Ο Γιάννης Καπάκης νέος Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας!

Ο ανδριώτης Γιάννης Καπάκης είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης! Ο σεμνός και ευγενικός Γιάννης επιβραβεύτηκε με μια ανώτατη θέση. Μια θέση που έχει σχέση με την καριέρα του στην πυροσβεστική όπου έφτασε μέχρι τον βαθμό του ταξίαρχου και του εκπροσώπου Τύπου. Και με τις σπουδές του, καθώς έχει σπουδάσει και έχει κάνει και μεταπτυχιακά στην Αμερική στα θέματα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας.

Ο Γιάννης Καπάκης επέστρεψε στην Άνδρο για να προσφέρει. Και το έπραξε ιδρύοντας την δημοτική παράταξη "Η Άνδρος της Ζωής μας". Ο συνδυασμός του που στήθηκε μέσα σε δύο μήνες κέρδισε 12% και έβγαλε δύο δημοτικούς συμβούλους. Ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου εδώ και ένα χρόνο ξεχώρισε για την ακεραιότητα του, το ήθος, την εργατικότητα του, την επιμονή του, την προσπάθεια να εκφέρει έναν άλλο πολιτικό λόγο βασισμένο στην ευγένεια και στην σεμνότητα.

Όμως ο πολιτικός πολιτισμός του Γιάννη Καπάκη συχνά σκόνταψε σε ένα πολιτικό πολιτισμό εντελώς άλλου επιπέδου που κυριαρχεί στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού μας. Και όχι λίγες φορές βρέθηεκ να παλεύει σχεδόν μόνος του μέσα σε ένα δύσκολο πολιτικό κλίμα που δημιουργούσε η ηγετική ομάδα του Δήμου Άνδρου. 

Κι όμως ο Γιάννης Καπάκης, ένας άνθρωπος με πολιτική σκέψη και εξαιρετικό ήθος, ήταν πάντα καλοπροαίρετος και σεμνός. Και κράτησε όλες τις διαφωνίες που είχε σε πολιτικά πλαίσια. Δεν τις προσωποποίησε. Σε αντίθεση με άλλους που συχνά-πυκνά τον στοχοποίησαν. Άραγε πως νοιώθουν τώρα όλοι αυτοί που τον υποτίμησαν; Αυτοί που του φέρθηκαν άσχημα…

ϊσως καταλάβουν έστω και τώρα πως η πολιτική, όπως και ο καιρός, έχουν γυρίσματα…

«εν Άνδρω»