Δημοτικό Συμβούλιο 31/8: Και χωρίς αντιπολίτευση καυγάς θα γίνει…

 

Ακόμα και χωρίς αντιπολίτευση υπάρχει πάντα μια αόριστη ένταση στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί άραγε;..

Για  λόγους περίεργους υπάρχει πάντα μια αόριστη ένταση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άνδρου. Ακόμα και χωρίς αντιπολίτευση εύκολα γίνεται καυγάς ή προκαλούνται εντάσεις! Απλώς όταν λείπει η αντιπολίτευση το δημοτικό συμβούλιο τελειώνει πολύ γρήγορα. Ο παραπάνω κανόνας επιβεβαιώθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της 31/8.

Αναλυτικά, το ΔΣ της Δευτέρας 31/8 ήταν ένα από τα πιο γρήγορα δημοτικά συμβούλιά που έγιναν εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Δεκαεπτά θέματα κύλισαν σαν νερό. Χρόνος 1 ώρα και 15 λεπτά. Μέσος όρος 4,5 λεπτά κάθε θέμα!!! Δηλαδή εκφώνηση και ψήφιση 2 λεπτά. Άρα χρόνος συζήτησης αλλά 2,5 λεπτά. Θαύμα…

Θα πείτε πολλά πως πολλά ήταν προς διεκπεραίωση (σχολικές επιτροπές κλπ). Σωστό. Ήταν όμως και οι κλασικές πλέον τροποποιήσεις του προϋπολογισμού. Εδώ «βοηθάνε» οπως μαθαίνουμε και πολλοί σύμβουλοι που ΔΕΝ προγραμματίζουν. Αλλά εφαρμόζουν τον κανόνα ...«βλέποντας και κάνοντας». 

Αυτή τη φορά λόγω ελλείψεως ή και εκλείψεως (όχι ήλιου ή σελήνης) ...αντιπολίτευσης (!) όλα κύλισαν σαν …νερό! Να σημειώσουμε βεβαίως πως ο μεν κ. Θεολόγου έχει προσωπικό πρόβλημα ο δε συνεπής κ. Καπάκης είχε ειδοποιήσει εγκαίρως.

Το καινούριο της υπόθεσης ήταν πως αν και χωρίς αντιπολίτευση δεν έλειψαν οι …εντάσεις!!! Αυτή τη φορά μεταξύ …συμπολιτευόμενων! Όπως πληροφορηθήκαμε στο περιθώριο του ΔΣ δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήρθαν σε αντίλογο και ο ένας απευθυνόμενος στην άλλη θυμωμένοςφώναξε ένα: «άντε πνίξου»!!! Η άλλη σφόδρα ταράχτηκε και ήταν συγχυσμένη μέχρι το τέλος του συμβουλίου. Ρωτήσαμε για το γεγονός έναν «υπεύθυνο» που απάντησε αδιάφορα: Α! Αυτοί, πάντα τσακώνονται!…

Συμπέρασμα: Και χωρίς αντιπολίτευση το δημοτικό συμβούλιο δεν χάνει την «ωραία ατμόσφαιρα»! Είναι προφανές πως στην Άνδρο δεν κινδυνεύουμε μα πλήξουμε!

«εν Άνδρω»