Δημοτικό Συμβούλιο, 16/1/17: Που πάμε;...

 

Κάποιοι έκαναν το παν να μπουν σε αυτό το κτήριο το 2014! Και το 2017 κάνουν το παν... να μην πάνε σε αυτό το κτήριο! Όλη η Άνδρος ξέρει τις αδυναμίες και την ανικανότητα αυτών που διοικούν σε αυτό το κτήριο. Αλλά βλέπει και την ανευθυνότητα και την ανικανότητα αυτών που κρύβονται από αυτό το κτήριο (φωτ. Εν Άνδρω).

Η Άνδρος δεν πάει πουθενά! Με τέτοια πολιτική αδυναμία της διοίκησης και τέτοια πολιτικάντικα παιχνίδια της αντιπολίτευσης το νησί δεν πάει πουθενά! Το δημοτικό συμβούλιο της 16ης Ιανουαρίου 2017 αποκάλυψε ακόμα μια φορά αυτό που όλοι ξέρουμε: την ανικανότητα της διοίκησης να διοικήσει και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης να αντιπολιτευθεί...

Βαριά λόγια θα πείτε. Σωστά. Αλλά ιδού τα πεπραγμένα, ιδού και οι αριθμοί και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα:

  1.  -  Ο προϋπολογισμός είναι η πιο σοβαρή διοικητική και πολιτική ενέργεια κάθε πολιτικού σώματος. Ο προϋπολογισμός του 2017 του Δήμου 'Ανδρου έπρεπε να έχει ψηφιστεί πριν το τέλος του 2016. Ψηφίστηκε χθες (πέρα από κάθε προθεσμία) καθυστερώντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Για μια ακόμα χρονιά, δυστυχώς, η διοίκηση απέτυχε στις εξετάσεις και θα έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό (όπως και πέρσι) την άνοιξη!!! Ευθύνες γι' αυτό έχουν κυρίως ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών.
  2.  -  Το δημοτικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό κατάφερε και ορίστηκε στις 18:00 της Δευτέρας 16/1/17. Την ώρα αυτή παρουσιάστηκαν μόνο 9 σύμβουλοι της πλειοψηφίας (από τους 13) και ένας της μειοψηφίας (ο Μ. Βάμβουκας από τους 8).  Επί δύο ώρες περίμεναν έναν σύμβουλο ακόμα για να υπάρξει απαρτία. Τελικά στις 20:15 ξεκίνησε (όταν έφτασε σύμβουλος της πλειοψηφίας με το απογευματινό καράβι). Τότε έγιναν 11.  
  3.  -  Δεν παρουσιάστηκαν (ως συνήθως) οι τρεις της πλειοψηφίας (που έχουν άτυπα προσχωρήσει στον κ. Καπάκη), ο κ. Καπάκης, η σύμβουλος που έχει εκλεγεί με τον κ. Καπάκη και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της μείζονος πλειοψηφίας, που μετά τον θάνατο του Ν. Θεολόγου μοιάζουν για την ώρα ακυβέρνητο καράβι.
  4.  -  Επισημαίνουμε, όπως πάντα, τις μεγάλες ευθύνες της διοίκησης μέχρι σήμερα για το αποκαρδιωτικό θέαμα που παρουσιάζεται στα δημοτικά συμβούλια. Είδαμε συμβούλια που από την μεριά της διοίκησης κυριαρχήθηκαν από υπεροψία και αλαζονεία. Είδαμε κακές συμπεριφορές και πρακτικές εντελώς  έξω από κάθε από κάθε πολιτικό πλαίσιο (προσωπική εχθρότητα, ύβρεις, ειρωνείες, προπηλακισμούς) από συγκεκριμένους συμβούλους της πλειοψηφίας και τον δήμαρχο.
  5.  -  Όμως εδώ και 6-7 μήνες βλέπουμε συμβούλια τα οποία οι περισσότεροι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι τα μποϋκοτάρουν άτυπα. Όσο υπήρχε ο Ν. Θεολόγου η ομάδα του είχε και παρουσία και οι παρεμβάσεις του ιδίου είχαν ουσία. Η απουσία του σηματοδότησε ακυβερνησία στην ομάδα του, αλλά και εξαφάνιση ακόμα και της ομάδας του κ. Καπάκη! Μπορεί η ομ΄δα Καπάκη να αύξησε την δύναμη της με τις άτυπες προσχωρήσεις, αλλά πλέον μείωσε στο ελάχιστο (μέχρι εξαφανίσεως) την παρουσία της στα περισσότερα ΔΣ!
  6.  -  Το δημοτικό συμβούλιο είναι το πολιτικό και διοικητικό σώμα μέσω του οποίου διοικείται το νησί. Αυτό προφανώς αδυνατούν να το καταλάβουν μερικές και μερικοί που το 2014 έταζαν λαγούς και πετραχήλια για να εκλεγούν! Και το 2017 κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο κάνοντας το παν για να μην διοικηθεί έστω και στοιχειωδώς το νησί. Μπορεί να μην τους αρέσει ο τρόπος που διοικεί ή δεν διοικεί ο κ. Σουσούδης και η πλειοψηφία του (παρεμπιπτόντως κι εμάς δεν αρέσει), αλλά το νησί πρέπει να φτάσει κάπως μέχρι το 2019.
  7.  -  Για πρώτη φορά εστιάζουμε τόσο συγκεκριμένα στους τρεις της πλειοψηφίας που προσχώρησαν άτυπα στον κ. Καπάκη παίζοντας μαζί του πολιτικό κρυφτούλι στα δημοσικά συμβούλια. Έφτασαν να κάνουν παιχνίδι ακόμα και με τον προϋπολογισμού του Δήμου Άνδρου που αφορά ΟΛΟ το νησί. Δυστυχώς, ΟΛΗ η Άνδρος βλέπει τα παιχνίδια τους και καταλαβαίνει. Τους επισημαίνουμε πως το κρυφτούλι δεν είναι πολιτική. Αν οι τρεις έχουν κάτι να πουν ας το πουν δημόσια με ένα πολιτικό κείμενο. Ας εξηγήσουν το τι θέλουν και ας σταματήσουν να κρύβονται από τα δημοτικά συμβούλια. Διαφορετικά, αν δεν έχουν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, ας παραιτηθούν. Ποιος τους είπε πως η πολιτική είναι μόνο χειροκροτήματα και μπροστινές θέσεις στα στασίδια της εκκλησίας; Ας καταλάβουν πως το πολιτικό κρυφτούλι τους στρέφεται σε βάρος και των ψηφοφόρων που τους ψήφισαν, αλλά όλου του νησιού, που περιμένει από αυτούς να παίξουν κάποιους ρόλους. Και ας μην κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο σαν φοβισμένα παιδάκια στα δύσκολα...  

«Εν Άνδρω»