ΑΝΔΡΟΣ: Σπάνιο παγκόσμιο φαινόμενο στην Κατάκοιλο

 

Τα τετράδυμα μοσχαράκια, η μητέρα τους, η ιδιοκτήτρια και η γιατρός της Περιφέρειας, που ξεγέννησε της αγελάδα.

Ένα εξαιρετικά σπάνιο παγκόσμιο φαινόμενο, με πιθανότητα μία στα 11 εκατομμύρια περίπου να συμβεί, σύμφωνα με κάποιες πηγές, σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 04/06/2018 στην Άνδρο στο χωριό της Κατακοίλου, στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση βοοειδών της κυρίας Μαρίας Μπαρού.

Επίτοκη αγελάδα έφερε στον κόσμο 4 υγιέστατα μοσχαράκια, μετά από σχετικά εύκολο τοκετό διάρκειας 2,5 ωρών. Τα τετράδυμα γεννήθηκαν με σωματικό βάρος περίπου 25 κιλών το καθένα, είναι όλα θηλυκού φύλου και προέρχονται από ταύρο της Ξανθής φυλής της Ακουιτανίας (BlondedAquitaine).

Οι χαρούμενοι ιδιοκτήτες της φάρμας με την γιατρό και τα τετράδυμα.

Η μητέρα και τα νεογέννητα δέχτηκαν την ανάλογη φροντίδα από την κτηνίατρο του Τμήματος Κτηνιατρικής Άνδρου Αικατερίνη Μανούσου, είναι εντελώς υγιή και απολαμβάνουν πλέον την περιποίηση των ιδιοκτητών της εκμετάλλευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες που οι μεταβολές του ζωικού πληθυσμού των βοοειδών καταγράφονται και καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε επίσημες εθνικές βάσεις δεδομένων, δεν έχει παρατηρηθεί ξανά γέννηση υγιών τετράδυμων μοσχαριών.

Α.Μ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet