Παραμένει η Πειραιώς στο Γαύριο! Ή, όποιος ζητάει λαμβάνει…

 

Το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Γαύριο που δεν κλείνει τελικά... 

Οι πληροφορίες ήρθαν σήμερα το μεσημέρι επισήμως από τον υπεύθυνο δικτύου της τράπεζας Πειραιώς προς τον Έπαρχο Άνδρου γιατί ήταν ο μόνος που έστειλε μια επιστολή διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του Γαυρίου. (Θυμιζουμε πως την επιστολή είχε δημοσιεύσει το Εν Άνδρω, το οποίο επιλέον πληροφόρησε πρώτο και συνεχώς για το σοβαρό θέμα του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Πειραιώς στο Γαύριο εδώ και 6 μέρες).

Ο υπεύθυνος της Πειραιώς πήρε τηλέφωνο σε απάντηση της επιστολής διαμαρτυρίας και αποδέχτηκε τις αιτιάσεις του Επάρχου Άνδρου, αλλά όπως εξήγησε τους τελευταίους 6 μήνες η τράπεζα με δύο υποκαταστήματα στην Άνδρο (Χώρα και Γαύριο) είδε αυτό του Γαυρίου να μαραζώνει περισσότερο.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος δέχθηκε πως με το κλείσιμο πλήττεται ο τουρισμός του Γαυρίου και Μπατσίου και υποσχέθηκε πως αποδέχεται τς διαμαρτυρίες του επάρχου. Έτσι εφέτος το καλοκαίρι το υποκατάστημα της Πειραιώς θα λειτουργεί τουλάχιστον τέσσερις μέρες την εβδομάδα.

Επίσης είπε πως και την χειμερινή περίοδο το κατάστημα δεν θα κλείσει οριστικά, αλλά θα λειτουργεί τουλάχιστον δύο μέρες σταθερά. Την δε περίοδο των συντάξεων και των επιδοτήσεων οι μέρες θα αυξάνονται μέχρι  και τέσσερις.

Το Εν Άνδρω κάνει εδώ μια πρόταση: ο Δήμος Άνδρου να μεταφέρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Πειραιώς στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό και το τραπεζικό ίδρυμα που διατηρεί δύο υποκατάστημα στο νησί.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Από ότι φαίνεται επαληθεύεται ακόμα μια φορά το ρηθέν: όποιος ζητάει λαμβάνει!!! Ή, πιο λαϊκά: όποιος έχει νύχια ξύνεται!!!

Και δύο λόγια για τους άλλους δύο παράγοντες. Ο δήμαρχος δεν έλαβε απάντηση γιατί... δεν έστειλε επιστολή! Μάλλομ ήταν απασχολημένος με το εορταστικό πρόγραμμα των ημερών!!! Ο κ. Καπάκης χτες κατάφερε και εξέδωσε μακροσκελή και πομπώδη διαμαρτυρία εναντίον του δημάρχου... για τις σχολικές επιτροπές! Θέμα που αποκάλυψε στο Εν Άνδρω η Ειρήνη Πανταζή πριν κοντά τρεις εβδομάδες (20/3)!!! Παρατηρούμε πως απλώς καταγγέλει χωρίς να βοηθά πουθεν'α το νησί, ενώ έχει συνεχώς μια χρονοκαθυστέρηση τρεις με τέσσερις εβδομάδες τρέχοντας πίσω από τα γεγονότα…

«Εν Άνδρω»