Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την χιονοθύελλα - διαβάστε τον ανοικτό διάλογο στο "εν Άνδρω"

 

 

Όπως είχαμε προβλέψει από την προηγούμενη ανάρτηση μας, που μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω μαζί με τις πρώτες δύο ανακοινώσεις (η μια του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και η άλλη του δημάρχου) η πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της κρίσης που προέκυψε από την χιονοθύλλα αρχίζει να παίρνει διαστάσεις. Με τη νέα ανακοίνωση αυτή πρέπει να ανοίξει μάλλον μια δημόσια συζήτηση για θέματα της Πολιτικής Προστασίας. Το "εν Άνδρω" θα έχει ανοικτές τις στήλες του και θα δημοσιεύει όλες τις απόψεις σχετικά με το θέμα. Κρίνουμε πως ένας ουσιαστικός διάλογος για την διαχείριση των κρίσεων είναι αναγκαίος. Και αν γίνει σωστά μπορεί να αποβεί και γόνιμος για την Άνδρο. Περιμένουμε απαντήσεις των αρμοδίων και σχόλια δικά σας.

Ακολουθεί η δεύτερη ανακοίνωση (8/1) της Ανδριακής Ενότητας:

 

Η κακοκαιρία και τα «συγχαρητήρια»

Οι διαδικτυακές κραυγές και τα «συγχαρητήρια στον Δήμαρχο» δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική πραγματικότητα.

Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Τα περισσότερα μηχανήματα ειδοποιήθηκαν μόλις χθες, στις 7/1.

Κανένα από τα τέσσερα ερπυστριοφόρα μηχανήματα του νησιού, το ένα του Δήμου Άνδρου και τα τρία ιδιωτικά (Εξαδακτύλου, Τσάπα και Πέτσα) δεν είχε ειδοποιηθεί και δεν βγήκε στους δρόμους.

Χιόνι ένα και ενάμιση μέτρο δεν καθαρίζεται ποτέ με τσάπες. Οι κεντρικοί δρόμοι καθαρίζονται με τα ερπυστριοφόρα και τα γκρέιντερ και οι παράδρομοι των χωριών με τις τσάπες.

Αμείλικτα λοιπόν ερωτήματα:

Είναι δυνατόν μια χιονόπτωση που περιμένουμε 10 μέρες να αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα;

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου γιατί δεν παίρνει την ευθύνη συντονισμού, μια και απέτυχε ο Δήμος;

NIKΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Επικεφαλής ΑΝΔΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 

 

 

 (Η μεγάλη κακοκαιρία έφερε πολύ χιόνι, αλλά και πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης που προέκυψε από την χιονοθύελλα. Το «εν Άνδρω» αναρτά απόψε δύο ανακοινώσεις: η πρώτη του επικεφαλής της Ανδριακής Ενότητας και η δεύτερη του δημάρχου Άνδρου. Λόγω της κρίσιμης κατάστασης της χτεσινής βραδιάς το «εν Άνδρω» δεν διέκοψε την συνεχή ροή της ενημέρωσης του για τα συμβαίνοντα στην Άνδρο και άφησε για σήμερα την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε με τις χτεσινές ανακοινώσεις. Η στάση του αυτή επιβραβεύτηκε καθώς το site μας επισκεφθηκαν 4603 μοναδικοί επισκέπτες για να πληροφορηθούν τις σημαντικές ανακοινώσεις καθώς και τα συμβαίνοντα στο νησί μας – εν Άνδρω).

Λευκές Νύχτες και Λευκές Ημέρες στη νήσο Άνδρο!!!

Χωρίς κανένα απολύτως συντονισμό η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και του χιονιά που πλήττει από χθες το νησί της Άνδρου.

Ο Δήμος Άνδρου για μια από δεκαημέρου προαναγγελθείσα κακοκαιρία, όσο αφορά στη διάρκεια αλλά και στο μέγεθός της, έδειξε παντελή αδυναμία στο συντονισμό της διαδικασίας αποχιονισμού του οδικού δικτύου του νησιού.

Σήμερα το βράδυ παραπάνω από τα μισά χωριά της Άνδρου είναι αποκλεισμένα. Πολλά χωριά δεν έχουν ρεύμα λόγω αδυναμίας των υπαλλήλων της ΔΕΗ να προσεγγίσουν τα σημεία που έχουν βλάβη, ενώ μέχρι το βράδυ ο Δήμος προσπαθούσε ν΄ ανοίξει τους δρόμους με μικρές τσάπες, εντελώς ακατάλληλες για χιόνια ενός μέτρου. Πουθενά τα μεγάλα μηχανήματα του νησιού (γκρεϊντερ) και κανείς υπεύθυνος να υποδείξει με ιεραρχημένη σειρά τους δρόμους που όφειλαν άμεσα να διανοίξουν.

