Δεύτερο κρουαζιερόπλοιο για εφέτος. Αποβίβασε 250 Γάλλους επιβάτες στο Μπαστί...

 

Εντυπωσιακό το κρουαζιερόπλοιο με τους 250 Γάλλος επισκέπτες που ήρθε από Σάμο το πρωί στο Μπατσί και θα συνεχίσει για Χίο το βράδυ.

Σιγά-σιγά μπαίνει και η Άνδρος στην κρουαζιέρα. Με μικρά VIP κρουαζιερόπλοια που προσορμίζουν στο Μπατσί και βγάζουν τους επισκέπτες για μια 10ωρη βόλτα στο νησί. Βασικός προορισμός για τους πολλούς το Μπατσί. Μερικοί πήγαν με ταξί και στη Χώρα. Μπορεί τα νούμερα των επισκεπτών να μην είναι θηριώδη όπως θέλουν κάποιοι, αλλά το ζήτημα είναι αν το νησί της Άνδρου μπορεί να αντέξει η ιδιωτική πρωτοβουλία την φιλοξενία ενός μεγάλου κρουαζιερόπλοιου.

Μια μεγάλη λάτζα έκανε αρκετές διαδρομές και έβγαλε πάρα πολλούς από αυτούς στη μαρίνα του Μπατσίου. Εκεί η πλειονότητα κάθισε στο Μπατσί που τους άρεσε ιδιαίτερα. Ορισμένοι πήγαν με ταξί και στην Χώρα.

Αν θα ερχόταν ένα κρουαζιερόπλοιο στην Άνδρο με 800 ή 1000 επισκέπτες έχουν αναρωτηθεί κάποιοι το που και πως θα αποβιβαστούν; Πόσο χρόνο θέλουν για να αποβιβαστούν; Έχει το Μπατσί καταστήματα ή χώρους για 800 ή 1000 άτομα; Πόσοι και πως θα μεταφερθούν π.χ. στη Χώρα; Όλα αυτά δεν είναι πρόβλημα για νησιά με κοσμοπολίτικες ιδιωτικές υποδομές και ιδιωτικές επενδύσεις μαζικού τουρισμού. Στην Άνδρο, όπως άλλωστε και στην Τήνο, δεν είναι εύκολο να προσορμίσουν μεγάλα πλοία. Συνεπώς, καλό είναι που μάς ανακάλυψαν τα μικρότερα VIP κρουαζιερόπλοια. Είναι μια αρχή η ένταξη μας σε διαδρομές τουριστικών πλοίων. 

 

Η λάτζα προσεγγίζει το πλοίο για να φέρει και άλλους επιβάτες στη στεριά.

Κάπως έτσι λοιπόν σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου ήρθε λοιπόν και το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο του καλοκαιριού στην Άνδρο. Προσόρμισε στο Μπατσί στις 8:00 το πρωί. Μεταφέρει 250 Γάλλους VIP επισκέπτες. Το πλοίο ήρθε από Σάμο. Θα αναχωρήσει το απόγευμα στις 18:00 το απόγευμα για Χίο. Το πλοίο ονομάζεται Club Med 2, από το όνομα της εταιρείας και είναι 196 μέτρα μήκος. Και το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο το έφερε το πρακτορείο Porto Andros, του Γαυρίου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"