Πως κλιμακώθηκε η επιστροφή. Το πέρασμα ενός ξαφνικού επισκέπτη!

 

Η μεγάλη επιστροφή των επισκεπτών της Άνδρου ξεκίνησε Δευτέρα του Πάσχα σύμφωνα με τo Λιμεναρχείο Άνδρου. Την Δευτέρα από τους περίπου 7.800 που ήρθαν στο νησί για Πάσχα έφυγαν από το Γαύριο περίπου 3.500. Την Τρίτη του Πάσχα έφυγαν άλλες 3.000 περίπου. Και την Τετάρτη κατά την διάρκεια της μέρας έφυγαν περίπου 1.000. Τα βραδινά καράβια έφυγαν σχεδόν άδεια.

Ο κύριος τουριστικός προορισμός του νησιού το Μπατσί "άνοιξε" Μ. Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα βράδυ είχε "κλείσει".  Το Γαύριο "έκλεισε" Τρίτη βράδυ. Η Χώρα λόγω ισχυρής εντοπιότητας και μεγέθους "άντεξε" μέχρι Τρίτη βράδυ και Τετάρτη πρωί. Υπολογίζεται πως ο κύριος όγκος των επισκεπτών έμεινε στο νησί περίπου 3-4 μέρες. Ήταν ίσως ένα από τα πιο γρήγορα πασχαλινά σαββατικύριακα αφού την Τρίτη είχε αποχωρήσει το 80% των επισκεπτών.

Τωρα στην επιστροφή της Τρίτης του Πάσχα να βάλουμε και έναν παράξενο επισκέπτη που ήρθε κι έφυγε μέσα σε λίγες ώρες. Ο λόγος για τον γνωστό ακτοπλόο Μάριο Ηλιόπουλο που επισκέφθηκε ξαφνικά φίλο του, ανδριώτη εφοπλιστή, στις Στενιές της Άνδρου!

Όπως είπαμε παραπάνω λόγω της μέρας η Χώρα είχε ακόμα αρκετό κόσμο. Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν όταν είδαν ένα μικρό ιδιωτικό ελικόπτερο να περνά αργά το απόγευμα πάνω από την μικρή πολή, να προσπερνά μετά την πλαγιά πάνω από την Αγία Τριάδα και να κατεβαίνει σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στις Στενιές.

Ήταν ο Μάριος Ηλιόπουλος με το ελικόπτερο του και την οικογένεια του που ήρθε – για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες - στην Άνδρο για ιδιωτική επίσκεψη επιστρέφοντας από τις πασχαλινές διακοπές του!

Λίγο πριν νυχτώσει το μικρό ελικόπτερο απογειώθηκε, έκανε μια στροφή πάνω από το χωριό, πέρασε την βουνοκορφή του Ζένου πάνω από τα Αποίκια και χάθηκε ταξιδεύοντας προς Αθήνα.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή από την Κυριακή του Πάσχα είσαι ακόμη στις Στενιές & τραβάς φωτογραφίες ποταμάκια και ελικόπτερα;;;!!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.Μπ.
Πολύ σωστά. Αυρίο έχει Αγία και Συνετί αν δεν σε πειράζει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

...ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΚΑΣΙΛΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΥ 'Η ΟΧΙ...ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ..
ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ...ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΝΙΕΣ ? ?
ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ??
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥς ΕΧΕΙ ΠΟΥ ...ΛΕΕΙ ΑΣ ΠΑΡΩ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ...ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ....
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΙ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ.
ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤ Α ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΞΕΝΗ ΚΑΙ ...ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ !