Οι ακτοπλοϊκές χορηγούν την Άνδρο: Η χτεσινή περίπτωση της Golden Star Ferries...

Το νέο πυροσβεστικό αυτοκίνητο που δόθηκε δωρεάν στον Δήμο Άνδρου από την ΚΕΔΕ ετοιμάζετε να ταξιδέψει για Άνδρο. Μπροστά του ο πρόεδρος των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ν. Χαζάπης και η Γραμματέας του Συλλόγου Ι. Σαραβάνου.

Επί χρόνια οι ακτοπλοϊκές εταιρείες του νησιού μας προσφέρουν αφειδώλευτα χορηγίες μεταφοράς δημοτικών και πυροσβεστικών αυτοκινήτων στο νησί. Εκτός όλων των άλλων χορηγιών μεταφοράς που προσφέρουν στις αθλητικές ομάδες του νησιού και σε προσκεκλημένους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους που θα γράψουν για το νησί. Απλώς οι χορηγούμενοι θα πρέπει να αναφέρουν την χορηγία ώστε να φαίνεται και το κοινωνικό πρόσωπο της επιχειρηματικότητας.

Αν κάποιος υπολογίσει το άθροισμα όλων των χορηγιών μεταφοράς βρίσκει ένα απίστευτο κονδύλι των χρόνων. Μόνο το σύνολο των επιχορηγούμενών μεταφορών είναι από 30.000 μέχρι 60.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε εταιρεία. Αφήστε τα δημοτικά αυτοκίνητα (σκουπιδιάρες, φορτηγά κλπ) όταν χρειάζεται και τα πυροσβεστικά όταν πρέπει, που κι αυτά είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. 

Σε ελάχιστες περιπτώσεις ζητάνε κάτι πέρα από την απλή αναφορά από τους χορηγούμενους σε κάποια ανακοίνωση, που συνήθως γίνεται από τους περισσότερους στο προφίλ τους στο facebook. Κι εκεί τελειώνουν. Μόνο ο Δήμος Άνδρος τακτικός και συνεπής σε όλα τα δελτία τύπου που στέλνει και σε εμάς αναγράφει και τονίζει την προσφορά τους αδιάλειπτα, ενώ ο δήμαρχος έχει ομολογήσει δημοσίως και σε πολλά δελτία πως οι εταιρείες αποτελούν μόνιμους στυλοβάτες του Δήμου.  

Τυχαία μάθαμε μετά από κάποιο τηλεφώνημα στην Golden Star για την μεταφορά πυροσβεστικού αυτοκινήτου και τριών δασοπυροσβεστών στην Αθήνα και σκεφτήκαμε την ιδέα ενός ρεπορτάζ, πέρα από τις τυπικές ανακοινώσεις. Κι αυτό γιατί ένα ρεπορτάζ επί του σημείου έχει αμεσότητα, ζωντάνια, συναισθήματα και περιγραφές, που ελκύουν την προσοχή και δίνει ένταση στην είδηση. Επιπλέον το ρεπορτάζ ξεπερνά το αργόσυρτο τόνο και ενίοτε και τον καθυστερημένο χρόνο ενός δελτίου τύπου. Ένα ρεπορτάζ έχει συνεπώς πολλαπλάσια απήχηση από ένα στερεότυπο δελτίο τύπου στο προφίλ ενός συλλόγου στο facebook. 

Με αφορμή λοιπόν την χορηγία της Golden Star προς τους δασοπυροσβέστες, που μετέφερε δωρεάν το καινούριο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Άνδρου, που έχει παραχωρηθεί στον ΣΕΔΑ και μαζί του τους τρεις δασοπυροσβέστες κάνουμε αυτή την ξεχωριστή αναφορά στις χορηγίες. Και ειδικότερα στην χορηγία προς τον ΣΕΔΑ σε κεντρική εκδήλωση της ομοσπονδίας εθελοντών δασοπυροσβεστικών συλλόγων που ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιά για την παροχή δωρεάν ατομικού υλικού σε τελετή που έγινε στην Αθήνα. 

Το αυτοκίνητο περιμένει να φορτωθεί στο Superferry για την μεταφορά του στην Άνδρο

Για την ιστορία: Κατεβήκαμε φουριόζοι στο λιμάνι της Ραφήνας στη σωστή ώρα. Τετάρτη απόγευμα στις 18:00. Βρήκαμε το πυροσβεστικό όχημα και δύο από τους τρεις δασοπυροσβέστες μπροστά του στο σωστό σημείο για φωτογράφηση. Περίμεναν να επιβιβαστούν στο Superferry που είχε έρθει κατάφορτο από Άνδρο και θα έκανε τοπικό για να φέρει και άλλους από τους χιλιάδες επιστρέφοντες μετά το Πάσχα. Τραβήξαμε φωτογραφίες χαιρετίσαμε και φύγαμε. Και με τον δικό μας τρόπο μετατρέψαμε την είδηση της μέρας, σε ρεπορτάζ, χρονογράφημα, αλλά και άρθρο προσθέτοντας και στοιχεία, που αφορούν την κοινωνική συνεισφορά των εταιρειών στην Άνδρο. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"