Η Μονή Παναχράντου χωρίς ρεύμα, τα χωριά Μακροτάνταλο, Βουρκωτή, Κοχύλου επίσης. Οι αναμεταδότες της TVεκτός λειτουργίας. Η Τήνος εξαιτίας της ανεπάρκειας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, αφού ο Δήμαρχος απλά δεν φρόντισε, βάζοντας προτεραιότητες, να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο όπου γίνεται η σύνδεση του ρεύματος με την Τήνο, με συνέπεια να μην μπορεί να επισκευαστεί η βλάβη. Από τα τρία ερπυστριοφόρα μηχανήματα, η μπουλντόζα της Αναπτυξιακής Εταιρείας και δύο ερπυστριοφόρα ιδιωτών δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα και απόψε φέρνουν εκτάκτως από την Αθήνα ερπυστριοφόρο για την διάνοιξη του δρόμου. Θεωρείται και αυτό ετοιμότητα;

Και όλο αυτό το μπάχαλο να παρουσιάζεται στο διαδίκτυο ως επιτυχημένη αντιμετώπιση της κακοκαιρίας!!! Η αποτυχημένη ποια θα ήταν;;;

Ακόμα και ετούτη τη στιγμή οφείλει ο Δήμος, αντί να προκαλεί με ανόητες αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας, να επιστρατεύσει τώρα τα βαριά μηχανήματα του νησιού για να απεγκλωβίσει του κατοίκους και να κινηθούν οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Νίκος Θεολόγου

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Άνδρου

Απάντηση δημάρχου Άνδρου

Κοίτα ποιός μιλάει......
Σε μια στιγμή που οι αντοχές του Νησιού και του κάθε Ανδριώτη ξεχωριστά δοκιμάζονται από το μέγεθος της κακοκαιρίας η μείζονα μειοψηφία του Δήμου μας βρήκε την ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση.
Μιλάει για καθυστερήσεις και έλλειψη συντονισμού…..
Ποιοι τα λένε;;
Αυτοί που άφησαν εγκλωβισμένους κατοίκους στο Ατένι επί 20 ΜΗΝΕΣ!!!
Έβρεξε τον Δεκέμβριο του 2012 και οι κάτοικοι πήγαιναν με τα πόδια στο σπίτι τους επί 20 μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 που καθαρίσαμε το ποτάμι, μόλις αναλάβαμε.
Το ίδιο ισχύει και για δεκάδες ρέματα του Νησιού μας.
Αυτοί που έτρεχαν σε τουριστικές εκθέσεις, μόλις είχε κατολισθήσει η χωματερή και κινδύνευε με ρύπανση όλη η περιοχή και η θάλασσα.
Διαβάσαμε και το απίθανο περί Λευκής Νύχτας, κάτι που το χάρηκε όλη η Άνδρος το Κόρθι, η Υδρούσα και βρήκαν την ευκαιρία να ξετυλίξουν την μικρότητα τους και την μιζέρια που απορρέει από τα πικρόχολα λόγια τους
Και πολλά άλλα....................
Δεν θα τους ακολουθήσουμε
Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με σκοπό το καλύτερο δυνατό για το νησί μας και για τους Ανδριώτες.
Με σκοπό να βάλουμε μπροστά «τις μηχανές» του Νησιού.
Με σκοπό να καλλιεργήσουμε το ενδιαφέρον για το νησί μας και την ενότητα μεταξύ των Ανδριωτών.
Πικρόχολα και σχόλια μικρόψυχα ταιριάζουν τελικά σε όποιους θέλουν να συντηρούν την παλαιοκομματική τακτική και την διχόνοια.
Το διαίρει και βασίλευε τελείωσε και το τελείωσαν οι Ανδριώτες.
Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με μεράκι, με ενδιαφέρον, με νοικοκυριό, με οργάνωση, με προοπτική.
Σε αυτή την πρωτόγνωρη προσπάθεια μπορεί και να γίνουν λάθη.
Έχουμε δίπλα μας τον κόσμο και πολύ περισσότερους του 60%, να είστε σίγουροι.
Είναι σαφής όμως η προσπάθεια και η δουλειά απ’ όλους.
Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου, στους εθελοντές συμπαραστάτες μας και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται και μας βοηθούν για την πρόοδο του νησιού μας σε όλα τα επίπεδα.
Συνεχίζουμε!!!!

Θεοδόσης Σουσούδης

Δήμαρχος Άνδρου