Δύσκολο να διαψεύσεις τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ...

 

Από τον εργολάβο κ. Δ. Πέτσα λάβαμε γενικόλογη ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει το ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πως οι εργαζόμενοι του έστειλαν μια νταλίκα με υλικά προς ανακύκλωση που ΔΕΝ έγινε δεκτή στο ΚΔΑΥ. Αυτό ήταν το αρχικό ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Μετά από μια μέρα μας τηλεφώνησε ο οδηγός της νταλίκας και μάθαμε πως έγινε δεκτό μέρος του φορτίου (μετά από διαπραγματεύσεις). ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ δεκτοί περίπου 3 τόνοι υλικών που αποτελούνταν από μη ανακυκλώσιμα υλικά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Άνδρου σε ανοικτή συγκέντρωση στο Γαύριο: "αποτελούνταν από ξύλινα καφάσια που δεν ανακυκλώνονται". Αναλυτικά ο δήμαρχος Άνδρου παραδέχτηκε ΔΗΜΟΣΙΩΣ πως:

(α) Ο εργολάβος που ανέλαβε την ανακύκλωση ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ αμέσως από εξοπλισμό!!! (β) Ο εργολάβος που ανέλαβε την ανακύκλωση έτρεχε μέχρι τις αρχές Αυγούστου να βγάλει άδειες γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΕ!!! Έτσι η ανακύκλωση δεν μπόρεσε να ξεκινήσει εγκαίρως και πέρασε ο Ιούλιος και μερικές μέρες του Αυγούστου!!! (γ) Και επιπλέον πήγαν προς ανακυκλωση υλικά που δεν ανακυκλώνονται γιατί ο εργολάβος ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ!!!

Αυτά είπε ο δήμαρχος Άνδρου παρουσία 200 ατόμων (μια κυρία από το Μπατσί είπε δημοσίως πως γράφτηκαν και σε μαγνητόφωνο)! Κι έρχετε τώρα ο εργολάβος και μας λέει πως ΟΛΑ πήγαν καλά!!! Και επιχειρεί να διαψεύσει το ΓΕΓΟΝΟΣ πως αν και εργολάβος ανακύκλωσης πήγε στο ΚΔΑΥ υλικά που δεν είναι αποδεκτά από αυτό. Στο τέλος το ΚΔΑΥ παρέλαβε μόνο ένα μέρος του φορτίου και επέστρεψε το άλλο...

Το χειρότερο είναι πως με όσα γράφει διαψεύδει τον δήμαρχο Άνδρου σε όσα είπε ΔΗΜΟΣΙΩΣ στο Γαύριο. Για συνενοηθείτε λίγο μεταξύ σας γιατί μάλλον αρχίσατε με λάθος τρόπο την δουλειά σας. Αντί να μαζεύετε με μέθοδο υλικά ανακύκλωσης εγκαίρως το ρίξατε στην...  πολιτική επικοινωνία!!! Και στις διαψεύσεις γεγονότων. Όμως όπως βλέπετε τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ διαψεύδουν εσάς. Και μην μας υπόσχεστε πόσα φορτία θα στείλετε προσεχώς γιατί μόνο 10 ΜΕΡΕΣ απόμειναν για να κλείσει αυτή η εργολαβία. Και όλοι ξέρουν πως το καλοκαίρι τέλειωσε χωρίς ουσιαστικά ανακύκλωση. Κάτι που κατάλαβε και ο δήμαρχος από τις αντιδράσεις των κατοίκων της Άνδρου στο Γαύριο.

"Εν Άνδρω"

ΥΓ. Δεν αναφερθήκαμε (ούτε εσείς φυσικά) στον ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ στο Κυπρί όπου σωρεύετε τα προς ανακύκλωση υλικά, ενώ το σωστό είναι να έχετε ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ! Κάπως έτσι ο αέρας γέμισε χαρτιά την περιοχή και κάποιοι της περιοχής γέμισαν παράπονα εμάς...

Ακολουθεί η ανακοίνωση του εργολάβου Δημήτρη Πέτσα
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του Δημητρίου Πέτσα του Βασιλείου, εργολάβου των υπηρεσιών ανακύκλωσης – κομποστοποίησης του Δήμου Άνδρου.

