Έγκρίθηκε η υδρογεωλογική. Άνοιξε ο δρόμος για την Πλούσκα.

 

Η περιοχή της Πλούσκας στην οποία αναφερόταν η υδρογεωλογική μελέτη του Δήμου Άνδρου.

Απορρίφθηκε από την δευτεροβάθμια επιτροπή του άρθρου 152 η ένσταση των τριών επωνύμων αντιδρώντων κατοίκων κατά της υδρογεωλογικής μελέτης του Δήμου Άνδρου. Την ένσταση στήριξαν πολιτικά με κάθε τρόπο εδώ και 8 ολόκληρους μήνες ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολιτεύσης Γ. Καπάκης και οι δύο δημοτικές σύμβουλοι που συμπορεύονται μαζί του οι Μ. Μαμάη και Α. Βολίκα. Αυτό σημαίνει πλέον πως έχει ανοίξει ο δρόμος για να πάει η μελέτη στο ΠΕΣΠΑ και να περάσει ο ΧΥΤΥ για την Πλούσκα.

Υπενθυμίζουμε πως η ένσταση κατά της υδρογεωλογικής μελέτης, που αρχικά στήριξαν οι Λ.Ο. Βλάμης. Μ. Αμμολοχίτου και Θ. Μανούσος, με την οποία συμφωνούσαν και στήριζαν πολιτικά και διαδιακαστικά οι Γ. Καπάκης, Μ. Μαμάη και Α. Βολίκα διατύπωνε την μάλλον εξωφρενική άποψη πως «τα σκουπίδια δεν είναι επείγον θέμα για την Άνδρο»!!! 

Σε πρώτη φάση ο απίστευτος αυτός ισχυρισμός (με βάση την τραγική εμπειρία της Άνδρου από το 2011 μέχρι σήμερα) έγινε αποδεκτός (!!!) από τους υπηρεσιακούς παράγοντες! Ίσως γιατί δέχθηκαν ισχυρές κυβερνητικές πιέσεις. Όμως ο εξωφρενικός αυτός ισχυρισμός ήταν πολύ δύσκολο να αντέξει σε μια επιτροπή στην οποία προήδρευε δικαστικός και είχε σύνθεση που δεν ήταν διοικητικοί ή πολιτικοί υφιστάμενοι της σημερινής διοίκησης του ΥΠΕΣ. Λογικό λοιπόν να μην μπορούν να ασκηθούν κυβερνητικές πιέσεις. Κάτι που εξηγεί και την ολοκληρωτική αναίρεση της προηγούμενης απόφασης.

Ως προς τα πρόσωπα που έσπευσαν στη Σύρο την περασμένη Δευτέρα 20/3 στην εκδίκαση της υποθέσεως να σημειώσουμε πως ήταν από την μεριά του Δήμου Άνδρου ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και από την αντιδρούσα ομάδα που πολιτικά κινείται γύρω από τον Γ. Καπάκη ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Μαμάη, Α. Βολίκα, η σύμβουλος Μπατσίου Α. Ψωμά και το ζεύγος Μ. Αμμολοχίτου και Θ.Μανούσος.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται η παραπάνω ομάδα, καθώς και ο Λ.Ο. Βλάμης και φυσικά ο Γ. Καπάκης, ετοιμάζονται για ένα νέο δικαστικό/διαδικαστικό γύρο με νέες προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας. Όμως πλέον τα πράγματα, όπως λέγεται από γνωρίζοντες, δεν είναι όπως παλιά και το Συμβούλιο Επικρατείας είναι πλέον αυστηρό και με τους προσφεύγοντες, όπως έδειξε τελευταία η περίπτωση του ΧΥΤΑ της Νάξου.

«Εν Άνδρω»