Όταν μιλάμε για τουρισμό: Από το δειλινό της Οίας στο πρωινό της Περίσσας...

 Κάθε τόπος έχει τις δικές του χάρες. Κάθε μέρος έχει τις δικές του ομορφιές. Κάθε νησί είναι μια μοναδικότητα, την οποία προωθεί στον κόσμο. Και οι επισκέπτες επιλέγουν για τις διακοπές τους κάθε φορά και κάποιες από αυτές. Η Σαντορίνη σήμερα είναι στην κορυφή των διεθνών επιλογών. Είναι μια παγκόσμια ατραξιόν. Εκατομμύρια φτάνουν κάθε χρόνο με κάθε τρόπο στο ηφαιστειακό νησί. Η Κάλντέρα εντυπωσιάζει, οι οικισμοί της είναι ανεπανάληπτοι. Εκεί πηγαίνει το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών. Το δειλινό της Οίας ξεχωρίζει στην κορυφή. Στην φωτογραφία δεκάδες επισκέπτες απλωμένοι κατά μήκος των βράχων έξω από τον οικισμό της Οίας κοιτούν το δειλινό μπροστά σε μια θάλασσα που αντανακλά το χρυσό του ήλιου και τους φωτίζει παράξενα. Μέρος του σκηνικού κι αυτοί της μεγάλης "παράστασης του ήλιου του ηλιάτορα, όπως τον ονόμασε ο Ελύτης... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Από την Οία...

 Κλασική φωτογραφία δειλινού της Οίας. Γι΄αυτή την στιγμή φτάνουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο εδώ. Ένα ξεχωριστό φυσικό φαινόμενο που έχει γίνει παγκόσμια ατραξιόν. Γι' αυτό χτίστηκαν δεκάδες ξενοδοχεία, εκατοντάδες εστιατόρια και μπαρ, δημιουργήθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις. Η Σαντορίνη πλέον με όλα αυτά έχει ξεφύγει πολύ πέρα από τα τουριστικά δεδομένα της Ελλάδας (φωτ. Εν Άνδρω).  

 Αν το ηλιοβασίλεμα της Οίας είναι ένα ξεχωριστό γεγονός, ένα ακόμα πιο ξεχωριστό γεγονός είναι οι χιλιάδες που συρρέουν κάθε μέρα στην Οία να "εντυπωσιασουν" από το δειλινό της. Κι όταν λέμε χιλιάδες άλλο να το λες κι άλλο να τους βλέπεις. Χιλιάδες άνθρωποι απλωμένοι παντού: σε δρομάκια, σε μπαλκόνια, σε ταράτσες, στο μικρό κάστρο. Όπου φτάνει το μάτι σου. Χιλιάδες άνθρωποι σιωπηλοί με κάμερες ή χωρίς κάμερες κοιτούν τον ήλιο να δύει (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια κοντινότερη λήψη του απίστευτου πλήθους "πιστών" του μεγάλου ηλιοβασιλέματος της Οίας εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο τον προσεκτικό επισκέπτη (φωτ. Εν Άνδρω).

Το ίδιο το πλήθος είναι πλέον από μόνο του μια απίστευτη ατραξιόν! Η φωτογραφία μιλά μόνη της (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Όπως μιλά και η φωτογραφία της τελικής δύσης που όλοι περιμένουν σιωπηλοί. Κι αμέσως ξεσπούν σε... χειροκροτήματα! Λες και τέλειωσε μια παράσταση. Η μεγάλη παράσταση του ήλιου στην οποία όλοι αυτοί ήταν θεατές!!! (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Και κάπου εκεί ξαφνικά μαζεύονται τα δεκάδες τουριστικά πλοιάρια που είχαν απλώσει στον κόλπο για να θαυμάσουν - οι πιο εξεζητημένοι επισκέπτες - το δειλινό απόν την θάλασσα. Βλέποντας τις μοναδικές αποχρώσεις που παίρνουν τα κοκινωπά ηφαιστειακά βράχια της Οίας... (φωτ. Εν Άνδρω).

