Kαι η Hellenic Seaways στη Ραφήνα!!! Κόλαση, αλλά και ευκαιρίες για τους ταξιδιώτες.


 

Σε… «πεδίο μάχης» ενός σκληρού –και ίσως πρωτοφανούς- ανταγωνισμού, μετατρέπεται από το καλοκαίρι του 2018 το λιμάνι της Ραφήνας! Ενς μικρός κόλπος, καταφύγιο προσφύγων από την Μικρά Ασία το 1922, με υποτυπώδεις και απηρχαιωμένες υποδομές, χωρίς πρόσβαση, θέσεις παρκινγκ, προβλήτες και μεγάλα βάθη στην θάλασσα, αναμένεται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην τουριστική βιομηχανία. Ένα λιμάνι εντελώς ανέτοιμο γι αυτό τον ουσιαστικό ρόλο, με σχεδιασμό από τους αρμοδίους, εντελώς ερασιτεχνικό, πελατειακό και συντεχνιακό!

 

Κανείς, από τον υπουργό Ναυτιλίας, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, δεν είπε το αυτονόητο όχι στους ακτοπλόους που συνωστίζονται σχεδιάζοντας αλόγιστα, όπως τους βολεύει, τα καλοκαιρινά τους δρομολόγια με στόχο το κέρδος και την εξόντωση του αντιπάλου.

Χθες μια ακόμα μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία η Hellenic Seaways, ανακοινώσε ότι και αυτή θα ρίξει Άγκυρα στην Ραφήνα με ένα σύγχρονο ταχύπλοο που καθημερινά θα βάζει πλώρη για τις Κυκλάδες. Και αυτό το πλοίο «έσπρωξε και χώρεσε», παίρνοντας μερίδιο από το πρωινό φιλέτο! Ώρα αναχώρησης του «Flyinccat 4», 7:15!!! Μαζί με όλα τα άλλα δηλαδή… και όποιος προλάβει!

Το Εν Ανδρω επισημαίνει από νωρίς τις αγκυλώσεις και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν το καλοκαίρι, με την συσσώρευση πλοίων και επιβατών σε λάθος χρόνους. Και φυσικά θα επανέλθει…

Ωστόσο στην όλη ιστορία, υπάρχει και κάτι θετικό για τους ταξιδιώτες. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να ρίξει τις τιμές των εισιτήριων, από παράλογες που είναι σήμερα, σε λογικές. Η κρίση δεν αντέχει πλέον υψηλά τιμήματα για λίγες ώρες ταξίδι.

Ας το καταλάβουν…

Χ