ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΧΥΤΥ: Περί ανωνυμίας και περί τεκμηρίωσης

Η ελιά σύμβολο ειρήνης και διαλόγου. Ή, όπως λένε οι Γραφές "εν αρχή ην ο λόγος..."

(Από το f/b του "εν Άνδρω" δημοσιεύουμε δύο διάλογους προς γενικότερο προβληματισμό. Ο πρώτος περί ανωνυμίας - μιας και πλημμυρίσαμε από ανώνυμους κατήγορους και ειδικούς - ο δεύτερος περί Στενού και επιστημονικης τεκμηρίωσης χωρίς επιστήμονες ή από επιστήμονες που ΔΕΝ κάνουν δημόσιο διάλογο, αλλά κρύβονται και αυτοί πίσω από τις κουρτίνες.

 

Αν υπάρχουν επιστήμονες με όνομα και επώνυμο να μιλήσουν για τα υπόγεια νερά της Πλούσκας! Ή μήπως πρώτα πρέπει να κάνουμε γεωτρήσεις να βρούμε τα νερά κατι που προβλέπει η μελέτη! Να ακούσουμε και τους επιστήμονες που λένε για νερά! Εδώ είμαστε να δημοσιεύσουν αν έχουν κατι. Επιστήμονες πίσω από κλειστές πόρτες και με ψιθύρους είναι ...αστυνομικό μυθιστόρημα! Περιμένουμε έστω και τώρα την συμβολή των επιστημόνων που μιλούν για υπόγεια νερά... Διαφορετικά ας προχωρήσει η μελέτη πριν βρεθούμε στο τέλος όλοι μαζί μπροστά στα σκουπίδια "δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα" ...να προσμένουμε "ίσως κάποιο θάμα" που λέει κι ο ποιητής ).

 

(α) ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ – ΠΕΡΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ

Giannoulis Laoudis συγνώμη και με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπό σας και το site σας, όταν γράφουν "οι ειδικοί συνεργάτες", θεωρείται επώνυμο δηλαδή αυτό;;;;

εν Άνδρω ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΛΑΟΥΔΗ. Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ MAIL.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. ΑΝ ΕΠΙΚΟΝΩΝΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΑΣ (π.χ. δημόσιος υπάλληλος κλπ) ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ. ΑΠΛΟ Ε; ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ...

Giannoulis Laoudis Με την ίδια λογική πως είναι τότε κάποιος ανώνυμος; Εν προκειμένω ο κ. Γιαννακαρονης γιατί να ανήκει στην κατηγορία ανώνυμοι/ψεύτικα προφίλ;

εν Άνδρω Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΛΑΟΥΔΗ. Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ MAIL.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. ΑΝ ΕΠΙΚΟΝΩΝΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΑΣ (π.χ. δημόσιος υπάλληλος κλπ) ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ. ΑΠΛΟ Ε; ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΣΕΙ. ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ Ε;

 

(β) ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΛΑΓΟΣ – ΠΕΡΙ ΣΤΕΝΟΥ & ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

Moros Spiros Υπαρχει προταση και λεγεται Στενο. Αλλα δεν λεει κανεις γιατι απορριπτεται.

                      εν Άνδρω ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ είναι η τρίτη θέση της μελέτης. Αν αστοχήση η πρώτη και επειδή η δεύτερη (ΚΑΜΠΑΝΟΣ) έχει ήδη αστοχήσει πάνε στην τρίτη. Αλλά εδω ζητάται η απόρριψη της μελέτης... Για να θλοποιηθεί η μελέτη πρέπει να περάσει στο ΔΣ.

 George Sigalas Δεν είμαι ειδικός επί του συγκεκριμένου θέματος και σίγουρα μπορεί να κάνω λάθος, όμως η κοινή λογική λέει ότι δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, λόγω απόστασης. Οταν το Κόρθι παράγει το 5% των σκουπιδιών της Ανδρου και η Υδρούσα το 60%, δεν έχει λογική να κουβαλάς τον μεγάλο όγκο σε τόση απόσταση . Μάλλον σε μία τέτοια λύση θα χρειαστεί και σταθμός μεταφόρτωσης, καθώς δεν θα μπορεί να γίνει έγκαιρα η αποκομιδή. Το Στενό δεν έχει απορριφθεί, όμως αν θυμάμαι καλά, είναι προς το τέλος της σειράς των προτεινομένων από την μελετητική εταιρεία θέσεων. Επίσης θυμίζω ότι η μελετητική εταιρεία ήταν επιλογή της προηγούμενης δημοτικής αρχής και απλά η τωρινή, συνέχισε την συνεργασία. Άρα είναι της αποδοχής των περισσότερων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα γιατί κάποιοι στο παρά πέντε θυμήθηκαν κάτι άλλο, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Η περιοχή της Μπλούσκας δεν είναι τωρινή. Είναι τουλάχιστον τρία χρόνια.

