ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Πρωτοφανής πολιτική παρέμβαση του ΓΓ του ΥΠΕΣ στην Άνδρο

 

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις σε ευθεία γραμμή στον χάρτη γύρω από την Πλούσκα. 

Πριν λίγες ημέρες εκδηλώθηκε μια πρωτοφανής παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Καπετάνιου, αναφορικά με τον ΧΥΤΥ του νησιού, η οποία στην παρούσα συγκυρία είναι άκαιρη, άσκοπη, αψυχολόγητη, πρόχειρη και εν τέλει μη χρήσιμη, διότι στην καλύτερη περίπτωση συσκοτίζει και στην χειρότερη δυναμιτίζει την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και οδηγεί σε αδιέξοδα.

Ο Δήμαρχος θυμήθηκε να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο, λογική που δεν θα ακολουθήσουμε, εφόσον θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος φέρει ακέραια την ευθύνη για την κωλυσιεργία στο θέμα του ΧΥΤΥ και έχει αφήσει το νησί μετέωρο και στην τύχη του όσο αφορά την εξεύρεση λύσης.

Εδώ και πολλούς μήνες δεν μπορεί να αναθέσει και να ολοκληρώσει μια υδρογεωλογική μελέτη και δεν έχει κάνει το παραμικρό για εξεύρεση αδειοδοτημένου χώρου για τον δεματοποιητή, ενόψει μάλιστα της εκδίκασης στο ΣΤΕ όσο αφορά την συνέχιση της λειτουργίας του.

Παράλληλα, βλέπουμε να εξελίσσεται μια πρωτοφανής διαδικασία αποκατάστασης του ΧΑΔΑ της Σταυροπέδας με ταυτόχρονη απόρριψη σκουπιδιών.

Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία που τον ακολουθεί φέρουν ακέραια την ευθύνη και εφόσον το νησί οδηγηθεί σε αδιέξοδο, θα αναζητήσουμε πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την καταστροφή που θα επέλθει.

Ανδρος, 21/10/2016

Οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Νίκος Θεολόγου, Αθηνά Μακρή - Κοζανίτου, Φραντζέσκος Αθανασίου, Δημήτρης Τηνιακός, Ειρήνη Πανταζή, Μαρία Βασιλοπούλου, Μανώλης Βάμβουκας

Σημείωση: Ο κ. Γιάννης Καπάκης δεν υπογράφει την παραπάνω ανακοίνωση, θα βγάλει δίκη του προσωπική ανακοίνωση.