Ο Ανδρέας Βόσσος παίρνει θέση για το εξώδικο

Με έκπληξη  διάβασα το εξώδικο που έστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άνδρου προς την ιστοσελίδα σας.  Η ενέργεια αυτή μου προκαλεί βαθύτατη λύπη γιατί θεωρώ ότι τα δημοσιεύματα δεν έχουν κάποιο έρεισμα για να οδηγήσουν στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ιδίως την ώρα που προβλήματα μικρά και μεγάλα απαιτούν άμεσες λύσεις. Σαν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος  έχω δεχτεί κατά καιρούς  όχι απλά κριτική – γεγονός άλλωστε απόλυτα θεμιτό - αλλά ανελέητη σπίλωση από κάποιους υποτιθέμενους «επαγγελματίες» της πολιτικής.

Ποτέ δεν θεώρησα λύση τη δικαστική οδό. Γνωριζόμαστε πολύ καλά στη μικρή μας κοινωνία, έτσι η καταξίωση ή μη του καθενός από εμάς, θα έρθει ύστερα από πράξεις, που θα έχουν αποτέλεσμα να βελτιωθεί η ζωή όλων μας και ιδιαίτερα των νέων. Αλήθεια, μπορεί να γίνουμε αποδεκτοί στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας απειλώντας τους ή δείχνοντας τους αποφάσεις δικαστηρίων; Λάθος δρόμος.

Διαφωνώ απόλυτα με συμπεριφορές που στοχεύουν στον εκφοβισμό και τη λογοκρισία. Ακόμη και τα ανώνυμα οργισμένα μηνύματα που μας αφορούν ως  αιρετούς, οφείλουμε να τα αποκωδικοποιήσουμε και να αναρωτηθούμε «γιατί υπάρχει αυτός ο θυμός;». 

Επειδή η  ιστοσελίδα σας έχει προσφέρει  τα μέγιστα στην ενημέρωση και στον δημιουργικό διάλογο, είναι συντροφιά χιλιάδων Ανδριωτών εντός και εκτός νησιού είμαι σίγουρος ότι  η φωνή της θα γίνει  ακόμη πιο δυνατή, γιατί την έχει αγαπήσει ο κόσμος.

Όσον αφορά στις διαφορές που μπορεί να προκύπτουν ανάμεσα στους ανθρώπους, μόνο ο ειλικρινής διάλογος  οδηγεί στην  επίλυση τους, δεδομένου άλλωστε ότι αφήνουν παγερά αδιάφορη την κοινωνία που είναι ήδη φορτωμένη με πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ανδρέας Βόσσος