Με αφορμή πρόσφατα ανακριβή δημοσιεύματα, που αφορούν στο έργο της ανακύκλωσης – κομποστοποίησης του Δήμου Άνδρου, που ανέλαβα για το χρονικό διάστημα από 3.8.2016 έως 12.9.2016, επιθυμώ να αποκαταστήσω την αλήθεια ως προς τα εξής:

Το συγκεκριμένο έργο της ανακύκλωσης – κομποστοποίησης του Δήμου Άνδρου μου ανατέθηκε λόγω του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων που διαθέτω αλλά και της προηγούμενης εμπειρίας μου στην ανακύκλωση υλικών Α.Ε.Κ.Κ. (Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις). Οι όροι και οι προϋποθέσεις ανάθεσης του έργου αυτού, που περιγράφονται στη σχετική από 3.8.2016 δημοσιευμένη σύμβαση, είναι ιδιαιτέρως αυστηροί. Η δε χρονική στιγμή της ανάθεσης ήταν πολύ δύσκολη, αφού στο νησί μας είχαν ήδη συσσωρευτεί τεράστιες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης του έργου, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, συλλέγουμε ασταμάτητα και με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τα ανακυκλώσιμα δημοτικά απόβλητα (ανταποκρινόμενοι, κατά το δυνατόν άμεσα, στα σχετικά αιτήματα των συνδημοτών μας και τις υποδείξεις του Δήμου) καθώς και τα προς κομποστοποίηση απόβλητα. Πρώτη φορά απασχολήθηκε στο έργο της ανακύκλωσης του νησιού μας ένας πλήρης στόλος οχημάτων αποτελούμενος από δύο γερανοφόρα, δύο μεγάλα φορτηγά και δύο μικρότερα οχήματα και αντίστοιχο προσωπικό.

Όσο και αν εθελοτυφλούν κάποιοι και γίνονται προάγγελοι αποτυχιών – για τους δικούς τους (αδιάφορους σε μας) λόγους – η εικόνα του νησιού μας στον τομέα της ανακύκλωσης, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που εκτελούμε το συγκεκριμένο έργο, έχει ήδη βελτιωθεί σημαντικά και βελτιώνεται συνεχώς. Οι δε ποσότητες των ήδη συλλεγέντων από εμάς ανακυκλώσιμων αποβλήτων το αποδεικνύουν.

Τυγχάνει εντελώς ανακριβής, αν όχι και ήσσονος σημασίας σε σχέση με το συνολικό έργο μας, η δημοσιευθείσα «πληροφορία» ότι δήθεν η πρώτη παρτίδα ανακυκλώσιμων υλικών, που εστάλη στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), δεν έγινε δεκτή από το τελευταίο, λόγω μεγάλης ποσότητας μη ανακυκλώσιμων υλικών, και επέστρεψε αυτούσια στο νησί. Η όψιμη (σε επόμενο άρθρο) μερική αναδίπλωση του διαδίδοντος τα ανωτέρω προσώπου, απλά επιβεβαιώνει την ανακρίβεια του αρχικού δημοσιεύματός του και αναδεικνύει την πρόθεσή του να προσβάλει την επαγγελματική μας πίστη και να μειώσει την αξία του έργου που επιτελούμε. Η αλήθεια είναι ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά παρεδόθησαν κανονικά στο ΚΔΑΥ και με τον τρόπο αυτό εγκαινιάστηκε η συνεργασία μας με το συγκεκριμένο κέντρο. Έπονται δε πολλά ακόμη φορτία…

Επειδή μας ενδιαφέρει πραγματικά η προαγωγή της ανακύκλωσης στο νησί μας, καλούμε όλους τους συνδημότες μας σε αγαστή συνεργασία για την επίτευξη του στόχου αυτού. Για κάθε σχετικό με την ανακύκλωση θέμα – αίτημά σας καλείσθε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Καμήλο στο κιν. τηλ. με αριθμό: 6936591107

Με αίσθημα ευθύνης

Δημήτριος Β. Πέτσας