Στην Περίσσα...  

 Όμως που θα πάει ολος αυτός ο κόσμος να κάνει μπάνιο. Οι πισίνες της Καλντέρας δεν είναι λύση. Εδώ η τουριστική βιομηχανία και οι ξενοδόχοι της Σαντορίνης έχουν προσθέσει και χρόνια το αναγκαίο συμπλήρωμα της Καλντέρας, που είναι οι απέραντες παραλίες με την ξακουστή μαύρη άμμο στην Περίσσα και στον Περίβολο. Εκατοντάδες είναι τα εξαιρετικής διακριτικότητας ξενοδοχειακά καταλύματα αυτής της μεριάς της Σαντορίνης που συμπληρώνουν αυτά της Καλντέρας. Όλα μαζί - εδώ και μια γενιά - άλλαξαν τουριστικά την εικόνα του ηφαιστειακού νησιού. Στην ξεχωριστή Περίσσα μερικά πρωινά πλάνα δείχνουν την άλλη όψη της Σαντορίνης (φωτ. Εν Άνδρω).  

 

 Αν η Οία εντυπωσιάζει παγκοσμίως για το δειλινό της η Περίσσα εντυπωσιάζει όποιους μείνουν για μπάνιο με την απέραντη γκριζόμαυρη παραλία της. Τα λευκά χρώματα στις ξαπλώστρες συμπληρώνουν ένα τοπίο όμορφο και  ασυνήθιστο. Ιδιαίτερα μέσα στο πρωινό που η παραλία απλώνει κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Η διακριτικότητα των καταλυμάτων κατά μήκος της ακτής του Περίβολου και της Περίσσας εντυπωσιάζει. Είναι κανόνας τονίζει ο φιλόξενος πρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλης Καραμολέγκος. Και το εννοεί όπως βλέπουμε από to Atlantis Beach Villa, ένα εξαιρετικής αισθητικής κατάλυμα του στην εντυπωσιακή παραλία της περιοχής. Δεύτερης γενιάς ξενοδόχος έχει και την γνώση και την αισθητική. Όπως και όλοι οι συνάδελφοί του που πλέον απευθυνόμενοι στην παγκόσμια τουριστική αγορά είναι πλήρως ανταγωνιστικοί διεθνώς. Αυτό που μετρά στο επίπεδο που είναι σήμερα η Σαντορίνη είναι η αισθητική και η αίσθηση της φιλοξενίας ... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Μια βόλτα - λίγο αργότερα - στην παραλία πείθει πως η αισθητική είναι γενικότερο φαινόμενοι που απλώνει σε όλη την ακτή, όπως τόνισε νωρίτερα ο Μανώλης Καραμολέγκος. Εδώ ο διεθνής τουρισμός και ο ανταγωνισμός είναι συνάρτηση του καλόγουστου αναδεικνλύοντας την φυσική ομορφιά της παραλίας... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Μια τελευταία εικόνα από την Περίσσα και τον Περίβολο. Κόσμος - ήδη από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου - παντού. Ξεκινάμε για τον επόμενο προορισμό της διαδρομής μας στα δύο κυριότερα νησιά με τα οποία συνέδεσε η Golden Star με τα Superferry την Άνδρο. Επόμενη διαδρομνή στην Κρήτη. Ήταν καιρός η Άνδρος να "ανόιξει πανιά" για τους δύο κυριότερους διεθνείς προορισμούς της Ελλάδας, που είναι και στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους... (φωτ. Εν Άνδρω).

Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ εν πλώ...

ΥΓ. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και τον φιλόξενο πρόεδρο της Μανώλη Καραμολέγκο για την ευγενική πρόσκληση και φιλοξενία τους στο σύντομο πέρασμα μας από το εξαιρετικό νησί τους.... 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet