Γ. Καπάκης και Δ. Λοτσάρης: Δυϊλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο

Η φλεγόμενη χωματερή της Σταυροπέδας από την ανασκαφή της ακρόπολης του μοναδικού στην Ευρώπη Στρόφιλα: απόσταση 400-500 μέτρων!!

Την ώρα που εμείς, οι κάτοικοι των χωριών Πιτροφού και Ζαγανιάρι και μαζί με εμάς οι κάτοικοι των Πέρα Χωριών, της Μεσαριάς, των Λαμύρων, του Υψηλού, των Στραπουργιών, των Μαινήτων, των Λιβαδιών και της Χώρας, «απολαμβάναμε» ένα ακόμη καλοκαιρινό απόβραδο καιόμενων σκουπιδιών με τη συντροφιά της σχετικής κάπνας, κάποιοι «νέοι» πολιτικοί του νησιού μας επανέφεραν από το παράθυρο τον παλαιοκομματισμό της αναβολής, της αναστολής, της καθυστέρησης, που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Σε ανοικτή συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο Γαύριο για τον ΧΥΤΥ, ο οποίος χωροθετείται αυτές τις μέρες μετά 3,5 χρόνια επίμονων διαδικασιών, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανδρος της Ζωής μας» κ. Γιάννης Καπάκης και από κοντά ο έπαρχος Άνδρου, κ. Δημήτρης Λοτσάρης, κατέθεσαν την εξής ΑΠΙΘΑΝΗ πρόταση:

-        --- Να φτιαχτεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή όλων και να πάνε στο Υπουργείο Πολιτισμού να ζητήσουν να γίνει ο ΧΥΤΥ στη Σταυροπέδα!!

Όταν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους τούς υπενθύμισαν πως υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις Υπουργείων, καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων, αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια μελέτη σε πλήρη εξέλιξη, η απάντηση που έδωσε ο κ. Καπάκης ήταν αφοπλιστική:

-        --- Όλα είναι πολιτικά κι όλα αλλάζουν με ένα νόμο!

Μάλιστα! Ο όψιμος πολιτικός κ. Καπάκης (ασχολείται με τα κοινά μόλις 18 μήνες) θα επιχειρήσει να αλλάξει με ένα νόμο που θα τον ψηφίσουν κάποιοι πολιτικοί φίλοι του:

α) το Σύνταγμα που προστατεύει τους αρχαιολογικούς χώρους,

β) θα καταργήσει σειρά υπουργικών αποφάσεων και θα γράψει (με ένα νόμο παρακαλώ) το Συμβούλιο της Επικρατείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα παλιά του τα παπούτσια.

Μάλιστα αυτά είπε ο κατά τα άλλα τυπολάτρης κ. Καπάκης που έχει μέχρι τώρα γράψει κείμενα - σεντόνια ολόκληρα για νόμους και διαδικασίες οι οποίες πρέπει να τηρούνται στο δημοτικό συμβούλιο. Λίγο ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ’ αλεύρι μας προέκυψε…

Κι όλα αυτά γιατί; Για να φανούν ευχάριστοι κάποιοι σε μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες ψηφοφόρους τους, καταδικάζοντας ένα ολόκληρο νησί. Για να φανούν ευχάριστοι σε φίλους τους, καταδικάζουν την Χώρα και τα γύρω χωριά. Μόνο που ξεχνούν πως και η Χώρα και τα γύρω χωριά έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων στην Άνδρο...

Σύμφωνα με τις «μελέτες» Καπάκη - Λοτσάρη η Πλούσκα δεν είναι η πλέον κατάλληλη τοποθεσία για να κατασκευασθεί ο ΧΥΤΥ. Αδυνατεί ο κατά τα άλλα νομότυπος κ. Καπάκης να αποδεχτεί την καταλληλότητα της θέσης για την οποία έχουν αποφανθεί ΟΛΕΣ οι αρμόδιες υπηρεσίες και ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ η αρμόδια υπηρεσία υδάτων!!

Τόσο ο κ. Καπάκης όσο και ο κ. Λοτσάρης, που όπως φαίνεται τρέφουν υψηλές φιλοδοξίες, θα έπρεπε γνωρίζουν τα στοιχειώδη πριν ασχοληθούν με τα κοινά:

--Η παράνομη χωματερή ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ τελεσίδικα να λειτουργεί. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης για την αποκατάστασή της. Άρα δεν μπορεί να επανεξεταστεί το θέμα που θέτουν…

-- Ο δεματοποιητής λειτουργεί παράνομα και μόνο επειδή κάνουν τα «στραβά μάτια» κάποιες υπηρεσίες του κράτους, περιμένοντας την χωροθέτηση τον Οκτώβριο. Και βεβαίως κάνουν υπομονή και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών καθώς και της Χώρας.

Αν αποφασίσουμε να αποκλείσουμε  την περιοχή, κύριε Καπάκη και κύριε Λοτσάρη, και να σταματήσουμε τη λειτουργία του δεματοποιητή ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον μας. ΚΑΝΕΙΣ! Γιατί εμείς θα είμαστε ΝΟΜΙΜΟΙ. Ενώ εσείς οι δύο είστε κραυγαλέα παράνομοι με αυτά που λέτε και προτείνετε!

-- Το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση του δεματοποιητή κύριε Καπάκη δεν είναι αδυναμία. Είναι σεβασμός σε όλους τους συμπατριώτες μας –και ειδικά σε εκείνους που παράγουν το 60% των απορριμμάτων του νησιού. Δηλαδή στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Υδρούσας. Αν δεν το ξέρετε να το μάθετε και να μην ψαρεύετε ψήφους σε θολά νερά.

Τον ίδιο σεβασμό, λοιπόν, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και από εσάς, που κατά τα άλλα κόπτεσθε τόσο περί νομιμότητας και μπροστά στην ψηφοθηρία «ξεχνάτε» νόμους και διαδικασίες, δηλώνοντας μεγαλοπρεπώς πως «όλα είναι πολιτικά». Με την δική σας επικίνδυνη πολιτική λογική όποιος επιτύχει μια στιγμιαία πλειοψηφία μπορεί να ανατρέψει νόμους, συντάγματα, ευρωπαϊκές συνθήκες! Και μπορεί να συνεχίζει την παρανομία, βαφτίζοντας το «ψάρι κρέας». Αυτή είναι η «νέα πολιτική λογική» που φέρνετε στα πολιτικά πράγματα του νησιού μας;

Όσο για τον κ. Λοτσάρη λυπούμαστε, που αν και πολύ νεώτερος και ήδη έπαρχος, αγνοεί νόμους που έπρεπε να σέβεται και κάνει ό,τι μπορεί να σας συναγωνιστεί στον αντιπολιτευτικό οίστρο και στην ψηφοθηρία σας.

Και εις «ανώτερα» και στους δύο…

Αυτά, προς το παρόν...

α) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ - ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ                   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΤΡΟΦΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

β) ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΙΤΡΟΦΟΥ - ΜΕΛΙΔΑΣ

γ) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΓΑΝΙΑΡΙΩΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ Η «ΖΑΓΟΡΑ»