Εντυπωσιακό αφιέρωμα στην Άνδρο Αποθεώνονται Άχλα και Ζόργκος (video)

 

Ζόργκος: μια εξωτική παραλία (φωτ. Γιώργος Σίμος)

Εντυπωσιακό τουριστικό αφιέρωμα στην Άνδρο, την πιο κατάλληλη εποχή! Το μεγάλο ειδησεογραφικό site Newsit, ένα από τα κορυφαία πανελλαδικά, περιγράφει τις ομορφιές του νησιού και προτρέπει τους επισκέπτες του να το προτιμήσουν για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

 Κυρίως όμως αποθεώνει κυριολεκτικά δυο παραλίες, τα Άχλα και τον Ζόργκο που τις χαρακτηρίζει «εξωτικές». Μάλιστα στο ρεπορτάζ του περιλαμβάνει ένα καταπληκτικό βίντεο που αποτυπώνει πανοραμικά τις δυο πανέμορφες παραλίες.

Εντυπωσιακό βίντεο με drone (Γιώργος Σίμος).

Χαρακτηριστικά στο αφιέρωμα γράφει:

«Το καλοκαίρι πλησιάζει και εσείς ακόμα δεν ξέρετε πού να κάνετε τις διακοπές σας; Ένα βίντεο 3 λεπτών θα σας κάνει να λατρέψετε την Άνδρο για τα γραφικά χωριά και τις καθαρές παραλίες της. Ποια είναι όμως η καλύτερη;

Άχλα: άλλη μια εξωτική παραλία (φωτ. Γιώργος Σίμος)

Η Άνδρος έχει δεκάδες αμμώδεις και βραχώδεις παραλίες, αφού η ακτογραμμή της είναι 176 χιλιόμετρα. Οι πιο δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες είναι το Νημπορειό στη Χώρα, η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και τα Άχλα. Η πρόσβαση στην παραλία Άχλα γίνεται με καράβι, που ξεκινάει από το λιμάνι της Χώρας, ή με αυτοκίνητο από χωματόδρομο από τη Βουρκωτή.

Προτείνονται επίσης οι παραλίες Της Γριάς το πήδημα (με το αυτοκίνητο) και Μπουρός (με βάρκα). Βρίσκονται και οι δύο στον Όρμο Κορθίου και διακρίνονται για την αναλλοίωτη φυσική τους ομορφιά.

Υπάρχουν βέβαια και βραχώδεις παραλίες που είναι δημοφιλείς όπως τα Γιάλια στις Στενιές, ο Χαλκολιμιώνας στην περιοχή Σταυροπέδα και η παραλία του Συνετίου στο χωριό Συνet;i.

Στα βόρεια του νησιού βρίσκονται και οι παραλίες Βιτάλι και Πισωλιμιώνας. Στον Όρμο Κορθίου υπάρχει και η αμμώδης παραλία του Μύλου η οποία, επειδή όταν φυσάει βόρειος άνεμος σηκώνει πολύ κύμα, είναι ιδανική για τους λάτρεις του surfing και του windsurfing.

Η πιο όμως εξωτική με παραδεισένια νερά είναι και η παραλία Ζόρκος ή Ζόργκος, στα βόρεια του νησιού σε μια επιβλητική τοποθεσία. Κοντά στην παραλία βρίσκεται μία ταβέρνα για να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας στην πανέμορφη παραλία. Μπορεί να είναι μακριά από τη Χώρα, – περίπου μιάμιση ώρα – όμως η εμπειρία αξίζει τον κόπο.»

Πηγή βίντεο και κείμενου: George Simos

Σημείωση: Ο Γιώργος Σίμος είναι ένας εξαιρετικός νέος από τις Μικρές Κυκλάδες. Λάτρεψε την Άνδρο μετά από μια επίσκεψη του κι έχει συμβάλει και σε άλλα αφιερώματα  για το νησί μας. Το Εν Άνδρω έχει δημοσιεύσει ένα από αυτά και τον ευχαριστεί για τις συχνές αναφορές του.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet