Θεσμική παρέμβαση του Επάρχου Άνδρου για το θλιβερό συμβάν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/6/2016

 

Από το γραφείο του Επάρχου Άνδρου μας κοινοποιήθηκε προς δημοσίευση θεσμική παρέμβαση του Επάρχου που αναφέρεται στα ντροπιαστικά γεγονότα που συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13 Ιουνίου 2016 με θλιβερό πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο οικονομικών Χ. Βουραζέρη. Θυμίζουμε πως o αντιδήμαρχος μιλώντας για κάποιο θέμα ξαφνικά και χωρίς λόγο μας επιτέθηκε απρόκλητα με απίστευτες προσωπικές ύβρεις αφήνοντας τους πάντες άναυδους και σοκαρισμένους.

 

Ο Έπαρχος Άνδρου που ήταν παρόν στο θλιβερό συμβάν σήμερα με επίσημη επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Άνδρου του επισημαίνει το ατόπημα του Χ. Βουραζέρη, που είναι έξω από κάθε ηθική, πολιτική και δημοκρατική δεοντολογία και του ζητά σε όποια μελλοντική περίπτωση να σταθεί στο ύψος του ρόλου του μην επιτρέποντας ξανά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Και καταλήγει πως θεωρεί την αμήχανη στάση του κ. Μπάλλα όχι επιλογή, αλλά απειρία.

«Εν Άνδρω»

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΤΣΑΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΑΛΛΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

Άνδρος, 15.6.2015

Αριθ.Πρωτ.:3339/74457

Ταχ. Δ/νση          : Άνδρος

Ταχ. Κώδικας      : 84500

Τηλέφωνο            : 22823.61222

Fax.                     : 22820.22216

Προς:   Πρόεδρο Δ.Σ. Άνδρου

             κ. Ελευθέριο Μπάλλα

 

κ. Πρόεδρε,

            Αναζητώντας τη σύμπνοια και τις απαραίτητες πολιτικές συμμαχίες για την επίλυση των ζωτικών ζητημάτων του νησιού μας, παρίσταμαι όποτε  οι υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Άνδρου. Πιστεύοντας στη συνεργασία πρώτου και δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήμουν παρόν στο τελευταίο Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, που δυστυχώς για όλους τους παρευρισκομένους, έγινα μάρτυρας ενός πολιτικού μπούλινγκ από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Βουραζέρη προς πολίτη - δημοσιογράφο που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

            Κύριε πρόεδρε συμμετέχοντας σε συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου από το 2011 και παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Υδρούσας και Δήμου Άνδρου, ποτέ δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα έντονων προσωπικών αντιπαραθέσεων στο βαθμό, στην ένταση και στο επίπεδο που αυτό έγινε τη Δευτέρα.            

            Θεωρώντας ότι όλοι από την πλευρά μας αυτή τη δύσκολη εποχή πρέπει να προασπιστούμε τη συνοχή της κοινωνίας και να συστρατευτούμε στην επίλυση των προβλημάτων, είναι μονόδρομος η καταδίκη και η απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών από εκλεγμένους.  Απευθυνόμενος σε σας και στο θεσμικό σας ρόλο πιστεύω ότι η αμηχανία του απροσδόκητου συμβάντος ήταν θέμα απειρίας και όχι επιλογή.

            Μένοντας πιστός στο θεσμικό σας ρόλο, σας καλώ να λάβετε πρωτοβουλίες για την προάσπιση του πολιτικού διαλόγου στις συνεδριάσεις του κορυφαίου οργάνου για το νησί, του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Κλείνοντας κάνω έκλυση σ΄ όλους τους αυτοδιοικητικούς του νησιού να συνειδητοποιήσουμε, ότι το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί ο Ανδριώτης και η Ανδριώτισσα είναι ο διχασμός, αντιθέτως περιμένουν από εμάς την αγαστή συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

            Ευελπιστώντας στη συνέχιση της καλής συνεργασίας, παρακαλώ όπως δεχθείτε τις ανησυχίες μου με θετικό πνεύμα για μία εύρυθμη λειτουργία του οργάνου που προεδρεύετε με στόχο το καλό όλων μας.

                                                                                    Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

                                                                                   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