Οι... "άγγελοι του ΣΔΟΕ" στην Άνδρο! Σαρωτικοί έλεγχοι.

 

Οι… «άγγελοι του ΣΔΟΕ» εμφανίστηκαν πάλι στην Άνδρο! Πριν ακόμα μπει ο Ιούλιος συνεργείο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών που αποτελείται μόνο από γυναίκες εφοριακούς, έκανε απόβαση στο νησί και άρχισε σαρωτικούς ελέγχους σε καταστήματα, ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια και καφετερίες.

Στόχος  τους είναι κυρίως, να διαπιστώσουν αν κόβονται αποδείξεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εισπράττεται ο ΦΠΑ.

Σήμερα Δευτέρα (2.7) επέλεξαν να ελέγξουν την περιοχή από Μπατσι μέχρι Γαυριο, ενώ τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποίησαν εφόδους στο Κορθι και την Χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν στην Άνδρο μέχρι την Τέταρτη και στην συνέχεια θα επανέλθουν… με άλλη σύνθεση για να μην αναγνωρίζονται.

Είχε προηγηθεί φέτος το καλοκαίρι και η εμφάνιση ελεγκτών του ΙΚΑ, που είχαν ως σκοπό να πατάξουν την «μαύρη εργασία», δηλαδή αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι.

Φέτος οι εμφανίσεις ανάλογων συνεργειών θα είναι συνεχείς όχι μόνο στην Άνδρο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να σταματήσει την φοροδιαφυγή και να γεμίσει τα… άδεια ταμεία!

Πέρυσι το καλοκαίρι - για την ιστορία - οι επισκέψεις των «ραμπο» που σάρωσαν την Άνδρο είχαν ξεπεράσει τις… 10 φορές!

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Νέα τερτίπια για μη έκδοση αποδείξεων ανακαλύπτουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούν την τρέχουσα θερινή τουριστική περίοδο. Η ευρηματικότητα των επιτήδειων, όπως λένε αρμόδια στελέχη, περισσεύει και οι ελεγκτές πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένοι προκειμένου να την εντοπίζουν και να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ας τις δούμε αναλυτικά:
- η "νόθευση” των φορολογικών μηχανισμών που διατηρεί μια επιχείρηση προκειμένου να μην εκδίδονται οι προβλεπόμενες αποδείξεις και να μην καταγράφονται τα πραγματικά έσοδα. Μια πρακτική που έχει εντοπισθεί τελευταία είναι αυτή της καταγραφής σε ηλεκτρονική μορφή των αποδείξεων αλλά η μη έκδοσή τους από την εκτυπωτική μηχανή που είναι συνδεδεμένη με τον φορολογικό μηχανισμό. Στο τέλος της ημέρας η επιχείρηση προχωρά στη διαγραφή των αποδείξεων που έχουν καταχωρηθεί και έτσι δεν καταγράφονται στη φορολογική μνήμη. Στην περίπτωση, όμως, που στην επιχείρηση εμφανιστούν ελεγκτές τότε πατιέται το λεγόμενο "κουμπί πανικού” και εκδίδονται μαζικά αποδείξεις, οι οποίες μάλιστα φέρουν και ώρα έκδοσης προγενέστερη του ελέγχου. Έτσι, υπάρχει το επιχείρημα προς τους ελεγκτές ότι οι αποδείξεις έχουν εκδοθεί κανονικά. Έγκειται στην παρατηρητικότητα και την εμπειρία του ελεγκτή η ανταμετώπιση της συγκεκριμένης "πρακτικής”

- η έκδοση ενός δελτίου το οποίο μοιάζει με απόδειξη αλλά ουσιαστικά δεν είναι. Στις περιπτώσεις αυτές τοποθετείται στο τραπέζι του πελάτη το συγκεκριμένο δελτίο και εφόσον ο πελάτης πληρώσει με μετρητά δεν εκδίδεται η προβλεπόμενη απόδειξη. Αν όμως ζητήσει να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τότε εκδίδεται κανονικά η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή

