Χειμέρια τα πράγματα: Πίσω στα καθιερωμένα η γραμμή μας - Και νέο ταχύπλοο οι Στεφάνου

 images/RAFINA/rafina112.jpg

Ραφήνα 2/10 'ωρα 16:00. Όλα τα πλοία έχουν φύγει. Μένει το τελευταίο ταχύπλοο που θα φύφει αργότερα. Το λιμάνι επιστρέφει στα γνωστά δύο συμβατικά της γραμμής - πρωί-βράδυ (φωτ. Εν Άνδρω).

Καλοκαίρι τέλος. Από σήμερα (2/10) η Ραφήνα και η γραμμή μας μπαίνουν στην μακρά περίοδο χειμερινή περίοδο που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Στο λιμάνι της Ραφήνας μειώθηκαν τα πλοία. Και η Άνδρος από τις 8/10 θα μείνει με δύο πλοία όπως είχαμε γράψει από το καλοκαίρι. Το πρωί το SuperFerryII και το απόγευμα το Θεολόγος.

 

Το λιμάνι της Ραφήνας 2/10 ώρα 14:00. Ακόμα γεμάτο με πλοία. Σε λίγο θα έχουν φύγει όλα. Και μαζί με αυτά και οι όποιες διαφορές υπήρξαν τους καλοκαιρινούς μήνες (φωτ. Εν Άνδρω).

Αλλάζουν λοιπόν όλα στη Ραφήνα. Και μαζί αλλάζουν και τα ναύλα! Οι τιμές για Άνδρο ξαναπάνε στα 19 ευρώ για τον επιβάτη και στα 40 ευρώ για το αυτοκίνητο. Έφυγε το καλοκαίρι, έφυγαν τα ταχύπλοα, έφυγαν και τιμές του καλοκαιριού και επανήλθαμε στα γνωστά…

Αναλυτικά οι αλλαγές:

(α) Το SuperRunner δεν θα συνεχίσει για Σύρο μιας και οι πλοιοκτήτες της Golden Star Ferries απέσυραν την πρόταση τους από το ΣΑΣ. Το πλοίο έφυγε για Πειραιά. Από κοντά και το SuperFerry που φεύγει σε μια εβδομάδα από την Ραφήνα για την ετήσια συντήρηση του. Να το περιμένουμε από τον καινούριο χρόνο πάλι.

(β) Το Andros έφυγε χτες για Πειραιά ναυλωμένο από την Blue Star στη γραμμή Σύρου-Τήνου-Μυκόνου. Και βεβαίως τόσο το Tera Jet όσο και το Paros Jet ολοκλήρωσαν τις καλοκαιρινές διαδρομές τους και έφυγαν κι αυτά σήμερα για Πειραιά.

(γ) Οι τιμές επέστρεψαν στα προηγούμενα επίπεδα. Η συζήτηση γι’ αυτές θα επιστρέψει στο τραπέζι όταν εμφανιστούν πάλι τα ταχύπλοα.

Εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά

Τι θα γίνει τη νέα χρονιά κανείς δεν ξέρει. Το λιμάνι της Ραφήνας έχει θεωρητικά 7 θέσεις. Οι τρεις εταιρείες, Fast Ferries, Golden Star Ferries και Sea Jet, ζητούν 9!!! Για τρία πλοία ζητά η FastFerries! Για τρία πλοία η Sea Jet! Και για τρία πλοία η Golden Star Ferries! Ας αφήσουμε στην άκρη τα δρομολόγια που όλοι ζητούν να φεύγουν μέσα σε μια ώρα!!! Αν δεν συνεννοηθούν θα «βουλιάξει» το λιμάνι!!! Τι γίνει στο λιμάνι κανείς δεν ξέρει. Τι θα κάνει το ΣΑΣ και το υπουργείο; Κανείς πάλι δεν ξέρει. Τι θα κάνει ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας. Κι εδώ κανείς δεν ξέρει. Άλλωστε όλοι αυτοί δεν ήξεραν και εφέτος τι έκαναν. Γιατί να ξέρουν για του χρόνου;

Όλας οι συζητήσεις μέχρι στιγμής για τις θέσεις και τα πλοία είναι στον αέρα. Κάποιοι ζητούν να φύγει το Tera από την Ραφήνα. Κάτι που η Sea Jet δεν το συζητά μετά από την εφετινή παρουσία του. Η Sea Jet θα βάλει νέο ταχύπλοο, το Champion, στη σήμερα γνωστή διαδρομή της μέχρι Σαντορίνη. Αλλά θέλει και ένα ακόμα τοπικό για Άνδρο. Το οποίο όμως αν έρθει σε κάποια συνεννόηση ίσως να μην το βάλει. Ή, μπορεί να το βάλει μετά τις 8:15’...

Και νέο ταχύπλοο οι Στεφάνου

Και μέσα σε όλα αυτά «σκάει» και η είδηση πως οι Στεφάνου ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του ταχυπλόου τους αγόρασαν (ή αγοράζουν) νέο ταχύπλοο με 300-350 θέσεις μόνο για επιβάτες!!! Που θα το δρομολογήσουν άγνωστο. Mερικοί λένε ενδκοκυκλαδικά. Κάποιοι είπαν τοπικό για Άνδρο. Κανείς δεν ξέρει…

«Εν Άνδρω»