Οι αιμασιές της Άνδρου και η προσπάθεια αναβιώσης τους...

Εδώ και αρκετά χρόνια το πρόγραμμα Life κάνει μια σημαντική προσπάθεια για το περιβάλλον της Άνδρου. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αρχικά (από το 2012 μέχρι το 2016) "έτρεξε" με επικεφαλής τον Δήμο Άνδρου  Στην Άνδρο ήρθαν ευρωπαϊκά κονδύλια και αγοράστηκαν υλικά (σκάφος, τρακτέρ, τζιπ) και έγιναν ενέργειες για την δημιουργία θαλασσινών καταφυγίων για πουλιά, φώκιες κλπ και έγινε προσπάθεια ανεύρεσης και αξιοποίησης παραδοσιακών καλλιεργειών. 

 Σήμερα με leader στο Life το πανεπιστήμιο Αιγαίου η Άνδρος είναι σε ένα ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό δίκτυο που σε αυτή τη φάση θα επιχειρήσει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση να ανζωογόνησει τις παλιές εγκαταλειμένες αιμασιές του νησιού. Είναι μια σπουδαία προσπάθεια καθώς σε πρώτη φάση θα συμπεριλαβει αρκετές εκτάσεις. Σκοπός να παρακινηθούν αρχικά οι ιδιώτες να συμμετάσχουν και να συνεργαστούν με το πρόγραμμα. Και στο μέλλον να συνεχίσουν μόνοι τους όταν θα έχουν δει τα ωφέλη από την επέκταση μιας νέου τύπου γεωργίας στο νησί που θα αξιοποιεί τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας προσδίδοντας στα αγροτικά προϊόντα νέα υπεραξία. 

Δημοσιεύουμε σήμερα την προσκληση του Life για την συνάντηση των ειδικών και αυτών που έχουν την ευθύνη για το πρόγραμμα με το κοινό της Άνδρου και όσους ενδιαφέρονται γι' αυτό στο νησί μας.

"Εν Άνδρω" 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΦΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙΣ ΑΙΜΑΣΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν η γεωργία σε αίμασιές ήταν οικονομικά συμφέρουσα δεν θα φευγαν οι παλιοί για τα καράβια. Γεωργία χωρίς πεδιάδα δεν υπάρχει είναι μόνο για να λέμε τι όμορφο τοπίο....

This comment was minimized by the moderator on the site

Διάβασα για το πρόγραμμα. Είναι ευχής έργο κάποιοι να ενδιαφέρονται για να γίνει κάτι με τις εγκαταλείμενες αιμασιές. Είτε είναι το πανεπιστήμιο είτε ο Δήμος. Και είναι οργής έργο να πετάγονται κάτι έξυπνοι που το νησί αυτό έχει σε αφθονία και να λένε ο ένας για τις ανεμογεννήτριες που δεν θα μπουν στην Καπαριά, ο άλλος για το αν θα πληρωθούν για το πρόγραμμα τα πανεπιστήμια και ο τρίτος μην του φάνε τις εγκαταλειμένες αιμασιές στο πουθενά και δεν μπορεί να χτίσει σπίτι σε μια εποχή που δεν χτίζονται πια σπίτια. Απορώ αυτοί που γράφουν άραγε αυτά έχουν αιμασιές ή όχι. Και γιατί αντιδρούν στην ανάπτυξη της γεωργίας στην Άνδρο. Τι επαγγέλονται οι άλλοι δύο εκτός του τρίτου που γράφει προς τιμή του επώνυμα και είναι οικοδόμος; Μήπως ειναι ανριδρώντες εξ Αθηνών που θέλουν την Άνδρο καλοκαιρινό ησυχαστήριο; Για να ξέρουμε και τα δικά τους κίνητρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσο αντιφατικό και υποκριτικό.
Το Life Andros και ο Δήμος Ανδρου να μπαίνει σε προγραμμα προστασίας των "Αιμασιών" από την μια ... και από την άλλη να επιτρέπει στους Μεγαλοβιομήχανους να καταστρέψουν τεράστιες εκτάσεις αιμασιών και μονοπατιών τοποθετώντας Ανεμογεννήτριες ύψους άνω των 100μ .
Το όνομα πάντως του προγράμματος είναι Super:"Τέρας"ESCAPE...

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα για να φάνε λεφτά τα πανεπιστήμια και οι δήμοι ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κοροιδα σε αυτον το τοπο που λεγεται ελλαδα εχουμε πιαστει πολλες φορες....συνεταιρους στις περιουσιες μας ηδη εχουμε πολλους δεν θελουμε ουτε πρασινες ενεργειες ουτε λαιφ ουτε κανεναν ποια.....οποιος μπορει ας σηκωσει βουλιαστρα στο χωραφι του αλλιως ας το αφησει οπως ειναι γιατι μπαινωντας σε τετοια προγραμματα αυτοματα το χωραφι γινεται παραδοσιακο και δεν οικοδομητε και δεν πουλιεται φυσικα....οσο για τις παραδοσιακες καλλιεργειες χορτασαμε απο την πωληση του λεμονιου παλι φετος δεν θελουμε τιποτα αλλο