Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα...

 

Παραλία Φελλού! Πρωινό 20 Απριλίου 2016! Άφού όλα πάνε πρίμα γιατί δεν μαζεύτηκαν τα έρμα εδώ και κάτι εβδομάδες; 

(α) Απάντηση σ' ένα δελτίο τύπου που δεν λάβαμε ποτέ...

ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Μερικές ώρες μετά την ανάρτηση "Στο ίδιο έργο θεατές" λάβαμε τηλεφώνημα αναγνώστη μας πως ο Δήμος Άνδρου είχε κυκλοφορήσει Δελτίο Τύπου για την δεμαποίηση που διεύψευδε με διθυραμβικό τρόπο μερικές πληροφορίες από το δημοσίευμα μας "Στο ίδιο έργο θεατές" που αφορούσαν οφειλές στις εταιρείες δεματοποίησης.

Αναζητήσαμε το δελτίο τύπου και το βρήκαμε σε άλλο site που συνεργάζεται στενά με την σημερινή δημοτική αρχή. Το αντιγράψαμε (μιας και δεν το λάβαμε ποτέ) γιατί μας αφορά (μας αναφέρει ονομαστικά). Και το αναρτούμε σήμερα εδώ ώστε να το διαβάσουν οι αναγνώστες μας.

Κατανοούμε την αντιδημοκρατική διάθεση των εναπομεινάντων της διοίκησης του Δήμου Άνδρου να λένε τα δικά τους χωρίς αντίλογο. Γι' αυτό άλλωστε και μάς απάντησαν αντιδεοντολογικά... ενημερώνοντας μόνο τον εαυτό τους! Κατανοούμε ότι φοβούνται τον διάλογο "όπως ο διάβολος το λιβάνι". Κατανοούμε πως λατρεύουν τους μονολόγους στους οποίους επιδίδονται συνεχώς επί δύο χρόνια. Κατανοούμε πως λατρεύουν και τις selfies τους. Έχουν γεμίσει το facebook με δηλώσεις τους και φωτογραφίες τους.

Δεν πειράζει. Εμείς είμαστε άνθρωποι με κατανόηση. Το έχουμε φιλοσοφήσει και ξέρουμε πως κι "εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί", που λέει το τραγούδι. Ή, για να το πούμε καλύτερα θα ζήσουμε και χωρίς τα δελτία τύπου που δεν μάς στέλνουν. Μπορούν να μας πυροβολούν με αυτά από την απέναντι ραχούλα όπου έχουν στήσει τα προγεφυρώματα τους οι διοικούντες ενημερώνοντας μόνο από το ένα γραφείο τύπου του Δήμου το άλλο.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Αν ακταλάβαμε καλά μετά την προσεκτική ανάγνωση του δελτίου τύπου του Δήμου Άνδρου (που αντιγράψαμε) έχουν πληρωθεί κανονικά όλες οι οφειλές προς τις δύο εταιρείες σχετικές με την δεματοποίηση και όλες οι οφειλές στην εταιρεία καθαριότητας! Και μάλιστα έχουν πληρωθεί στο ακέραιο! Εξαιρετικά! Όμως έχουμε κι εμείς μια-δύο ερώτησεις. Αν έχουν, λοιπόν, την καλωσύνη στον Δήμο Άνδρου μπορούν να μας πουν: 

-  Γιατί δεν γινόταν αποκομιδή απορριμμάτων ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ;

- Ποια ήταν η αιτία της μακρόχρονης αδράνειας και γιατί δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το θέμα εδώ και εβδομάδες, καθώς και γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση για το πότε θα ξανάρχιζε η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ;

Και εδώ φτάνουμε στην κρίσιμη ερώτηση: Γιατί, όπως μάθαμε, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα ξεκινήσει ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΜΑΤΟΣ του Εν Άνδρω;

Δεν πειράζει. Έστω κι έτσι νοιώθουμε ικανοποιημένοι που συμβάλαμε εμμέσως πλην σαφώς ώστε να λυθεί το μέγα πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στην Άνδρο ενόψει του Πάσχα. Πληροφορούμε τους καλούς μας φίλους στον Δήμο Άνδρου πως το να μας σέρνουν "τα εξ αμάξης", εκ των υστέρων, δεν τους ωφελεί. Ίσως το κάνουν για να θολώνουν ακόμα μια φορά τα ήδη θολά νερά. Τέλος πάντων, το πιο παράξενο στην όλη υπόθεση είναι πως δεν τους ενοχλεί καθόλου που αυτοδιαφεύδονται!

"Εν Άνδρω" 

(β) Το μηδέποτε σταλθέν δελτίο του Δήμου Άνδρου

 Προς αποκατάσταση της αλήθειας στα συνεχιζόμενα ψευδή, ανυπόστατα, και συκοφαντικά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας «Εν Άνδρω», ο Δήμος Άνδρου ανακοινώνει τα εξής: 

Όλες οι δαπάνες που αφορούν την εργολαβία καθαριότητας, την εργολαβία ανακύκλωσης, την εργολαβία δεματοποίησης και το ενοίκιο του χώρου που είναι εγκατεστημένος ο δεματοποιητής, πληρώνονται κανονικά.

Δεν υπάρχει κανένα παραστατικό από τους παραπάνω αναδόχους μέσα στη χρήση 2016 που να μην είναι εξοφλημένοαπό το λογιστήριο του Δήμου μας. Οι μόνες οφειλές που υπάρχουν είναι από παραστατικά έκδοσης χρήσεως 2015 (Π.Ο.Ε.), οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στην πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση η οποία έχει ήδη αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προς έγκριση και μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά την έγκριση της, θα εξοφληθούν άμεσα. Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο ποσό των  4.665,54€ για την εργολαβία ανακύκλωσης και στο ποσό των 9.331,62€ για την εργολαβία της καθαριότητας και αφορούν τιμολόγια έκδοσης Δεκεμβρίου 2015.   Από τις κινήσεις του Ταμείου του Δήμου μας φαίνεται καθαρά ότι από την 01/01/2016 έως και σήμερα οι εισπράξεις για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό ανέρχονται στο ποσό των373.355,73€ και οι πληρωμές για το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχονται στο ποσό των 295.162,90€. Υπόλοιπο στο ταμείο 78.192,83€. 

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όχι μόνο δεν υπάρχει στάση πληρωμών για την καθαριότητα και την ανακύκλωση του νησιού μας, αλλά οι πληρωμές γίνονται άμεσα με την έκδοση του παραστατικού βάσει και της εντολής που έχει δοθεί από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών στο Λογιστήριο και το Ταμείο του Δήμου, σύμφωνα με την οποία ό,τι έχει σχέση με καθαριότητα και ανακύκλωση πληρώνεται άμεσα χωρίς να τηρείται ημερολογιακή σειρά.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου