Αναβολή της απόφασης για τον ΧΥΤΥ. Ζητείται υδρογεωλογική μελέτη από τον Δήμο Άνδρου.

Διαφάνεια από την υπό κρίση μελέτη για τον ΧΥΤΥ Άνδρου 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν απόψε στο Εν Άνδρω η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου αναβάλει την απόφαση για την Πλούσκα και ζητά μια υδρογεωλογική μελέτη από τον Δήμο Άνδρου, η οποία να πιστοποιεί πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα νερά της περιοχής.

Ο Δήμος Άνδρου έμαθε την απόφαση την Δευτέρα 8/2 και ήδη ξεκίνησε τις διαδικασίες της μελέτης με στόχο να την καταθέσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ορισμένοι που ξέρουν μιλάνε για καθυστέρηση ενός με δύο μήνες.

Είναι προφανές πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (όπως φάνηκε και από την σοβαρότητα της ακρόασης), έλαβε υπόψη της αρκετά σοβαρά τις αιτιάσεις των κατοίκων που αντιδρούν στην Πλούσκα, σε σχέση με την Περιφέρεια, όπου οι σύμβουλοι ψήφιζαν χαλαρά όπως καταγγέλθηκε από πολλούς φίλους στα σχόλια του Εν Άνδρω.

Κατόπιν τούτου η υπόθεση της τελικής έγκρισης της χωροθέτησης για τον ΧΥΤΥ Άνδρου Άνδρο πηγαίνει ακόμα πιο πίσω. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες δυσκολίες στην δημοτική αρχή που έχει πάντα πάνω από το κεφάλι της την δαμόκλειο σπάθη του δεματοποιητή, ο οποίος αργά ή γρήγορα πρέπει να φύγει από την Σταυροπέδα. Κάτι που οδηγεί πλέον τους διοικούντες στο να αρχίσουν επιτέλους να σκέφτονται σοβαρά μια ενδιάμεση χωροθέτηση σε άλλο μέρος του νησιού του δεματοποιητή προς το τέλος του 2016, όταν θα εκδικαστεί και η υπόθεση από το ΣτΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται πολιτικά και κοινωνικά.

«Εν Άνδρω»