Και συνεχίζουν… με κάποιες αλλαγές!!

 

Φωτογραφία από το ΔΣ που έγιναν οι αρχαιρεσίες

Ξεκίνησαν Κυριακή πρωί 5/3/17  οι αρχαιρεσίες για το ποιοι θα αναλάβουν τα πόστα στο δεύτερο μισό της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου. Από τις αρχαιρεσίες εξελέγησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 2017-2019 και η Οικονομική Επιτροπή για την ίδια περίοδο. Τις επόμενες μέρες θα γίνει και το ΔΣ για τους αντιδημάρχους.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος πρότεινε για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι το 2019, τον μέχρι σήμερα Λευτέρη Μπάλα. Θυμίζουμε πως ο Λ. Μπάλας έχει διατελέσει μέχρι σήμερα ήδη έναν χρόνο μιας και ανέλαβε μετά την οριστική παραίτηση από πρόεδρος του ΔΣ και από το δημοτικό συμβούλιο του Κ. Θωμά.

Στην ψηφοφορία που έγινε εψήφισαν 18 παρόντες σύμβουλοι. Ο Λ. Μπάλας πήρε την απαιτούμενη πλειοψηφία επί των παρόντων και εξελέγη με 11 ψήφους (7 σύμβουλοι ψήφισαν λευκό). Για αντιπρόεδρος εξελέγη ο Μ. Βάμβουκας με 12 ψήφους (8 ψήφισαν λευκό) και Γραμματέας εξελέγη η Μ. Βασιλοπούλου με 15 ψήφους (3 ψήφισαν λευκό).

Ακλούθησε η ψηφοφορία για την Οικονομική Επιτροπή. Πρόεδρος αντιπροτάθηκε και εξελέγη ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης. Στη συνέχεια έγιναν ψηφοφορίες για τα μέλη της Επιτροπής. Στην πρώτη ψηφοφορία οι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν οι Α. Τσατσομοίρου 15 ψήφους, Ν. Βιδάλης 12 ψήφους και ο Γ. Ψωμάς 11 ψήφους και ο Φ. Αθανασίου 10 ψήφους και εξελέγησαν.

Οι Μ. Βασιλοπούλου και Χ. Βουραζέρης πήραν 9 ψήφους και δεν εξελέγησαν γιατί δεν είχαν την σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων. Για τους δύο τελευταίους χρειάστηκε νέα ψηφοφορία μετά την οποία εξελέγησαν η Μ. Βασιλοπούλου με 12 ψήφους και ο Χ. Βουραζέρης με 10!!!

Σημείωση: Πληροφορούμε τους αναγνώστες μας πως νέος επικεφαλής της παράταξης "Ανδριακή Ενότητα" ανέλαβε ο Φ. Αθανασίου.

«Εν Άνδρω»