- η προμήθεια και εγκατάσταση και δεύτερης, αλλά κρυφής, συσκευής ηλεκτρονικών χρεώσεων POS η οποία, όμως, είναι συνδεδεμένη με τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού και κυρίως της Βουλγαρίας. Η επιχείρηση χρησιμοποιεί κανονικά την ελληνική συσκευή χρεώσεων POS και εκδίδει αποδείξεις. Σε πολλές περιπτώσεις που βεβαιώνονται οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ότι οι πελάτες δεν είναι καλυμμένοι ελεγκτές, εμφανίζουν το "ξένο” POS και πραγματοποιούν την είσπραξη. Με δεδομένο ότι η συναλλαγή δεν καταγράφεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δεν εκδίδεται και η προβλεπόμενη απόδειξη από την ταμειακή μηχανή.

- η χρήση ταμειακών μηχανών που είναι μεν δηλωμένες κανονικά, αλλά ανήκουν σε επιχειρήσεις οι οποίες στην ουσία έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους χωρίς να έχει δηλωθεί η διακοπή. Εκδίδονται κανονικά οι αποδείξεις, καταγράφονται τα έσοδα στην ταμειακή αλλά δεν δηλώνονται από κανέναν διότι η επιχείρηση στην οποία ανήκουν οι ταμειακές είναι πλέον άφαντη.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΕΡΥΣΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 9,450.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΛΕΩ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 10.550. ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΚΑ 450ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ 12*450 = 5400.. ΟΠΟΤΕ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 5,150 ΕΥΡΩ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΣΕ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ 1350 ΣΤΑ 1200 ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 45 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΠΑΙΡΝΕ 1700.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ! ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ! !
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΟΙΚΑ ! ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ! !
Στη Μύκονο σφράγισαν χτές 4/7/2018, beach bar στη Φτελιά με τζίρο άνω των €4 εκατ.! !
Ναι καλά διαβάζετε ! ! 4 εκατ.ευρώ την σαιζόν ! !
Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Φτελιάς, στο μπιτς μπαρ Alemagou, που και αυτό,ανάμεσα στ’ άλλα στο νησί, θεωρείται ένα απο τα πλέον δημοφιλή μαγαζιά του νησιού με τζίρους που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ τη σεζόν.
Τελικά το κατάστημα σφραγίστηκε πριν από μια ώρα από το κλιμάκιο των εφοριακών και για τις επόμενες 48 ώρες.
Οχι κύριοι μόνον 48 ώρες αλλά όλη την σαιζόν και να ανοίξει πάλι του χρόνου ! !
Να μείνει ελεύθερη η παραλία που καταλαμβάνει αυτό το μαγαζί ώστε να παραδειγματιστούν οι άλλοι, ότι βρέ αδελφέ κάνεις τζίρους 4 εκατ και βάλε και δεν κόβεις και καμμιά απόδειξη ? ?
Οχι κύριοι τέτοια κοροιδάι σε βα΄ρος των υπολοίπων Ελλήνων 1
ΚλεΙσιμο οριστικό για όλη την σαιζόν χρειάζεται και την στιγμή που τους ποιάνουν μιά και δυό φορές για φορολογικές παραβάσεις ! !
Μαγαζάτορας με τζίρο 25χιλ ευρώ ( προσέξτε ) τον χρόνο όλο ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενισχύεται και αναβαθμίζεται η συνεργασία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Η νόμιμη συνεργασάι αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του ελεγκτικού μηχανισμού στον τομέα της αδήλωτης εργασίας, καθόσον η Ειδική Γραμματεία Σ.Δ.Ο.Ε. θα συνδράμει σημαντικά στο έργο των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, κατά τη διενέργεια ελέγχων, φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας.
Για την γρήγορη αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών, κρίθηκε ως απαραίτητη η ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τις προβλεπόμενες διαδικασίες,ώστε να μπορεί να αποδίδεται επί τόπου δικαιοσύνη.
12:51 ANDROS

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντα μα πάντα να θυμόμαστε ότι μιλάμε για ελέγχους σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, γιατί ουδείς ουδέποτε επιχείρησε να ξετρυπώσει και να ξετινάξει εκείνους που ποτέ δεν απέκτησαν άδεια λειτουργίας και ποτέ δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να αποκτήσουν άδεια!
Όπως δεν ασχολήθηκε κανείς για τους απλήρωτους εγαζόμενους ή την παραβίαση ωραρίου σε Τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις ή εργολάβους ακόμα και του Δημοσίου με εκατοντάδες αδήλωτους και ανασφάλιστους αλλοδαπούς. Εκεί οι κατά τα άλλα ελεγκτές κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ
Με βάση το δόγμα “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”, οι κάθε είδους επαγγελματίες και στο δικό μας νησί θα έπρεπε να είναι ουδέτεροι απέναντι στους ελέγχους της εφορίας.
Δεν θα πετούσαν βέβαια και τη σκούφια τους με το ΣΔΟΕ μέσα στα πόδια τους αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα είχαν και τίποτε να φοβηθούν, αν απλά έκαναν το αυτνόητο και δεν άλλαζαν κουβέντα, ότι φοροδιαφεύγουν , γιατί ντέ και καλά μονον η δική τους επιχείρηση, φορολογείται υψηλά κια πληρώνουν δεξιά και αριστερά φόρους και εισφορές, αλλά έλα όμως, που σε εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, αφαιρούνται οι φόροι και οι εισφορές, λίγο π΄ριν πάνε να πάρουν το μηνιάτικο....εεεε..αυτοί, τότε τι θα πρέπει να πούν ? τι να κάνουν ?
Επειδή λοπόν στο νησί μας, δεν θα πρέπει να στιγματίζεται συνολικά,δεν θα πρέπει να μπεί στο κάδρο των νησιών με την μεγαλύτερη παραβατικότητα, αλλά απλά την σύνηθη τακτική μερικών λίγων και να μην είναι άγνωστη λέξη η «απόδειξη» για τις περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία, καλό θα είναι να ξεκαθαρίζει η ‘’ ήρα απο το στάρι ‘’ Να γίνει συνείδηση όλων, ότι ,δεν είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης κάποιοι επιτήδειοι να καταφέρνουν να φοροδιαφεύγουν, σε βάρος βέβαια των συνεπών επαγγελματιών που παλεύουν καθημερινά να ανταποκριθούν στα αυξημένα φορολογικά και ασφαλιστικά τους βάρη.
Οι υπόλοιποι φορολογούμενοι πολίτες οφείλουμε να καταλάβουμε ότι,ο στόχος της πάταξης της φοροδιαφυγής είναι στην ουσία, για την προστασία των συνεπών φορλογούμενων συμπολιτών μας, για ισονομία απέναντι ακόμη και της καταβολής των φόρων μας σαν Ελληνες πολίτες, με όσα δίκια και να έχουμε απο την όλη φορολογική,φορομπηχτική πολιτική της εκάστοτε εξουσίας.
ΙΑΚΩΒΟΣ ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ 4/7/2018

