Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας στην αποχέτευση της Χώρας

 

Το σημείο της υπερχείλισης στο Νειμποριό (φωτ. Γ. Κολυδάς).

Το παλαιό αντλιοστάσιο του Δήμου Άνδρου, που εξυπηρετεί τα εστιατόρια στην πλατεία Νειμποριού, κοντά στην προτομή του Μ. Δερτούζου, παρουσίασε πρόβλημα στη λειτουργία των αντλιών και υπερχείλισε. Αποτέλεσμα να εκλύονται λήμματα και να  μυρίζει η περιοχή. Επί τόπου μετά από καταγγελίες έχουν κληθεί το λιμεναρχείο και οι υπεύθυνοι του Δήμου.

Το Εν Άνδρω έλαβε από χτες καταγγελίες και φωτογραφικό υλικό από τον κ. Γ. Κολυδά και επικοινώνησε με ειδικούς που είπαν τα εξής:

Άλλη μια φωτογραφία από την υπερχείλιση (φωτ. Γ. Κολυδάς).

-  Το πρόβλημα οφείλεται στο δημοτικό αντλιοστάσιο και στις επιχειρήσεις εστιάσης της παραλίας. Ο παλαιός εξοπλισμός και τα προβλήματα  συντήρησης του δημοτικού αντλιοστασίου και η λιποσυλλεκτών από τα εστιατόρια της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων λίπους στο δίκτυο και στο αντλιοστάσιο κάτι που οδήγησε στο φρακάρισμά τους και στην υπερχείλιση.

Ως προς τον βιολογικό τα πράγματα βαίνουν καλώς και λειτουργεί κανονικά. Μάλιστα σήμερα έχουν έλθει ειδικοί για τον τακτικό έλεγχο από τον ΕΣΠΕΛ για την πληρότητα και καλή λειτουργία του έργου.    

«Εν Άνδρω»