"Νέοι" αντιδήμαρχοι, νέες αρμοδιότητες: εξισορροπήσεις... έτσι χωρίς πρόγραμμα!!!…

 

Προχωρά ο Μάρτης και πλησιάζει η στιγμή να γίνουν και στην Άνδρο οι αλλαγές αντιδημάρχων. Κάποιοι ίσως περιμένουν να δουν ποιοι θα αναλάβουν, ενώ απομένουν δύο χρόνια για τις επόμενες εκλογές. Θα ρωτήσετε και ευλόγως: πότε πέρασαν τρία χρόνια; Θα σας απαντήσουμε πως... ο καιρός περνάει… γρήγορα!!!

Πότε, λοιπόν, θα γίνουν οι αλλαγές στην Άνδρο, ποιοι θα είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι και ποιες οι υπευθυνότητες. Κάναμε έναν μικρό γύρο στην μικρή (και αρκετά απαξιωμένη) πολιτική πιάτσα της Άνδρου και μεταφέρουμε τις πληροφορίες μας ώστε να πάρετε μια ιδέα αυτών που κυοφορούνται.

Πότε θα γίνουν οι αλλαγές;

Προς  το τέλος του Μάρτη. Κι αυτό γιατί ο καθ’ ύλη αρμόδιος, ο δήμαρχος, θα λείπει πάλι για μια ολόκληρη εβδομάδα (είναι σε τετραήμερη εκδρομή με το χορευτικό (!) μετά θα πάει Αθήνα, μετά θα πάει κανά δύο μέρες Σύρο για δουλειά του Δήμου κλπ). Με αυτά τα δεδομένα περιμένουμε τον δήμαρχο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να γυρίσει τις τελευταίες μέρες του Μάρτη!!

Ποια τα νέα πόστα;

Το σχήμα των θεματικών αντιδημάρχων της τριετίας, που πρόκρινε ο δήμαρχος, δεν δούλεψε. Μπλέχτηκαν οι αρμόδιοι! Μπλέχτηκαν οι αρμοδιότητες! Μπλέχτηκε ο δήμαρχος δίνοντας και αφαιρώντας αρμοδιότητες! Μπλέχτηκε και γιατί θεώρησε την "επικοινωνία" και το f/b ως μοναδικό σκοπό της διοίκησης! Επιπλέον οι επιμέρους θεματικά αρμόδιοι (πέραν των αντιδημάρχων) είτε έκαναν προσωπική πολιτική είτε αδράνησαν. Κάποιοι μάλιστα δεν πήγαιναν ούτε στα συμβούλια. Επιστρέφει λοιπόν ο δήμαρχος στην πεπατημένη των τοπικών αντιδημάρχων. Μόνο που αυτό θα αυξήσει τον ήδη οξυμένο τοπικισμό του νησιού. Από αυτή την άποψη όλα τα νησιά έχουν προχωρήσει στην ενοποίηση τους και μόνο η Άνδρος με την συμβολή όλων έχει προχωρήσει... στη διαίρεση της!!!

Ποιοι αναλαμβάνουν;

Τώρα για τα ονόματα των αντιδημάρχων (που περιμένετε να διαβάσετε) οι πληροφορίες μας λένε πως θα είναι: Νίκη Μαμάη (παραμένει αντιδήμαρχος για το Γαύριο), Γιώργος Ψωμάς (γίνεται αντιδήμαρχος για το Μπατσί), Διαμαντής Θεοδωράκης (παραμένει αντιδήμαρχος στη Χώρα) και Χρήστος Βουραζέρης (συνεχίζει αντιδήμαρχος στο Κόρθι).

Οι αρμοδιότητες σε όλα τα θέματα θα είναι τοπικές. Καθένας και η περιοχή του!!!... Κι όποιος αντέξει... Το ίδιο και στην πολύπαθη καθαριότητα. Θα κατανεμηθεί κατά περιοχές. Κάθε αντιδήμαρχος θα έχει ευθύνη για την περιοχή του. Ποιος όμως θα πάρει την ευθύνη της αμαρτωλής Σταυροπέδας; Ίσως ο δήμαρχος! Ή, μήπως βρει κάποιον άλλον;

Απομένει να δούμε τι θα γίνει και με τις άλλες θεματικές αρμοδιότητες που είχαν δωθεί. Αν θα αλλάξουν χέρια. Και ποιοι θα αναλάβουν. Θα κάνουμε μια πρόβλεψη: ελάχιστες κι εκεί οι αλλαγές! Ίσως τα λιμάνια και τα σχολεία μιας και οι αρμόδιοι, αν και χωρίς έργο, πήραν πρόωρη μεταγραφή... σε άλλη ομάδα!
 

Ποιο το συμπέρασμα;

Πρόκειται για μια άσκηση εξισορροπήσεων! Φεύγει ένας θεματικός αντιδήμαρχος (καθαριότητας) από την Χώρα και μπαίνει ένας τοπικός στο Μπατσί! Αλλάζει αντικείμενο ένας θεματικός αντιδήμαρχος (οικονομικών) και γίνεται Κορθίου! Στην πρώτη περίπτωση διαπιστώνουμε προσπάθεια του δημάρχου να ενισχύσει το τραυματισμένο προφίλ του ιδίου και της παράταξης του στην Υδρούσα. Στη δεύτερη διατηρούνται οι εύθραυστες ισορροπίες στο Κόρθι. Στην χώρα λόγω αδράνειας οι ισορροπίες παραμένουν ως έχουν! Και στο Γαύριο όλα παραμένουν όπως διαμορφώθηκαν πέρσι. Και οι "θεματικά αρμόδιοι" όπου θα αλλάξουν είναι λόγω... αυτομεταγραφής τους! Είναι προφανές πως μη υπάρχοντος έργου η προσπάθεια του δημάρχου επικεντρώνεται στις εξισορροπήσεις...

"Εν Άνδρω"