ΝΕΟΤΕΡΑ: Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;

 

Η παραπάνω φωτογραφία aπεικονίζει διδάσκοντες και φοιτητές του ΕΜΠ χτες το μεσημέρι στο Έξω Ρωγό σε ώρα μαθήματος μετά την πρωινή αποτύπωση στο χωριό (φωτ. Εν Άνδρω).

(Σημείωση: με προσωπική ανάρτηση στο ιδιωτικό του προφίλ στο facebook ο δήμαρχος πληροφόρησε το ακροατήριο του πως δέχθηκε σήμερα 17/10 τους διδάσκοντες του ΕΜΠ (είναι στην Άνδρο από τις 14/10) στο δημαρχείο. Μια ακόμα απόδειξη πως μόλις έμαθε τι συμβαίνει στο νησί του έσπευσε αμέσως να επανορθώσει. Μπράβο του! Τώρα το τι είπε ο στόμας του σε συνοδό των καθηγητών, την οποία πήρε τηλέφωνο, τόσο για την ίδια και εμάς όσο και για τον κ. Γ. Δαρδανό, δεν κρίνουμε σκόπιμο να το σχολιάσουμε. Θεωρούμε πως ήταν μια ακόμα άτυχη στιγμή για τον ίδιο λόγω εκνευρισμού!!!…  - Εν Άνδρω)

To ερώτημα του τίτλου πολύ παλαιό. Όμως επίκαιρο στο νησί μας με βάση την παρακάτω αφήγηση. Όλοι έχετε πληροφορηθεί πως το μεγαλύτερο τεχνολογικό ίδρυμα της Ελλάδος  (το ΕΜΠ) και μια από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες σχολές του (η Αρχιτεκτονική) έχει φέρει 10 διδάσκοντες και 220 φοιτητές του για να μελετήσουν επί 6 μέρες 18 από τους πλέον παραδοσιακούς οικισμούς του.

Υπάρχει όμως ΕΝΑΣ στο νησί μας που δεν του το είπε κανένας!!! Δεν το διάβασε σε κανένα site ή blog από όσα τα γράψαμε!!! Δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό!!! Και έτσι δεν το έμαθε ποτέ...

Ερώτηση: ποιος είναι αυτός;

Απάντηση: ο δήμαρχος Άνδρου!!!

Πως το ξέρουμε; Μας το αφηγηθηκε σήμερα το απομεσήμερο στο Νειμποριό φίλος με τον οποίο συντρώγαμε. Μετά μας το επανέλαβε άλλος γνώριμος σε καφέ της περιοχής. Όπως καταλάβαμε πλέον το ήξεραν πολλοί και το συζητούσαν τριγύρω. Γιατί λοιπόν να μην μάθετε κι εσείς το συμβάν που απεικονίζει τον τρόπο διοίκησης του τόπου μας, που μοιάζει να είναι στον "αυτόματο πιλότο"; 

Το επίμαχο συμβάν έχει ως εξής:  χτες Σαββατό βράδυ ο δήμαρχος έπινε αμέριμνος το ποτό του σε κατάστημα επί του πεζόδρομου της Χώρας. Είχε πάει στο τσάι του τοπικού συλλόγου όπως πληροφόρησαν το κοινό οι φωτογραφίες του στο προφίλ του στο facebook!!! Μόλις μερικά μέτρα πιο πέρα σε ταβέρνα συνέτρωγαν οι 10 διδάσκοντες του Μετσοβείου Πολυτεχνείου με την συνοδεία ανθρώπων από την Άνδρο που βοηθούν στο πρόγραμμα της πολιτιστικής κληρονομίας του νησιού μας.

Φεύγοντας καθηγητές και συνοδοί πέρασαν μπροστά του και προχώρησαν μην γνωρίζοντας τον. Ένας εκ των ανδριωτών συνοδών δεν άντεξε και του είπε πως αυτή η αδιαφορία του προς τους καθηγητές και το ΕΜΠ δεν είναι συμπεριφορά που αρμόζει στον πρώτο πολίτη του νησιού. Ο δήμαρχος απόρησε και ρώτησε έκπληκτος για πιο πράγμα του μιλούσε. Ο συνοδός τον πληροφόρησε για τα συμβαίνοντα στο νησί στα οποία ο Δήμος Άνδρου έχει δώσει και βοήθεια!!! Η απάντηση του δημάρχου τον άφησε άναυδο: «μα δεν μου είπε κανείς τίποτα. Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο».

Ίσως είναι ο μόνος στο νησί μας που δεν το ήξερε και δεν τον πληροφόρησε και κανείς. Δεν απορούμε: το ίδιο συνέβη και με την δημοσκόπηση μας που ρώταγε στο facebook: «ποιος την έκανε»!!!!!

Παρακαλούμε κάποιον αντιδήμαρχο που απ' ότι φαίνεται είναι περισσότερο ενήμεροι από αυτόν να τον πληροφορεί τακτικότερα στο τηλέφωνο για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας. Γιατί μοιάζει σαν να μην πια είναι σε αυτό το νησί, αλλά κάπου χαμένος στο διάστημα, ο άνθρωπος…

Φιλικά «εν Άνδρω»