Ο κ. Ν. Θεολόγου και η κ. Μ. Βασιλοπούλου επανέρχονται... κι εμείς σχολιάζουμε...

 

 (Λάβαμε μια ακόμα κοινή ανακοίνωση με την υπογραφή των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης που απευθύνεται στο "Εν Άνδρω" και αφορά την απάντηση του στην πρώτη ανακοίνωση τους. Την δημοσιεύουμε ευχαρίστως μαζί με μια σύντομη απάντηση μας θεωρώντας πως πλέον οι πολιτικές διαφορές μας έχουν γίνει διακριτές σε όλους - Εν Άνδρω).

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 3.3.16 ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ

Στην ηλεκτρονική σας δημοσιογραφική σελίδα υπήρξε το δημοσιογραφικό παράδοξο και πολιτικά άτοπο το «Εν Άνδρω» να απαντά σε ανακοίνωση δημοτικών παρατάξεων που στάλθηκε για δημοσίευση σαν απάντηση σε τοποθέτηση αιρετού και να εκφράζει αξιολογικές κρίσεις, αποσιωπώντας μάλιστα την ουσία της ανακοίνωσης αυτής και παραποιώντας βάναυσα την αλήθεια.

Η ιστοσελίδα σας, δείχνει ιδιαίτερη σπουδή και πάθος στην έκφραση της άποψης του διαχειριστή ή των διαχειριστών, ενώ σε σκέψεις μας βάζει το γεγονός ότι σε κανένα σημείο δεν απαντά ο αιρετός- μέλος της συμπολίτευσης που υπογράφει την ανακοίνωση στην οποία ως αντιπολίτευση απαντήσαμε.

Για εμάς ως αντιπολίτευση κυρίαρχο ζήτημα στην ανακοίνωση του προέδρου της ΤΚ Γαυρίου κ. Κάρλου είναι ότι δεν αποτυπώθηκε η αλήθεια για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Άνδρου στις 3.3.2016. Συγκεκριμένα, γράφτηκαν ψέματα για τη θέση και τη στάση της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο συμβούλιο.

Το «Εν Άνδρω» δεν αναφέρεται καθόλου στην ουσία της ανακοίνωσής μας. Αντίθετα, με λεπτομέρειες, αναφέρεται σε άλλα ζητήματα  σε σχέση μεταξύ άλλων με το ποιος κάνει ή δεν κάνει αντιπολίτευση, ποιος έχει κότσια, τι είδους αντιπολίτευση κάνουμε εμείς.

Έχετε κάθε δικαίωμα να έχετε άποψη και να την δημοσιοποιείτε για το αν κάνουμε ή όχι αντιπολίτευση και αν η αντιπολίτευσή μας είναι για εσάς σωστή. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να αποκρύπτετε την αλήθεια σε ό,τι μας αφορά και ακόμα περισσότερο να καθορίσετε εσείς την αντιπολίτευση που θα ασκούμε. Αυτό, θα καθοριστεί από τις παρατάξεις μας μέσω την διαδικασιών που έχουμε καθορίσει.

Στο δικό μας αξιακό σύστημα, η αντιπολίτευση ποτέ δεν θα βασίζεται στο ψέμα. Μπορείτε, λοιπόν, να συνεχίσετε την πορεία σας όπως την έχετε χαράξει, με τις επιλογές που έχετε κάνει. Η λάμψη της ηλεκτρονικής δημοσιότητας που προσφέρετε θα προσελκύσει κατά καιρούς πολλούς, υπό τη σημαία της  αντίστασης κατά των σημερινών κρατούντων. Όπως άλλωστε είχε προσελκύσει κατά το παρελθόν και τους ίδιους τους σήμερα διοικούντες.

Η δική μας παρουσία θα συνεχίσει να είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο γίνεται πιο συνεπής και δημιουργική. Βασικό κριτήριο θα αποτελεί πάντα το καλό του νησιού. Αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά μας με τη σημερινή διοίκηση και την αντιπολίτευση που ασκούσαν προτού εκλεγούν, με την δική σας καθοδήγηση και βοήθεια.

ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  &  Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Απάντηση "Εν Άνδρω"

Αντιπαρερχόμαστε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς με το οποίο διανθίζουν το κείμενο τους οι δύο συνομιλητές μας. ΔΕΝ μας αφορούν. Απαντήσαμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ στο κείμενο τους γιατί έθιγε θέσεις προηγούμενου άρθρου μας (Μάθαμε επιτέλους ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο). Αν δεν το κατάλαβαν είναι δικό τους πρόβλημα.

Αντιπαρερχόμαστε και τις "αφηγήσεις" τους για το παρελθόν. Δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή πολιτική αντίθεση μας. Δεν έχουν καμία σχέση οι "αφηγήσεις" του παρελθόντος (πχ η λάθος χωροθέτηση στην Μελίδα κλπ) με το τι έγινε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Η ουσία είναι πως η αντιπολίτευση σε ένα εξόχως πολιτικό θέμα έμεινε μεταξεστέα επιμένοντας στα... διαδικαστικά!!! Δεν είδε το πολιτικό ολίσθημα, που εξήγησε αναλυτικά ο κ. Κάρλος! Και το οποίο οδήγησε σε ανοιχτή στήριξη της αντιδημάρχου Μ. Μαμάη και σε "έκτακτη σύσκεψη" χτες. Φέρνοντας στα όρια πολιτικής κρίσης την σημερινή διοίκηση !!!  

Κι όμως η αντιπολίτευση δεν έχει πάρει ακόμα ΤΙΠΟΤΑ είδηση! Τέτοια πολιτική "διορατικότητα"!... Ή, μήπως τέτοια πολιτική "διακριτικότητα" έναντι της διοίκησης; Αλλά και τέτοια πολιτική "γενναιότητα" έναντι μιας υπαλλήλου!!! Όλα αυτά διανθισμένα στο εκτός πολιτικής επικαιρότητας κείμενο τους με σπουδαιοφανή ρητορικά σχήματα για "αξιακό σύστημα" και για "το καλό του νησιού". Δηλαδή, γενικότητες και αοριστολογίες. Κάτι πιο πολιτικό; Κάτι πιο συγκεκριμένο μήπως;