Θαλασσοθεραπεία: Μια έξυπνη επένδυση για την Άνδρο

Οι έξυπνοι και δραστήριοι επιχειρηματίες - που σίγουρα υπάρχουν στην Άνδρο - και όσοι θέλουν να επενδύσουν δημιουργικά στο νησί, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά ολόκληρο τον χρόνο, έχουν μια μοναδική ευκαιρία μέσα στην κρίση!

Ρίχνουμε μια ιδέα και περιμένουμε πρωτοβουλίες σ’ ένα τόπο που έχει όλα τα εφόδια να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μια εναλλακτική και ιδιαίτερα κερδοφόρα μορφή τουρισμού. Ως γνωστόν οι πρωτοπόροι σε μια ιδέα είναι συνήθως οι κερδισμένοι…

Κωδικός: Θαλασσοθεραπεία. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 356/Β/7-2-2018) η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας.

Με την Απόφαση, που συνυπογράφεται από τους υπουργούς, Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, καθορίζονται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές ανέγερσης, μετατροπής και επέκτασης των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας, καθώς και η χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.

Τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας είναι εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, στις οποίες γίνεται χρήση θερμαινόμενου η μη θαλασσινού νερού, άμμου, λάσπης ή ηφαιστειακών λίθων, φυκιών και άλλων θαλάσσιων ουσιών για λόγους υγείας, προληπτικούς ή θεραπευτικούς, υπό ιατρική παρακολούθηση και σε συνδυασμό με το θαλάσσιο περιβάλλον.

Τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας ιδρύονται είτε αυτοτελώς είτε σε συνδυασμό με νέα ή λειτουργούντα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.  Προϋποθέσεις για την ανέγερση Κέντρου Θαλασσοθεραπείας είναι το συμβατό με τον σκοπό και τη λειτουργία του θαλάσσιο περιβάλλον από την περιοχή του οποίου εξασφαλίζεται η χωρίς αλλοιώσεις μεταφορά του θαλασσινού νερού.

Τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας δύνανται να συνοδεύονται από αθλητικές εγκαταστάσεις, τηρώντας τις εκάστοτε προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Ιδού η πρόκληση λοιπόν…

Τα νερά της Άνδρου είναι αποδεδειγμένα από τα καλύτερα του Αιγαίου. Οι θεραπευτικές ικανότητες της θάλασσας επιστημονικά δεδομένες και το ΕΣΠΑ… περιμένει!

Μια ευκαιρία μοναδική για τολμηρούς επιχειρηματίες!

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

People in this conversation

  • Επισκέπτης - Ανδριώτισσα

    Χωραίτη παλεύω ώστε να συνεχίσω να έχω απαιτήσεις από τη δημοτική αρχή του ανίκανου δημάρχου και να μην παραδοθώ στο δίλημμα << κολυμπάμε στα σκατά, τίνος μυρίζουν λιγότερο? >>
    Άρα άσε τα διχαστικά και μη ξεχνάς.

  • Επισκέπτης - ΧΩΡΑΙΤΗΣ

    Ναι τα νερά της Άνδρου είναι αποδεδειγμένα από τα καλύτερα του Αιγαίου μέσα στο σκαστό ειδικά στο Μπατσί και στο Γαύριο που δεν έχει βιολογικούς.
    Οι θεραπευτικές ικανότητες του θαλασσοσκατού επιστημονικά δεδομένες και το ΕΣΠΑ… περιμένει!