Ο διάλογος για το Συνετί... συνεχίζεται!…

 

(Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω σχόλιο/απάντηση από τον αναγνώστη  Γεώργιο Μανέτα, που δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα στο ζήτημα που ανακίνησε με σειρά παρεμβάσεων της στο site και την Σελίδα μαε η κ. Καλογρίδου σχετικά με το Συνετί κάτω από την παρέμβαση περί ελευθεροτυπίας του π. Δημάρχου Γιάννη Γλυνού  – Εν Άνδρω)

Κύριε Μπασαντή, λυπάμαι που η κυρία Καλογρίδου απέχει από τα κοινά εξαιτίας του πρώην Δημάρχου. Λυπάμαι επίσης που η νυν δημοτική αρχή δεν κατάφερε να την εμπνεύσει ώστε να επιστρέψει σε αυτά.

Είναι αλήθεια αυτό που αναφέρει ότι δηλαδή οι Συνετιανοί με έγγραφο ζήτησαν τον καθαρισμό ενός δρόμου του Χωριού και ότι ο Δήμος ανταπάντησε με εξώδικο. Επειδή όμως και η αλήθεια όταν παρουσιάζεται επιλεκτικά είναι χειρότερη κι από το ψέμα, επιτρέψτε μου να σας προσθέσω και τα εξής:
Το επίμαχο έγγραφο έπεσε στα ξαφνικά, χωρίς κανένα προηγούμενο αίτημα ή διαμαρτυρία σχετικά με τον δρόμο. Απευθυνόταν και στον εισαγγελέα και μέσα σε αυτό περιλαμβάνονταν καταγγελίες για την δημοτική αρχή, όπως    "... υπάρχουν χρήματα για Πολιτιστικές Εκδηλώσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία των Αθηνών, για παρελάσεις και δεξιώσεις επισήμων σε πολυτελή gourmet εστιατόρια..."  και  "...είχε χρήματα να ανοίγει αγροτικούς δρόμους σε άλλα χωριά για να εξυπηρετηθούν μεμονωμένα άτομα, να πηγαίνουν στα Ι.Χ κτήματα, προφανώς για πελατειακά συμφέροντα...".  Ανέφερε δε ως να εξαφανίστηκαν και τα  "...ποσά των εκατομμυρίων που η Κοινότητα Συνετίου παρέδωσε στον Δήμο...".
Επειδή αυτές οι ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες προς τον εισαγγελέα ήταν πολύ σοβαρές και επέσυραν μέχρι και δίωξη για κακούργημα εναντίον της τότε δημοτικής αρχής, θεωρήθηκε σωστό, πριν την αυτονόητη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, να μην διασυρθούν άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με την καταγγελία και για αυτό στάλθηκε το εξώδικο στο οποίο αναφέρεται η κυρία Καλογρίδου. Πράγματι, εμφανίστηκαν πολλοί κάτοικοι που δήλωσαν ότι οι κάποιοι υφάρπαζαν την υπογραφή τους, Κάτι που το δήλωσαν και εγγράφως.
Από κει και πέρα κ. Μπασαντή, καταλαβαίνετε ότι αν μία ψευδής καταγγελία με υφαρπαγή υπογραφών κατηγορούσε μια οποιαδήποτε δημοτική αρχή ότι καταχράστηκε εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, όχι μόνο εξώδικο θα γινόταν, αλλά θα είχε ζητηθεί τουλάχιστον το ισόποσο ως αποζημίωση.
Τα σχετικά έγγραφα είναι εδώ:

http://www.kokoras.net/2013/07/blog-post_10.html
Ευχαριστώ για την φιλοξενία