στη σύνδεση της (πρωί – απόγευμα) με την Ραφήνα τον χειμώνα που έρχεται.

Φυσικά με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα πολύ δύσκολα θα δούμε τοπικά δρομολόγια μέχρι το Πάσχα. Και μάλλον μετά τις καλοκαιρινές εκπτώσεις οι τιμές των εισιτηρίων θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα. Κάτι που όμως μένει να επιβεβαιωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου. Περισσότερα όμως θα ξέρουμε σε λίγες μέρες. Τότε θα επανέλθουμε και πάλι στο θέμα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

θα συμφωνήσω στα περισσότερα με ΝΙΚΟ-ΜΑΡΙΑΝΘΗ και ....συμπληρώνω.... Είναι αδιανόητο να μένουμε αποκλεισμένοι απο τις 16:30 το απόγευμα μέχρι τις 10:15 της επομένης το πρωί. 18 ολόκληρες ώρες το νησί μένει έρμαιο με ότι αυτό συνεπάγεται .Ασθενείς , τραυματίες , επείγουσες υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι να υπάρχουν δρομολόγια απο τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 16:00. Αν είναι δυνατόν ...!!!Οπωσδήποτε πρέπει να "ξετραχηλωθούν" (αραιώσουν) τα δρομολόγια των πλοίων προς το συμφέρον όλων και του νησιού.καλό θα ήταν να υπάρχει δρομολόγιο ακόμα και στις 20:00 το βράδυ το οποίο βολεύει την πλειοψηφία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτά πιστεύω τα λένε για να κλάψετε μου θυμίζει τον Βασιλάκη Κάιλα βοηθήστε καλέ κόσμε που μας έπληξε το κακό το Tera Jet που πρέπει να το κάνουμε ντα γιατί μας κατέστρεψε! Τι κακό που είναι μωρέ! Λες και τράβηξε τον κόσμο από τα μαλλιά και τους έλεγαν ελάτε μέσα με το Tera Jet θα πάτε ! Λες και η Seajet έπληξε την ναυτιλία δεν κοιτάζουν που αφήνουν Έλληνες ναυτικούς με πτυχία ανέργους και επανδρώνουν κάποιοι εφοπλιστές τα πλοία τους με αλλοδαπούς η Seajet πείραζει που κάθε μέρα ακούμε και από μια αγορά και έχει τόσους Έλληνες ναυτικούς και δουλεύουν ... Αλλά μετά από όλα αυτά συγχωρούν τον κόσμο και θα κάνουν την χάρη και θα έχουν πλοία στην Ραφήνα μπράβο μεγάλες καρδιές τελικά αυτοί οι εφοπλιστές! Χαχαχα δεν παιζομαστε σε αυτήν την χώρα μέρα νύχτα να κλεγομαστε και τους κλαψες να τους επικροτουμε κιόλας!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΟΤΙ :''''Συνεπώς και οι δύο εταιρείες θα κρατήσουν τις βασικές θέσεις τους πρωί και απόγευμα στη Ραφήνα. Άλλωστε τα νησιά δουλεύουν με τον τρόπο τους και τον χειμώνα και όπως έδειξε η ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας τον χειμώνα του 2017 είχαν και μια σχετική άνοδο κίνησης της τάξης του +1,1%.''''
AΛΗΘΕΙΑ ΕΑΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑΖΑΝ --- ΟΠΩΣ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ --- ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ? ?

This comment was minimized by the moderator on the site

οι εταιρειες παραμενουν αλλα πρεπει να θιαξουν ετα δρομολογια τους για ολους εμας εδω στο νησι.Να τονωθουν οι ιδιες αλλα και το ιδιο μαα το νησι με αλλαγη δρομολογιων τα ΠΣΚ.
ωστε να εχουν δυαντοτητα επισκεψης πολλοι περισσοτεροι.
Εχουμε τοσα πολλα να τους δειξουμε να κανουν κια να περασουν ευχαριστα το χειμωνα.
Ασ το ...τρεξουν και οι εταιριες αφου και αυτες θα ωφεληθουν στο να βελτιωσουν τα δρομολογια τα ΠΣΚ, με βαση την αγορα ζητησης του επιβατηγου κοινου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Guest - ΝΙΚΟΣ & ΜΑΡΙΑΝΘΗ ( ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ 27/7/2017) PERMALINK
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ, ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΦΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΥΤΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΠΡΟΣ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΙΚΑΙΑ ,ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΟΤΝ ΤΩΝ ΤΕΎΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΥΟ ΕΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
Α.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΝΑ ΚΥΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ 18:15 M.M, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ , ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ( ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ? )
Β.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΝΑ ΚΥΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ 17:30M.M ΜΕ 17:45M.M, ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ, ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ,ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΙΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΟΛΟΥΣ, ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΚΟΜΑ.
Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ... ‘’ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ...ΚΛΠ ...ΚΛΠ’’ .
ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΛΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ, ΤΗΝ ΑΠΟ ΕΤΩΝ ΕΤΟΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ‘Η ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ! !
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ,ΚΟΙΝΩΣ ...ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ! !
ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ....
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ,ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ? ?
ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ? ?
( αγαπητέ Διαμαντή, θα θεωρούσαμε πολύ χρήσιμο το παρόν μας σχόλιο φυσικά και με τις δικές σου δημοσιογραφικές πινελιές, να το έκανες ένα κεντρικό άρθρο σου, επ’ ωφελεία όλων μας.)
Ευχαριστούμε πολύ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλή ιδέα. Ίσως την επόμενη εβδομάδα λόγω ύλης....

This comment was minimized by the moderator on the site

Προσωπικά κρατάω αυτό: "Και μάλλον μετά τις καλοκαιρινές εκπτώσεις οι τιμές των εισιτηρίων θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα"...