Πρώτη δοκιμαστική άφιξη του Aqua Blue στο Γαύριο.


Σήμερα Πέμπτη 28/6 και ώρα 7:50 έφτασε στην Άνδρο για την πρώτη δοκιμαστική άφιξη του. Το πλοίο της Sea Jets (αναμένεται να συνδέσει την Άνδρο με τις Σποράδες και την Θεσσαλονίκη) μπήκε στο Γαύριο κενό επιβατών για πιστοποίηση λιμένος στις 7:40 το πρωί. Έδεσε και μετά αναχώρησε στις 8:10.

Το πλοίο θα ξεκινήσει κανονικά δρομολόγια αύριο βράδυ Παρασκευή 29/6 από την Θεσσαλονίκη. Αναμένεται να έρθει κανονικό δρομολόγιο φορτωμένο στην Άνδρο το Σάββατο 30/9 ώρα 5:00 το πρωί.

Στη συνέχεια μέσω Σύρου και μια σειρά λιμανιών των Κυκλάδων θα πάει Ηράκλειο. Στην επιστροφή για Θεσσαλονίκη θα περάσει πάλι από το Γαύριο την Κυριακή πρωί ώρα 11:00 με κατεύθυνση Σποράδες και Θεσσαλονίκη.

Τα μηνύματα από την πρώτη προσέγγιση είναι δύσκολα. Το λιμάνι του Γαυρίου δεν έχει συντηρηθεί όπως είπαν και έχει μπαζωθεί από φερτά υλικά των ρεμάτων. Έτσι τα βάθη του έχουν προβλήματα. Το Aqua Blue αν και ξεφόρτωτο είχε κάποιο πρόβλημα. Θα έρθει και με φορτίο και θα ξαναδοκιμάσει. Αν υπάρξουν προβλήματα ίσως αναγκαστεί να βγάλει έξω από το δρομολόγιο του την Άνδρο.

Σημείωση: Τις φωτογραφίες έστειλε αναγνώστης από το Γαύριο. Όλες είναι της Maria Stefania.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»