Ο Μασούτης αγόρασε την Προμηθευτική! Όλες οι εξελίξεις και στην Άνδρο…

 

272 καταστήματα έχει η Μασούτης Α.Ε. Και τώρα προσθέτει και τα 58 της Προμηθευτικής συν το κέντρο της επιχείρησης στο Μαρκόπουλο. Το λιανεμπόριο προχωρα με γρήγορα βήματα σε μεγάλες συγχωνεύσεις που αναφέρονται πλέον και στην Άνδρο.

Την εξαγορά της αλυσίδας «Προμηθευτική», που έχει ένα δίκτυο 58 καταστημάτων (3 στην Άνδρο) προχώρησε η βορειοελλαδική αλυσίδα Μασούτης, υλοποιώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό της για κάθοδο στην Αθήνα. Στην εξαγορά συμπεριλαμβάνεται και το αποθηκευτικό κέντρο της Προμηθευτικής στο Μαρκόπουλο. Την πληροφορία επιβεβαίωσαν στο Εν Άνδρω πηγές της Προμηθευτικής το βράδυ της Τρίτης 15/5.

Όπως είναι λογικό η εξαγορά αυτή αφορά και την Άνδρο όπου ή Προμηθευτική έχει ήδη τρία καταστήματα (2 στην Χώρα και 1 στο Γαύριο) ελέγχοντας πλέον πολύ μεγάλο μέρος του λιανεμπορίου του νησιού. Όπως πληροφορηθήκαμε από πηγές της Προμηθευτικής θεωρείται δεδομένη η διατήρηση των καταστημάτων και των θέσεων εργασίας στο νησί.

Αναμένεται η αλλαγή των ταμπελών του δικτύου των καταστημάτων της Άνδρου.

Για την περαιτέρω επέκταση του δικτύου στην Άνδρο - που είχε προγραμματιστεί από την Προμηθευτική - οι στόχοι παραμένουν, αλλά θα γίνει συζήτηση τις επόμενες μέρες με τη νέα ηγεσία του ομίλου και για όλες τις εξελίξεις θα ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό του νησιού μας. Αυτό που αναμένεται να αλλάξει προσεχώς είναι τα τρια καταστήματα της Προμηθευτικής στην Άνδρο να αλλάξουν ταμπέλες.

Είναι προφανές, σημειώνουν τα οικονομικά ΜΜΕ, «η εξαγορά αυτή ανακατεύει την τράπουλα στον χώρο του λιανεμπορίου, καθώς ο ηγέτης του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα διεκδικεί πλέον σημαντικό μερίδιο και από την αγορά της πρωτεύουσας». Και αυτό το κάνει με την εξαγορά μιας μεσαίου μεγέθους αλυσίδα καταστημάτων στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές. «Με την κίνηση αυτή η Μασούτης, τρόπον τινά απαντά στις κινήσεις των μεγάλων λιανεμπορικών της Νότιας Ελλάδας, που επιχειρούν ανάπτυξη στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας και αναζητούν επίμονα κατάλληλα  σημεία πωλήσεων στη μεγαλύτερη αστική συγκέντρωση, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη.»

Όπως αναφέρουν τα οικονομικά έντυπα η εταιρεία Μασούτης έχει 272 καταστήματα (250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα cash & carry) και ένα μεγάλο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι. Γεωγραφικά καλύπτει τις περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί πάνω από 6.700 εργαζομένους και ο κύκλος εργασιών της ήταν για το 2017 στα 761 εκατ. ευρώ.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα 58 καταστήματα της Προμηθευτικής στην Αττική και στις γύρω περιοχές με έναν τζίρο που πλησιάζει τα 120 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως η Προμηθευτική έκλεσε την τελευταία χρήση (30/06/2017) με πωλήσεις 116 εκατ. ευρώ, έναντι 110 εκατ ευρώ της προηγούμενης εταιρική χρήσης και κέρδη προ φόρων 1, 5 εκατ ευρώ, έναντι 1,8 εκατ της προηγούμενης χρήσης. Η Προμηθευτική απασχολεί 1.050 υπαλλήλους.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πριν συγχωρεθεί η Προμηθευτική κι έρθει ο Μασούτης πρόλαβε και συγχώρεσε αρκετούς που κερδοσκοπούσαν. Και ο Μασούτης θα συγχωρέσει κι άλλους.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΣΚΑΣΕ Η ΦΟΥΣΚΑ !!!
Θεός Σχωρέστην την Προμηθευτική !!!