SOS: Παρά το έργα Λοτσάρη στο Μπατσί η λειψυδρία έφτασε. Καιρός για έργα Σουσούδη...

 
 
Η δεξαμενή αφαλάτωσης του νερού της γεώτρησης στο Μπατσί. Έργο αξίας μισού εκατ. ευρώ 2023. Ακολούθησε το έργο πληρους συντήρησης των γεωτρήσεων και της τηλεμετρίας τους. Όμως ίσως χρειαστεί να προχωρήσει πιθανόν και έργο αφαλάτωσης νερού από την θάλασσα. Η σημερινή διοίκηση οφείλει να πάρει μέτρα και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα για το νησί. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Επιτακτική  η  ανάγκη για μέτρα πρόληψης λειψυδρίας στην Δημοτική κοινότητα Μπατσίου. 
 
Καθώς  οι μέρες κυλούν με τάχιστο ρυθμό προς το Πάσχα και την καλοκαιρινή περίοδο , εμφανίζονται ήδη τα προβλήματα στην ύδρευση των κατοίκων με τα αποθέματα να μειώνονται επικίνδυνα και παρά τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η αντικατάσταση δικτύου στην περιοχή Μπατσίου, η αντικατάσταση με ψηφιακούς μετρητές, η ολοκλήρωση έργων όπως η νέα γεώτρηση στη στροφή Παπαδάκη, η αγορά αντλιών, καθαρισμοί δεξαμενών κτλ. 
 
 
Προχωρά η πλήρης αντικατάσταση ολόκληρου του απηρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης στο Μπατσί 2023. Έργο Λοτσάρη αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ. Το έργο προχωρά και σε αλλαγή ολόκληρου του δικτύου του οικισμού.
 
Για τον λόγο αυτό σας επισημαίνω ότι η έλλειψη διαχειριστικού σχεδίου θα μας οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες σε όλους μας και επιπλέον μεταφέρω την ανησυχία μου καθώς εκπροσωπώ την πιο τουριστική περιοχή της Άνδρου με τετραπλασιασμό αριθμό επισκεπτών - φιλοξενούμενων , από το Μάιο - Σεπτέμβριο .
 
Σας καλώ να λάβετε άμεσα μέτρα, ενδεικτικά σας αναφέρω :
 
🔹περιορισμό στην άσκοπη κατανάλωση στις παραλίες π.χ ντουζιέρες, πλύσιμο εξοπλισμού παραλιών,
🔹περιορισμό στις ώρες κατανάλωσης,
🔹ενημέρωση για την σωστή χρήση του νερού σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες , ενοικιαζόμενα δωμάτια , καταστήματα εστίασης,
🔹προμήθεια δεξαμενών , ειδικά σε περιοχές που το νερό φτάνει με δυσκολία,
🔹άμεση διενέργεια / μελέτη  για νέα γεώτρηση ,
🔹Μεταφορά νερού από άλλες περιοχές,
🔹συστηματική παρακολούθηση του δικτύου ή των δεξαμενών για διαρροές με προσωπικό για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.
 
Σημειώνω ότι  οι υδραυλικοί του δήμου  μπορούν να επέμβουν και να διορθώσουν ζημιές που προκαλούνται στο δίκτυο όχι όμως να γεμίσουν τις πηγές ή τις γεωτρήσεις με νερό.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους και με κάθε διάθεση συνεργασίας , παρακαλώ να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα  και να εκδοθεί ειδικό φυλλάδιο ενημέρωσης το οποίο να διανεμηθεί στους επισκέπτες καθώς και σε όλο τον πληθυσμό του νησιού.
 
Σας ευχαριστώ ,
 
Σοφία Τουντασάκη 
Πρόεδρος Δημοτικής  Κοινότητας  Μπατσίου