Στην προβλήτα της Σκιάθου προσέκρουσε το "Aqua Blue"

 

Στο επόμενο λιμάνι μετά την Άνδρο διεκόπη το ταξίδι για Θεσσαλονίκη του επιβατηγού –οχηματαγωγού «Aqua Blue, της Sea Jets». Προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου, το απόγευμα της Κυριακής, κατά τον κατάπλου του.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Θήρα-Νάξο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Σύρο-Άνδρο-Σκιάθος-Θεσσαλονίκη. Μετέφερε 170 επιβάτες, που είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Όπως έγινε γνωστό, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι 137 από τους επιβάτες που θα συνέχιζαν για Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν αρχικά στον Βόλο κι από εκεί οδικώς στη συμπρωτεύουσα. Στη Σκιάθο περίμεναν να επιβιβαστούν για Θεσσαλονίκη άλλοι 102 επιβάτες. 

Ήδη ο απόπλους του «Aqua Blue» έχει απαγορευτεί από το τοπικό Λιμεναρχείο, μέχρι την επιθεώρησή του από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ SEA JETS

«Στις 18.30 σήμερα, το E/O Aqua Blue, κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης του στο λιμάνι της Σκιάθου ήρθε σε επαφή με την προβλήτα σχεδόν με μηδενική ταχύτητα προκαλώντας βαθούλωμα πολύ μικρής έκτασης στο πρυμναίο εξωτερικό κέλυφος του πλοίου.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Θήρα-Νάξο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Σύρο-Άνδρο-Σκιάθο-Θεσσαλονίκη αναμένει κλιμάκια της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και του νηογνώμονα προκειμένου να επιθεωρηθεί και να του χορηγηθεί άδεια απόπλου, ώστε να συνεχίσει τα δρομολόγια του.

Για την πιο άμεση  εξυπηρέτηση των επιβατών προορισμού Θεσσαλονίκης,  με μέριμνα και έξοδα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι επιβάτες ήδη επιβιβάστηκαν  σε πλοίο της γραμμής Σκιάθου – Βόλου προς το Βόλο.

Από εκεί όσοι επιβάτες δεν διαθέτουν μέσο μεταφοράς, θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν που μίσθωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Η άφιξη των επιβατών στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με καθυστέρηση περίπου τριών ωρών,  σε σχέση με την προγραμματισμένη άφιξη.»