Αναβολή μέχρι την επόμενη κρίση…

 

Το θέμα  για μια διοίκηση δεν είναι αν οι πόρτες της είναι ανοιχτές ή κλειστές, αλλά αν τα μυαλά της είναι ανοιχτά ή κλειστά.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε στο δημαρχείο ευρεία σύσκεψη της πλειοψηφίας με θέμα την πολιτική κρίση των τελευταίων ημερών. Η «έκτακτη σύσκεψη», μετά το «έκτακτο συμβούλιο» (όλα πλέον μοιάζουν έκτακτα στον Δήμο Άνδρου!), είχε μάλλον στόχο (από ότι λεγόταν στον διάδρομο πριν να κλείσουν οι πόρτες) να «συνετιστούν» ή να στριμωχτούν οι διαφωνούντες της Υδρούσας. Οι πόρτες έκλεισαν κι έμειναν κλειστές για τρεις ώρες. 

Το τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν μάθαμε. Αλλά ότι και να έγινε, ότι και να λέχθηκε, ένα είναι το συμπέρασμα: τα πράγματα πήραν αναβολή μέχρι την επόμενη κρίση! Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί γνωρίζουμε εδώ και αρκετούς μήνες την λειτουργία των προσώπων και των θεσμών του Δήμου Άνδρου!!! Και αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν με μια σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Τι δεν αλλάζει; Ξέρουμε πως η «οργάνωση» στον σημερινό Δήμο Άνδρου συμπεριλαμβάνεται στις παντελώς άγνωστες λέξεις. Οι υπάλληλοι του Δήμου συχνά βρίσκονται να διαχειρίζονται απίστευτες καταστάσεις. Για να φανταστείτε οι μόνιμες αρρυθμίες στην λειτουργία του Δήμου της προηγούμενης διοίκησης (για τις οποίες έχουμε γράψει στο παρελθόν) φαντάζουν σήμερα, στους γνωρίζοντες, σαν λειτουργία… γερμανικής μηχανής!!! 

Μέσα σε αυτό το καθεστώς «μη λειτουργίας» και ανοργανωσιάς πολιτικά στελέχη της σημερινής διοίκησης αντιπαρατίθενται μεταξύ τους και στο τέλος, όπως έγινε προχτές, οι υπάλληλοι χρεώνονται τα πολιτικά λάθη των διοικούντων. Αλλάζει εύκολα αυτό;

Και μέσα σε αυτό το σκηνικό οι διοικούντες αυτοσχεδιάζοντας επιστρατεύουν ασυνάρτητα και διχαστικά επιχειρήματα απλά για να διασωθούν από τις καθημερινές διοικητικές γκάφες και πολιτικές αστοχίες τους. Για να σωθούν στα μικρά κάνουν κακό στα μεγάλα. Για να αποφύγουν την αυτοκριτική υπονομεύουν την ενότητα του νησιού. Ο ερασιτεχνισμός στο μεγαλείο του.

Ένα παράδειγμα: βάλανε τους κατοίκους της μιας περιοχής να κατηγορούν αυτούς της άλλης. Έκαναν ότι έκαναν με τις χρεώσεις στο νερό της Υδρούσας και διαδίδουν τώρα πως «όλη η φασαρία έγινε γιατί οι του Γαυρίου δεν θέλουν να πληρώσουν για την ύδρευση»!!! Το διχαστικό «επιχείρημα» το «μάσησε» και φίλος από την Χώρα και το χρησιμοποίησε στη συζήτηση μας σήμερα το μεσημέρι! Τον ρωτήσαμε πόσο πληρώνει αυτός το εξάμηνο για νερό: 30-40 ευρώ το πολύ. Τι θα έλεγε αν του χρέωναν μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2011 700 ή 1000 ευρώ χωρίς να ζει ολοχρονίς στην Άνδρο; Έπαθε σοκ! Όπως πάθαμε κι εμείς. Ρώτησε και ρωτήσαμε μαζί του. Μας είπαν: υπάρχουν και χειρότερα!!!

Όλα αυτά, λοιπόν, (συμπεριφορές, αυτοκαταστροφικά επιχειρήματα, ερασιτεχνισμοί, ανοργανωσιά κλπ) δεν διορθώνονται με μια «έκτακτη σύσκεψη» κεκλεισμένων των θυρών! Όπως δεν διορθώθηκε τίποτα με ένα "εκτακτο συμβούλιο" με ανοιχτές τις θύρες.

 «Εν Άνδρω»