Γράμμα στον Κυριάκο Θωμά ...και άμεση απάντηση στον Λάκη Μαστραντώνη!!!

(Στις 2 παρά 5' σήμερα αναρτήσαμε το παρακάτω γράμμα από τον Λάκη Μαστραντώνη προς τον Κυριάκο Θωμά με θέμα την αποκομιδή απορρίμματων κατά τις Κυριακές στη διάρκεια του καλοκαιριού. 45 λεπτά αργότερα, στις 3 παρά 20', λάβαμε την απάντηση του Κυριάκου Θωμά προς τον Λάκη Μαστραντώνη!!! Μιλάμε για δημόσια αλληλογραφία "εξπρές"!!! Αναρτούμε και τα δύο γράμματα μαζί ώστε οι αναγνώστες μας, που είναι ...εκατοντάδες μέχρι στιγμής (!!!), να έχουν μια εικόνα του διαλόγου. - "εν Άνδρω"

Αγαπητέ Κυριάκο,

Πριν από περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2014, λίγο πριν αναλάβετε την Δημαρχία της Άνδρου, σε φιλική συζήτηση που είχαμε στο Γαύριο, σου είχα επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργούνται εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, από το γεγονός ότι, τις Κυριακές δεν γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών.

Ως εκ τούτου, σε μια εποχή που το νησί σφύζει από κόσμο, οι κάδοι στις παραλίες, κοντά στις ταβέρνες, στο λιμάνι και δίπλα στα σπίτια να ξεχειλίζουν από απορρίμματα, να πνίγει τον κόσμο η δυσοσμία, να δημιουργείται άσχημη εικόνα, να κάνουν… «πάρτι» οι γάτες και τελικά λόγω και της ζέστης η κατάσταση να είναι αποπνικτική.

Είχες παραδεχθεί τότε, ότι η παρατήρηση μου ήταν πολύ σωστή, και μόλις αναλάμβανες τα καθήκοντα σου, θα φρόντιζες να λυθεί αυτό το θέμα.

Θέλω να ξέρω - εν όψει της φετινής καλοκαιρινής περιόδου - αν έχεις επιλύσει το πρόβλημα και δεσμεύεσαι ότι τις Κυριακές θα μαζεύονται τα σκουπίδια.

Φιλικά

Λάκης  Μαστραντώνης

 

Φίλε Λάκη,

Καταρχάς θέλω να επιβεβαιώσω την μεταξύ μας συζήτηση τον Αύγουστο του 2014. Όπως επίσης θα συμφωνήσω - όπως είχα κάνει και τότε - ότι δεν είναι δυνατόν σε ένα νησί που φιλοδοξεί να αναπτύξει το τουριστικό προϊόν να μην γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων τα Σαββατοκύριακα.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα πράγματι αυτό το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί.

Η ευθύνη γι’ αυτό βεβαίως βαραίνει όλους εμάς που σήμερα βρισκόμαστε στην διοίκηση του Δήμου.

Θέλω επίσης να σε διαβεβαιώσω ότι έχει γίνει σημαντική προεργασία και πιστεύω ότι άμεσα θα επιλυθεί.

Οι λόγοι που μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολλοί και τους αναφέρω -  όχι ως δικαιολογία,  αφού όπως ανέφερα και πιο πάνω η ευθύνη είναι της διοίκησης του Δήμου να λύσει και αυτό το πρόβλημα όπως και τόσα άλλα -και αυτοί είναι:

Η έλλειψη σύμβασης με τον χώρο υποδοχής των απορριμμάτων, η έλλειψη προσωπικού επίσης στον ίδιο χώρο, η έλλειψη προσωπικού (έγκριση υπερωριών κτλ).

Παρ’ όλα αυτά ευελπιστώ ότι άμεσα αυτό το θέμα θα επιλυθεί και παρ’ ότι δεν είναι στις άμεσες δικές μου αρμοδιότητες θα συνεισφέρω και από την πλευρά μου για την συντομότερη δυνατή λύση.

Κυριάκος Θωμάς