Νειμποριός και Παραπόρτι: νέες ιδέες για καλοκαίρι...

 

 Άνοιξε ο Νειμποριός για καλοκαίρι εδώ και μέτρες. Και μια πανέμορφη γλάστρα σε μια παραδοσιακή καρέκλα σε υποδέχεται συμβολίζοντας κάτι από το άνοιγμα της σεζόν στην πλατεία Δερτούζου (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 "Τα μπινελίκια". Κάτι νέο στο Νειμποριό για τους ξένους επισκέπτες. Και όχι μόνο... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Ανανεωμένος και ο Μαδούρης λίγο πιο πέρα (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Ανανεωμένο και το "Θέρος" με νέα κουζίνα στην μεγάλη παραλία. Δίπλα το κλασικό Swell της νεολαίας... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Και ο κλασικός Στυλιανός με τις αθάνατες μουριές του πλάι στο κύμα. Πιο πλάι μπαίνεις στη θάλασσα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Και το κλασικό οικογενειακό στέκι στις ομπρέλες του Στυλιανού. Λίγο πιο πέρα οι ομπρέλες του Swell. Το καλοκαίρι στο Νειμποριό είναι πια γεγονός (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ανανέωση και στις γεύσεις. Πέρα από τα κλασικά μεζεδάκια ο Στυλιανός: με ντοματοκεφτέδες και βολαράκια ντόπιου τυριού με σκόρδο και μυρωδικά... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Επιπλέον σολωμός με μαρούρι σε αραβική πίτα. Απλότητα και γευστικότητα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Όμως εκτός από τον Νειμποριό έχει εδραιωθεί και το κάποτε ξεχασμένο Παραπόρτι. Εκεί που κυριαρχούσε το σκουπίδι και η εγκατάλειψη χάρη στο μεράκι του  Γιάννη Χαλά φτιάχτηκε μια καλαίσθητη ξύλινη κατασκευή μισοχωμένη στο κοίλωμα του βράχου. Δροσερή γωνιά χάρη στον βράχο. Μπορεί κανείς να κάτσει ώρες δίπλα στη θάλασσα είτε στον ήλιο είτε στη σκιά... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Νεανικός χώρος. Αλλά και χιουμοριστική κατάσταση. Μια σειρά ξύλινες πινακίδες στην είσοδο του μπαρ πληροφορούν για τις αποστάσεις - υπολογίσμενες με GPS για να μην χαθείτε στους πέντε δρόμους! - μεγάλων λιμανιών της Ευρώπης και της Αμερικής που έφτασε κάποτε ως καπετάνιος - πριν ξεμπαρκάρει στην Άνδρο ο Χαλάς (φωτ. Εν Άνδρω).

 Νεανική ατμόσφαιρα υπό τον ήλιο... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Όλα αυτά σε μια παραλία κάποτε ακατοίκητη το καλοκαίρι! Και σε μια γωνιά που δεν πήγαινε άνθρωπος. Απόκτησε έτσι και η Χώρα "μπιτσόμπαρο"! Και με αισθητική, αλλά και χρησιμότητα.  Και υπάρχει και κανένα χιλιόμετρο παραλία πιο πέρα για όσους δεν θέλουν μπαρ... (φωτ. Εν Άνδρω). 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet