Δημοτικό συμβούλιο 11/12: τι είχαμε, τι χάσαμε…

Τελικά αν και συγκλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο για την συμπλήρωση της Οικονομικής Επιτροπής και υπήρξε και απαρτία αυτό δεν έγινε λόγω… νομικού λάθους, που οι αρμόδιοι το πήραν είδηση λίγο πριν την συνεδρίαση! Και ο λόγος πως οι παραιτήσεις της αντιπολίτευσης δεν είχαν υποβληθεί νομότυπα. Έτσι 16 από τα 21 μέλη προσήλθαν απλώς… για να μάθουν πως το άρθρο 34 του νόμου προβλέπει πως οι παραιτήσεις γίνονται προσωπικά και με ιδιόχειρη υπογραφή!!!

Ε, δεν είχαν γίνει έτσι ακριβώς! Έμαθαν. λοιπόν, πως πρέπει να γίνουν και μετά απήλθαν!!! Πρέπει τώρα να υποβληθούν νομότυπα και ιδιοχείρως οι παραιτήσεις. Μετά να συγκληθεί πάλι δημοτικό συμβούλιο και να ορίσει τους αντικαταστάτες! Μετά θα συγκροτηθεί επιτέλους η μονοπαραταξιακά η Οικονομική Επιτροπή. Κάπως έτσι όπως είχε γίνει και το 2013. Δηλαδή: «τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα»!

Μετά πρέπει να συγκληθεί η Οικονομική Επιτροπή και να εγκρίνει τον προϋπολογισμό ώστε να έλθει σε ένα επόμενο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί και να ψηφιστεί για να πάει στην Αποκεντρωμένη!

Τι μέρα έχουμε; Μέσα Δεκέμβρη! Ποια μέρα ήταν η τελευταία για τη νόμιμη κατάθεση του προϋπολογισμού; 15 Νοέμβρη! Πότε θα γίνουν όλα τα παραπάνω και πότε θα έρθει προς έγκριση ο προϋπολογισμός του 2016; Αν είμαστε τυχεροί μέχρι τα Χριστούγεννα. Πάλι καλά!

Πότε κατατέθηκε ο περσινός προϋπολογισμός προς έγκριση; Λίγο πριν τα Χριστούγεννα! Στο ίδιο έργο θεατές και εφέτος!!!

Αν ο προϋπολογισμός ψηφιστεί και μετά καταγγελθεί όπως έχει δηλώσει η αντιπολίτευση τότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Δήμος ίσως να αρχίσει να πληρώνει μετά από 4 μήνες!!! Μέχρι τότε βλέποντας και κάνοντας!!!

«Εν Άνδρω»