Διάλειμμα τέλος! Τα κεφάλια μέσα!

"Το διάλειμμα τέλειωσε! Τα κεφάλια μέσα!" Πρόκειται για φράση από παλιό κλασικό ανέκδοτο που πέρασε στην καθομιλουμένη πια ως παροιμία. Το διάλειμμα των χριστουγεννιάτικων διακοπών τέλειωσε. Τα καραβια πολλές φορές πήγαν και ήρθαν γεμάτα. Κάποιοι τέλειωναν τις διακοπές τους. Άλλοι άρχιζαν. Από χτες το  βράδυ τα ψέματα τελείωσαν.Άρχισε η πραγματική και τελική επιστροφή. Από το κατάφορτο καράβι μερικές εκατοντάδες (περίπου το 1/3 αποβιβάστηκαν στο Γαύριο και μαζί και πολλά αυτοκίνητα. Εδώ σκηνή της αποβίβασης από τον Θεολόγο στο Γαύριο χτες βράδυ 6 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 (φωτ. Π.Κ.)

Οι κάτοικοι των τριών νησιών της γραμμής μας, αλλά και ειδικά οι κάτοικοι του νησιού μας, πήγαν και ήρθαν στην Αθήνα για ψώνια, στη Βόρεια Ελλάδα για χιόνια, μερικοί ακόμα και στο εξωτερικό. Τώρα όμως ήρθε η ώρα της πραγματικής επιστροφής. Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα. Καθόλου τυχαίο πως το Θεολόγος έφυγε Σαββάτο βράδυ σχεδόν πρωτόκολλο από Ραφήνα. Δεν υπήρχε κυριολεκτικά θέση. Και βεβαίως ανάμεσα στους επιβάτες εκατοντάδες παιδιά. Τα περισσότερα από Τήνο. Μια κυρία σχολιάζε σε μια άλλη. Όλη η τάξη του γιού μου είναι στο καράβι!!! (φωτ. Α.Σ.)

 

Και αν μερικοί γονεις κατάφεραν να καθίσουν μερικά παιδιά στις θέσεις τους υπήρχαν και άλλα που μέτρεψαν τη σκάλα του καραβιού σε παιχνίδι. Είπαμε το διάλαιμμα τέλειωσε. Άντε να μαζέψεις τυς πιτσιρικάδες που επέστρεφαν και κοίταξαν να κερδίσουν και το τεέυταίο λεπτό της επιστροφής για παιχνίδι (φωτ. Α.Σ.).

Ήταν τοσο πολύς ο κόσμος που μια φίλη που ερχόταν Άνδρο και θεωρούσε πως Σάββατο βράδυ δεν θα είχε κόσμο πήρε τηλέφωνο και έλεγε έκπληκτη: "το καράβι ήταν γεμάτο σαν λεωφορείο σε ώρα αιχμής"!!! Όλες οι καρέκλες γέμισαν με όλες τις ηλικίες. Οι περισσότεροι πήγαινα Τήνο. "Άδειασε η Τήνος και τώρα ξαναγεμίζει" σχολιάζε ένας επιβάτης. Στη Μύκονο πήγαιναν λιγότεροι. Αλλά και η Άνδρος δεν πήγε πίσω σε επιστροφές. Και βεβαίως λόγω της κοντινής απόστασης αναμένονται και σήμερα και άλλοι να επιστρέψουν στο νησί (φωτ. Α.Σ.).

 Η Άνδρος όπως πάντα πρωταθλήτρια στα αυτοκίνητα. Ουρά για να κατεβούν στο Γαύριο όπως φαίνεται και από την φωτογραφία. Και ένα χαρακτηριστικό περιστατικό. Φίλος που περίμενε στη Σταυροπέδα άνθρωπο του για το Κόρθι έφτασε νωρίς και περίμενε μόνος στο σκοτάδι. Ξαφνικά τρία λεπτά πριν αμφανιστεί το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από Γαύριο είδε έκπληκτος να καταφθάνουν από Κόρθι 5-6 αυτοκίνητα και να γεμίζει όλος ο χώρος του πάρκινκ με φώρτα και αυτοκίνητα!!! Εδώ σκηνή από την αποβίβαση των αυτοκινήτων στο Γαύριο (φωτ. Π.Κ.)

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"