This comment was minimized by the moderator on the site

To ΣΔΟΕ μας μαρανε.Τοσες οικογενειες απληρωτες από τον Κωνσταντινο Γονεο και το πατερου του ομως?Πεινάνε οικογενειες.Δε βλεπω να τα γραφετε πουθενα?Ασχοληθείτε με ουσιαστικά πραγματα.Μηνες απληρωτοι οικογενειάρχες και η οικογενεια Γονεου βολταρει με δεσμευμενους τραπεζικους λογαριασμους.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όσες καταγγελίες φτάνουν στο site αφού τις ελέγξουμε τις δημοσιεύουμε (πχ Ναυτικό μουσείο, ελλείψεις νερού, σκουπίδια στην Φυρόη κλπ). Μάς έστειλε κάποιος κάτι και δεν το ξέρουμε; Πως θα ξέρουμε τι έχει γίνει με απλήρωτους εργαζόμενους αν δεν μιλήσουν αυτοί;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ, ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΠΟΜΠΩΔΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ..ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ...ΣΑΡΩΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ! ! ! !
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ --ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ --- ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ,ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΩΜΠΩΔΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ? ?
ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΕΞΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ...ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ? ?
ΔΕΝ ΠΟΙΑΝΕΙ Η ΜΟΝΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΟΝ, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ !!
ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΜΑΡΙΑΣ,ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ? ?
ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ Ή ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΣΚΕΨΗ,ΑΛΛΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ,ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ! !
ΛΑΘΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΥΦΟΥΣ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΠΟΜΠΩΔΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Βρίσκουμε γενικά δίκαιη την παρατήρηση σας. Όμως στο συγκεκριμένο δημοσιεύσιμα μάλλον δεν είναι από αυτά που λέτε και θα σας εξηγήσουμε.:
Όταν οι ελεγκτές κάνουν συστηματικούς και συνεχείς ελέγχους σε δεκάδες καταστήματα σε όλη την Άνδρο η λέξη "σαρωτική" αποδίδει σωστά το νόημα. Γιατί δεν έχει μόνο την αρνητική έννοια που λέτε εσείς αλλά και την έννοια που λέει ο συντάκτης μας που είναι θετική!
Γράφει ο συντάκτης με θετικό τρόπο για τους ελέγχους: "Στόχος τους είναι κυρίως, να διαπιστώσουν αν κόβονται αποδείξεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εισπράττεται ο ΦΠΑ".
Και παρακάτω ξαναγράφει με θετικό τρόπο:
"Φέτος οι εμφανίσεις ανάλογων συνεργείων θα είναι συνεχείς όχι μόνο στην Άνδρο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να σταματήσει την φοροδιαφυγή και να γεμίσει τα… άδεια ταμεία!".
Συνεπώς το σαρωτικοί έχει θετική έννοια ως προς τους ελέγχους κι όχι αρνητική όπως νομίσατε. Πρέπει πάντα να κρίνεται εναν τίτλο σε σχέση και με το κείμενο που ακολουθεί.
Ευχαριστούμε που δώσατε την ευκαιρία να λυθεί η παρεξήγηση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μιας και θα είναι στο νησί, ας τους κάνουμε πιο εύκολη τη δουλειά τους. Μπορούμε να τους κατευθύνουμε να ελέγξουν τους πραγματικούς φοροφυγάδες με οποιοδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:
1. Αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (kataggelies@sdoe.gr)
2. Τηλεφωνικά στον τετραψήφιο «1517» από τις 8:00 – 15:00 καθημερινά και τις εργάσιμες μέρες.
3. Στο τηλέφωνο 210-291.8447, ειδικά για μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης
4. Αποστολή της καταγγελίας μέσω τηλεομοιοτυπίας (FAX) στο 210-3426760

This comment was minimized by the moderator on the site

Διάταξη με την οποία θα χαρακτηρίζονται ως ιδιώνυμο αδίκημα οι απειλές και λεκτικές και σωματικές επιθέσεις εναντίον ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά την ώρα άσκησης του καθήκοντός τους, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ εξετάζονται και λύσεις για να προστατεύονται οι ελεγκτές νομικά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Το ζήτημα έγινε ακόμη πιο επίκαιρο το Σαββατοκύριακο με τα περιστατικά της σωματικής επίθεσης σε ελεγκτές που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε κατάστημα εστίασης.
Τι σημαίνει το ιδιώνυμο;
Οι παραβάτες θα οδηγούνται με αυτεπάγγελτες και συνοπτικές διαδικασίες στο αυτόφωρο, θα είναι πολύ ευκολότερη νομικά η προφυλάκισή τους λόγω των επιθέσεων στους ελεγκτές ενώ θα επιβάλλονται στους "επιτιθέμενους” αυστηρότερες ποινές σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα.
Eπιτέλους να καταλάβουν οι επαγγελματίες, που ξέρουν όλα να τα κρίνουν, να τα καυτηριάζουν, να λένε τις αμπελοφιλοσοφίες τους για το κράτος την τρόικα και ..πάει λέγοντας, ότι, δεν μπορεί εφ’ όρου ζωής να ισχυρίζονται, ότι πληρώνουν πολλά στο κράτος και άλλα τέτοια αφελή, γιατί τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου οικονομικών, άλλα στοιχεία κάθε χρόνο με τις υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις βγάζουν !

Περισσότερα