Ερωτήματα προς τον έπαρχο Άνδρου για τον ΧΥΤΥ

 Λίγο μετά το Βακόνι. Ειδυλιακό τοπίο. Μόνο που εδώ και ενάμιση μήνα υπάρχει αυτή η μικρή παράνομη χωματερή! "Χωροθετούμε" αυθαιρέτως... κατά γειτονιά!!! Περιοχή Χώρας...

Με αφορμή την ημερίδα για το χωροταξικό που διοργάνωσε ο έπαρχος Δημήτρης Λοτσάρης αρκετοί αναγνώστες έθεσαν ερωτήματα για το θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ Άνδρου. Στη συνέχεια, όπως συμβαίνει συνήθως αντίστοιχα ερωτήματα πάλι προς τον έπαρχο διατυπώθηκαν και κάτω από άλλα άρθρα ή ρεπορτάζ. Μπορεί να μην έχει αρμοδιότητα ο έπαρχος για τα σκουπίδια, αλλά οι πολίτες της Υδρούσας ρωτούν λόγω της θέσεως του.

 

Υπενθυμίζουμε πως εδώ και μήνες το θέμα της χωροθέτησης ΧΥΤΥ στην Άνδρο, όπως αποτυπώνεται στα εκατοντάδες σχόλια στο Εν Άνδρω, απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της Υδρούσας ως προς την θέση. Δυστυχώς δεν απασχόλησε σχεδόν κανένα από τους κατοίκους των άλλων περιοχών μέχρι που βρέθηκαν τα σκουπίδια στους δρόμους επί ενάμιση μήνα. Και έτσι καταλάβαμε πως εκτός από την μακροπρόθεσμη χωροθέτηση πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση και για τον δεματοποιητή, καθώς και για τις σκουπιδόμπαλες που ήταν και είναι καθημερινός βραχνάς που πνίγει το νησί μας.

Είσοδος Μεσαριάς. Εκτός του ότι "χωροθετούμε" κατά... γειτονιά (!) φτάσαμε να "δεματοποιούμε" και κατά... κάδο!!!

Λογικό λοιπόν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τον ΧΥΤΥ προς τον έπαρχο Άνδρου. Λογικό να υπάρχουν απορίες με το τι θα γίνει. Λογικό οι πολιτες να του ζητούν να εκφέρει γνώμη. Ας διαβάσει τα ερωτήματα ο έπαρχος, που δείχνει να είναι σε εγρήγορση για πολιτικά θέματα και ας δώσει μια απάντηση.

Από τα σχετικά πολλά ερωτήματα που τέθηκαν επιλέξαμε ένα απόσπασμα να του θέσουμε υπόψη που θεωρήσαμε πως είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό:

“Εάν ο Κος Έπαρχος είναι της σχολής «ότι πουν οι Υπηρεσίες» , φαντάζομαι να εννοεί ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, και να μην έχει και αυτός επιλεκτική μνήμη, όπως ορισμένοι της δημοτικής αρχής, διότι αυτό εκτός του ότι δεν επιτρέπεται σε άτομα που έχουν θεσμικά αξιώματα, στο τέλος με δική τους υπαιτιότητα, εκθέτονται ανεπανόρθωτα…
Ας μας ενημερώσει λοιπόν ΞΕΚΑΘΑΡΑ, πια είναι η θέση του για το θέμα, και πια θέση του Υπουργείου για το θέμα, όπως αυτή διατυπώθηκε ξεκάθαρα στην συνάντηση για το χωροταξικό της Άνδρου, την οποία διοργάνωσε ο ίδιος με την υπηρεσιακή του ιδιότητα».

«Eν Άνδρω»