Μάθαμε επιτέλους ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο!…

 

Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου: Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε...

Μάθαμε επιτέλους, στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ποιος κυβερνά την Άνδρο. Την διοικεί μια απλή υπάλληλος: η Μαρία Ραπτάκη!!! Αυτό ήταν το πολιτικό πόρισμα μιας πλειοψηφίας, που συνεχώς τονίζει σε όλους τους τόνους πως… «φορά παντελόνια»!

Ήταν η Μαρία Ραπτάκη που δεν έγραψε σωστά την αποφάση του ΔΣ! Δεν την ήλεγξε! Δεν είδε σωστά τις χρεώσεις! Όλα τα έκανε μόνη της! Κανείς άλλος δεν είδε και δεν έκανε τίποτα! Και φυσικά κανείς από τους πολιτικούς προϊσταμένους της δεν είχε και δεν έχει καμία ευθύνη!!

Φλου η φωτογραφία των πρωταγωνιστών, φλου και οι ευθύνες τους. 

Παράξενα και πρωτότυπα πράγματα συμβαίνουν στην Άνδρο! Ο δήμαρχος είναι κάτι σαν «ανεύθυνος άρχων»! Ο πρόεδρος του ΔΣ δεν έχει πολιτική ή άλλη ευθύνη για τα πρακτικά του σώματος. Απλώς προεδρεύει! Ο επί των οικονομικών δεν έχει καμία ευθύνη για τον τελικό έλεγχο των χρεώσεων μιας ολόκληρης περιοχής!!! Και το χειρότερο (πάντα υπάρχει και χειρότερο), σύμφωνα με όσα είπε ο Μ. Κάρλος, ο αρμόδιος στα οικονομικά έφτασε κάποια στιγμή να παζαρεύει τις χρεώσεις με τους πολίτες στο Γαύριο: εσύ τι μπορείς να δώσεις;

Πρακτικά, αν δεν γινόταν η έρευνα του ΤΚ Γαυρίου και η δημοσίευση στο Εν Άνδρω το όλο θέμα θα ήταν σήμερα στο πουθενά! Όμως, μετά την δημοσίευση αναγκάστηκαν να κάνουν «έκτακτο ΔΣ του Δήμου Άνδρου» να διορθώσουν τα αδιόρθωτα και να καταθέσουν την παραπάνω "αφήγηση"! Κι όποιος την πιστέψει την πίστεψε! Ο πολιτικός κυνισμός στο μεγαλείο του! Έχουν την πλειοψηφία, ψηφίζουν, κάνουν ότι θέλουν!

Το "έκτακτο ΔΣ" περιορίστηκε, από τον πρόεδρο του, στα ασφυκτικά πλαίσια της «ορθής επανάληψης» μιας «περί εσόδων απόφασης»! Η οποία παρεμπιπτόντως δεν είχε πάει και για έγκριση ως όφειλε! Έτσι προσπέρασαν εύκολα (και ανακουφισμένοι) το μείζον πολιτικό θέμα της ανοργανωσιάς και της έλλειψης πολιτικού ελέγχου στον Δήμο! Ψήφισαν και ξεμπέρδεψαν σε 50 λεπτά! Και συνεχίζουν!…

Αυτοί είναι οι «νέοι ορίζοντες»!!!

Και μπράβο τους!!!

«Εν Άνδρω»