Σχέδια για τις καλοκαιρινές παραλίες την εποχή του κορονοϊού…

Καλοκαιρινή παραλία στην Άνδρο. Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω.

Εν όψει του εφετινού καλοκαιριού, έχουν αρχίσει στην Πολιτική Προστασία, οι πρώτες συζητήσεις και ο σχεδιασμός των μέτρων, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την θάλασσα, στις οργανωμένες παραλίες. Ήδη, στην Ιταλία, έχουν καταλήξει σε μια συγκεκριμένη λύση και θα εφαρμοστεί  μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο σχεδιασμός αυτός εξετάζεται και στην Ελλάδα. Και είναι ο εξής:

Υποχρεωτικό ρεζερβέ στις ομπρέλες: Υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτικές κρατήσεις των επισκεπτών στις οργανωμένες παραλίες για να διασφαλίζει ένα διαχειρίσιμο αριθμό λουομένων και να εξασφαλίζει τις απαραίτητες αποστάσεις. Θα υπάρξουν επίσης εφαρμογές για να ενημερώνουν για πιο ασφαλείς ώρες επίσκεψης για ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι.

Αποστάσεις ασφαλείας: Οι αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών θα αυξηθούν, θα υπάρχουν 14 με 16 τετραγωνικά μέτρα «αέρας», ένα εμβαδόν περίπου 4m x 4m.

Χρήση μασκών: Εξετάζεται να επιτρέπεται η συνύπαρξη 3-4 ατόμων κάτω από μια ομπρέλα χωρίς προστατευτικά μέσα. Θα αντιμετωπίζονται ως «νοικοκυριό». Αν κάποιος απομακρύνεται από την ομπρέλα θα πρέπει να φοράει μάσκα.

Χώροι αθλοπαιδιών: Οι χώροι για ομαδικά παιχνίδια όπως beach volley ή ρακέτες θα παραμείνουν κλειστοί.

Άλλες προβλέψεις: Τα εστιατόρια και τα beach bar θα δίνουν μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης. Υπάρχουν πιο προωθημένες σκέψεις οι οποίες προβλέπουν είσοδο στην παραλία με πρόσφατο πιστοποιητικό αντισωμάτων ή γρήγορες εξετάσεις αίματος στην πόρτα.

ΠΗΓΗ: Coriere Dela Sera