Τα ψεύτικα προφίλ αυτοαποκαλύπτονται....

 

«Φίλιππος Σκόρδος Η συντήρηση της ιστορίας και των μνημείων μας είναι πολύ σημαντικό έργο. Όμως ο Δήμος δεν έχει μία. Εάν τολμήσει να τραβήξει κονδύλια από αλλού θα τον γδάρουμε. Άρα περιμένω πρωτοβουλίες από τον κ. Χλή και τον Δημοσιογράφο ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι. Χορηγίες, εράνους, Κοινοτικά Κονδύλια. Περιμένω.»

Το παραπάνω σχόλιο δημοσιεύθηκε στο facebook  στην Σελίδα του Εν Άνδρω και μας ξάφνιασε για δύο λόγους.

 (α) Ο πρώτος είναι πως η ανοικτή επιστολή του μαρμαρογλύπτη Γιώργου Χλη όπως γράφαμε στον πρόλογο μας ήταν για: «να ενημερώσει (τον δήμαρχο) για τα μοναδικά μνημεία που υπάρχουν και τη σημασία τους για την ιστορία και τον πολιτισμό της Άνδρου»! Ή, όπως έγραψε ο ίδιος ο κ. Γ. Χλης: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω για όλα όσα ξέρω και θα καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο χώρος για την Άνδρο… είναι μια ευκαιρία εσείς τώρα να δείξετε ενδιαφέρον για ένα τόσο ευαίσθητο και ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για τον πολιτισμό και την ιστορία της Άνδρου»!

Από πού κι ως που κατάλαβε ο κ. Φίλιππος Σκόρδος, πως ζητούνται χρήματα. Αντιθέτως όπως είχε γράψει σε προηγούμενη επιστολή της η κ. Κατσιώτου (στο ίδιο δημοσίευμα) αυτό που χρειάζεται είναι ένας κανονισμός και μια οργάνωση στα θέματα συντήρησης των σπάνιων ιδιωτικών μνημείων!!!

Μάλιστα κ. Σκόρδο ή κ. Thomas ή όπως αλλιώς σας λένε ΤΑ ΤΑΦΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ AKOMA ΙΔΙΩΤΙΚΑ. Όμως οι κανονισμοί συντήρησης των μνημείων είναι δημόσιοι. Τι ΔΕΝ καταλαβαίνετε επιτέλους; Μήπως είστε βραδύνους; Να το ξαναγράψουμε;

(β) Από πού κι ως που σε ένα ευγενέστατο ενημερωτικό γράμμα του κ. Χλη προς τον δήμαρχο Άνδρου απαντά ο Φίλιππος Σκόρδος; Και πως απολογείται για τα οικονομικά του Δήμου Άνδρου και το κυριότερο πως κρίνει σκόπιμο να απαντήσει ως «αντ’ αυτού»; Ας αφήσουμε στην άκρη το ότι ζητά χρήματα και χορηγίες από ιδιώτες σαν εκπρόσωπος του Δήμου ο κάθε Φιλιππόσκορδος.

Μήπως πλέον υπάρχει κάποιος "αντ’ αυτού" στη θέση του δημάρχου και δεν το ξέρουμε;  Ή, μήπως είναι ο αγαπητός κ. Thomas και ξεχάστηκε, έτσι αγχωμένος που είναι αυτές τις μέρες και καρφώθηκε για μια ακόμα φορά; Πάσα εξήγηση δεκτή…

"Εν Άνδρω"