Moros Spiros Όταν θέλεις να ενώσεις μια τοπική κοινωνία, εκτιμώ ότι η απόσταση δεν είναι λόγος, ούτε πόσο ποσοστό σκουπιδιών παράγει η περιοχή. Και το Ατένι δεν παράγει σκουπίδια αλλά ο ΧΥΤΥ θα είναι 800 μέτρα. Αν υπάρχει σωστή οργάνωση όλα γίνονται. Οι επιλογές της τεχνικής εταιρείας έχουν αμφισβητηθεί τεκμηριωμένα από επιστήμονες των κατοίκων.

εν Άνδρω Ακόμα περιμένουμε την δημόσια τεκμηριωμένη τοποθέτηση των επιστημόνων των κατοίκων κ. Μόρο Τους συναντήσαμε και τους ζητήσαμε να κάνουν δημόσια τοποθέτηση αλλά αρνήθηκαν. Αυτά.

George Sigalas Εάν υπάρχει πρόβλημα με την θέση ,αποκλείεται να πάρει έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Θα πάμε για την δεύτερη στην σειρά, που δεν ξέρω πια είναι.

εν Άνδρω Αγαπητοί κύριοι το Στενό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ. Έχει έρθει τρίτο στην μελέτη. Αν αστοχήση η πρώτη στις γεωτρήσεις που θα γίνουν προκαταρτικά και επειδή η δεύτερη (ΚΑΜΠΑΝΟΣ) έχει ήδη αστοχήσει θα πάνε στην τρίτη. Αλλά εδω από όσους δεν ξέρουν από διαδικασίες, κριτήρια και χρηματοδοτήσεις ζητάται η απόρριψη της μελέτης... Που σημαiνει πάμε από την αρχή (διαβάστε το κείμενο "η επόμενη μέρα" και το σημερινό) Για να υλοποιηθεί η μελέτη πρέπει να περάσει στο ΔΣ. Όσο γι' αυτά που λέγονται περί Σταυροπέδας είναι αστειότητες. Η θέση έχει κλείσει οριστικά από το 2008. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΠΟ & ΤΟ ΚΑΣ! Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικεσ. Εκτός αν κάποιοι αλλάξουν κράτος. Το ότι κάποιοι την λένε και την ξαναλένε δεν έχει νόημα. Απλή σπέκουλα. Όπως και τα περί νερού στην Πλούσκα θα εξεταστούν ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ! Αλλά ΔΕΝ το λένε. Όπως και η απόσταση για το ΑΤΕΝΙ είναι λάθος. Είναι 2.000 σε ευθεία γραμμή και μεσολαβούν βουνα. Αλλά η προπαγάνδα έχει πολλά ποδάρια. Όποιος έχει επιστημονικά στοχεία το "εν Άνδρω" είναι ανοιχτό. Μέχρι τώρα ο μόνος που γράφει είναι ο κ. Μανούσος, αλλά δικές του παρατηρήσεις ή παρατηρήσεις για αστοχίες σε άλλες χώρες. Ή, και εκδοχές ακραίες του στιλ "πλημμύρισε ο Νειμποριός έτσι θα πλημμυρίσει και ο ΧΥΤΥ της Πλούσκας"!!!! Αυτό δεν είναι επιστήμη, αλλά εκδοχές ροσωπικές. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ (και οι στήλες μας είναι ανοικτές) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ απαντήσεις των κατοίκων. ΟΧΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ... ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ - ΟΧΙ ΦΩΝΕΣ.'Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ...

George SigalasΜιά που αυτές τις ημέρες έχω όρεξη και συγχωρέστε με γιαυτό. Μήπως βαράμε το σαμάρι για ν ακούσει ο γάιδαρος; Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε στο να γίνει ο Χ.Υ.Τ.Υ. και ψάχνουμε το κατάλληλο μέρος χωρίς σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί μόλυνση υδάτων. Αυτό δεν μπορώ να φανταστώ ότι το θέλει κανείς. Επίσης πρέπει να γίνει σε όλους σαφές ότι στο χρονικό σημείο που είμαστε, δεν μπορεί να σταματήσει η διαδικασία, γιατί θα είναι καταστροφή. Αρα όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει τώρα. Οι αναρτήσεις στο fb είναι πολύ χρήσμες για να ενημερωνόμαστε, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται με πράξεις. Οποιος λοιπόν έχει αποδείξεις και στοιχεία, τα στέλνει στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου που εξετάζει τους Περιβαλλοντικούς όρους. Αν είναι σωστά η θέση δεν θα πάρει έγκριση και θα προχωρήσουμε στις επόμενες. Πρέπει να ξεχωρίσουμε στο μυαλό μας ότι, άλλο είναι η συνέχιση ή μη της διαδικασίας και άλλο η επιλογή της θέσης.