Υπουργείο και εταιρείες "έριξαν" την Άνδρο το καλοκαίρι! Καμία αντίδραση από το νησί!

Φωτ. αρχείου Εν Άνδρω

Ρωτάμε: έχει καταλάβει κανείς στην Άνδρο ότι υπουργείο και ακτοπλοϊκές εταιρίες, με τον περσινό ανταγωνισμό και τον εφετεινό σχεδιασμό των καλοκαιρινών δρομολογίων, «έριξαν» ουσιαστικά το νησί σε μια εξόχως ανταγωνιστική τουριστική περίοδο;

Αυτοί που έχουν λόγο στα πράγματα του τόπου και που περιμένουν να ανακάμψει οικονομικά τους επόμενους μήνες πρέπει να δουν την κατάσταση καταπρόσωπο. Η Άνδρος μέχρι στιγμής χάνει τις περσινές συγκοινωνιακές ευκολίες. Μένει να δούμε πως θα διαμοσφωθεί η κατάσταση και αν οι νέες συνθήκες προκαλέσουν, στην καρδιά του καλοκαιριού, δυσκολίες σε κείνους που θα θελήσουν να επισκεφθούν το νησί για διακοπές και Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναρτήσεις των δρομολογίων στα site των δύο εταιρειών:

-  Το 2017 και το 2016, τις Παρασκευές, είχαμε 3 πρωινές αναχωρήσεις από την Ραφήνα με προσέγγιση την Άνδρο. Φέτος έχουμε 2! Τα απογεύματα τέσσερα πλοία «έπιαναν» την Άνδρο εκ των οποίων το ένα έκανε τοπικό δρομολόγιο. Φέτος τα 4 πλοία έγιναν 2!

-  Τα καλοκαιρινά Σάββατα το πρωί,- με τον μεγάλο όγκο αναχωρήσεων-  έφταναν στην Άνδρο 4 πλοία, ενώ φέτος θα έρχονται 3.

-  Τις Κυριακές- που επιστρέφει η μεγάλη μάζα των εκδρομέων, πέρυσι από την Άνδρο έφευγαν για την Ραφήνα 6 πλοία, εκ των οποίων τα 2 έκαναν τοπικό δρομολόγιο, ενώ φέτος θα αναχωρούν από το νησί 4 και μόνο ένα θα κάνει τοπικό δρομολόγιο. Τις υπόλοιπες μέρες ενώ το 2017  έφταναν στην Άνδρο 4 πλοία, φέτος θα προσεγγίζουν 3!

Ο ανταγωνισμός των εταιριών στις γραμμές των Κυκλάδων, τελικά ζημίωσε αντί να ωφελήσει το νησί, που… ατάραχο και ανημέρωτο παρακολουθεί… σιωπηλό τις εξελίξεις. Καμία ερώτηση, καμία ένσταση, κανένα έγγραφο από κανάναν. Όλοι... κοιτάνε!!!

Όμως χωρίς άνετη και συχνή επικοινωνία με την Ραφήνα η Άνδρος θα μείνει κι άλλο πίσω από τα υπόλοιπα νησιά. Η έλλειψη οποιαδήποτε αντίδρασης στον σχεδιασμό των εφετινών δρομολογίων δείχνει και τον πλήρη εφησυχασμό των αρμοδίων, αλλά κυρίως την πλήρη αδράνεια του ιδιωτικού τομέα, που αναλώνεται σε έριδες μικροσυμφερόντων για την διανομή μιας πίτας που δεν αυξάνει και σε συνεχείς τοπικιστικές αντιπαλότητες χωρίς προοπτική, που κρατάνε πίσω το νησί στις υποδομές…

X.