Έργα και ημέρες…

(α) Έργο Σουσούδη…

Τα φωτιστικά εν σειρά στην κατηφόρα προς Παραπόρτι.... (φωτ. Εν Άνδρω).

Τα νέα φωτιστικά που έχουν εγκατασταθεί στην Άνδρο εδώ και λίγες μέρες αποτελούν το πρώτο αμιγώς ολοκληρωμένο έργο της διοίκησης Σουσούδη. Τρία ολόκληρα χρόνια μετά την εκλογή της η διοίκηση Σουσούδη παρουσίασε σε δύο συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Άνδρο τον απολογισμό του έργου της: τα νέα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια που πήρε από το μοναδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που εντάχτηκε και τα 84 φωτιστικά σώματα που ήδη τοποθέτησε σε πολλά μέρη στην Άνδρο.

Το μικρό λεωφορειάκι. Σχεδόν μινιατούρα.16 θέσεων + ο οδηγός (φωτ. Εν Άνδρω).

Δεν είμαστε ειδικοί στην τοποθέτηση των φωτιστικών ούτε στην χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που ηλεκτροφωτίστηκαν αρκετά μέρη στην Άνδρο. Κάναμε όμως μια βόλτα και είδαμε μια κάπως περίεργη πυκνότητα ή απουσία φωτιστικών σε αρκετά κρίσιμα μέρη. Επίσης επισκεφθήκαμε και φωτογραφίσαμε και τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκινητάκια.

Μικρές αντικρυστές θέσεις. Για μικρές αποστάσεις και για μικρού χώρους. Αλλά χωρίς τζάμια...(φωτ. Εν Άνδρω).

Μετά ρωτήσαμε: (α) Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα μικρά χωρίς τζάμια αυτοκινητάκια; (β) Γιατί έγινε αυτή η πύκνωση ή αραίωση των φωτιστικών σε πολλές περιπτώσεις έτσι που κάπου να υπάρχει άπλετος φωτισμός και λίγο πιο πέρα σε εξίσου σημαντικά σημεία να υπάρχει σκοτάδι;

Τα μικρά φορτηγάκια. Κάτι σαν το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι της αγοράς στην Χώρα. Θα μπορούσαν ίσως σε κάποια χωριά να λειτουργήσουν στους μικρούς στενούς δρόμους ... (φωτ. Εν Άνδρω).

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν: (α) Για τα αυτοκινητάκια δεν ξέρουν τι σχεδιασμός υπάρχει. (β) Με την τοποθέτηση των φωτιστικών ασχολήθηκαν κυρίως ο δήμαρχος και 3-4 στελέχη του!!!

Κομψά τα νέα φωτιστικά αποτελούν ένα δείγμα του τι θα πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Λειτουργούν όπως μάθαμε με φωτοκύτταρα και μπαταρίες. Μπήκαν όμως κάπως ιδιόρυθμα όπως λένε σε ορισμένες περιπτωσεις! (φωτ. Εν Άνδρω).

Σε ορισμένες περιπτώσεις μαλλον ορισμένα σημεία φωτίστηκαν με τρόπο ώστε οι… ψήφοι μελλοντικά να μπορούν να βρουν τον δρόμο προς την κάλπη αυτών που τοποθέρησαν τα φωτιστικά!!!…

 (β) Έργο Καπάκη (με συνδρομή Φ. Αθανασίου)

Με αφορμή το ΔΣ στις 12/5/17 που αναβλήθηκε λόγω απαρτίας δύο λόγια. Το Εν Άνδρω έχει γράψει εδώ και πάρα πολύ καιρό πως ο Θ. Σουσούδης λόγω ανεπάρκειας κατάφερε να χάσει τον έλεγχο στο ΔΣ. Στη συνέχεια να απολέσει και την πλειοψηφία, την οποία διατηρεί περιστασιακά λόγω Μ. Βάμβουκα. Εκείνο που πρέπει να γράψουμε ακόμα μια φορά είναι αυτό που βλέπουν όλοι: την πλήρη απουσία και ανυπαρξία της αντιπολίτευσης.

Μετά την απώλεια του μοναδικού, που μπορούσε να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο, του Νίκου Θεολόγου, η παράταξη του με επικεφαλής τον Φ. Αθανασίου εξαερώθηκε! Έτσι ανέλαβε τον κύριο αντιπολιτευτικό ρόλο ο Γ. Καπάκης συνεπικουρούμενους  και από τους 3 συμβούλους που έφυγαν από την παράταξη Σουσούδη.

 Άλλη μια φωτογραφία από το νέο φορτηγάκι από κοντά (φωτ. Εν Άνδρω).

Δυστυχώς μην έχοντας κάτι να πουν όλοι αυτοί - σε ένα Συμβούλιο που συχνά πελαγοδρομεί - αντί να ασκήσoυν κριτική και να αρθρώσουν κάποιες προτάσεις επέλεξαν τον «κλεφτοπόλεμο» και το «κρυφτούλι»! Τουτέστιν η πολιτική τους πια είναι να μην πατάνε στο δημοτικό συμβούλιο…

Αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να κάνουν ΔΣ ακόμα και για τρέχοντα, επείγοντα ή απλά θέματα διοίκησης. Τώρα θα καθυστερήσει π.χ. η διάθεση του θεάτρου για το καλοκαιρινό Φεστιβάλ, δεν θα γίνει μια πρόταση στο ΕΣΠΑ, δεν θα προχωρήσουν οι μελέτες για τρεις παιδικές χαρές (Γαύριο. Μπατσί, Χώρα) που θα χρηματοδοτούσε το Επαρχείο κλπ.

Πολύ χρήσιμα τα φωτιστικά σε μακρινές διασταυρώσεις καθοδηγούν τον οδηγό. Από αυτή την άποψη ίσως η κατανομή τους να έπρεπε να είχε λάβει υπόψη περισσότερο αυτό το κριτήριο σε σχέση με αυτή σε πυκνή σειρά που επιλέγηκε σε κάποια σημεία. Εδώ η διασταύρωση του δρόμου προς Υψηλού με αυτόν προς Αποίκια... (φωτ. Εν Άνδρω).

Αλαλούμ. Ο Μάιος προχωρά, αλλά δεν υπάρχει προϋπολογισμός με ευθύνη της διοίκησης! Συνάμα δεν γίνονται συμβούλια με ευθύνη της αντιπολίτευσης. Ο Φ. Αθανασίου με τον παντελώς απόντα Γ. Καπάκη έχουν επιλέξει την πολιτική της "εξαφανίσεως"! Είναι απορίας άξιον πως όλοι αυτοί φαντάζονται ότι θα φτάσουμε (αν φτάσουμε) στο 2019; Είναι απορίας άξιον τι θα πουν στους ψηφοφόρους; Οι της διοίκησης θα πουν μήπως για έργα που δεν έκαναν σπαταλώντας χρόνο και ενέργεια να καταδικάζουν το παρελθόν; Και οι της αντιπολίτευσης μήπως για το πόσες τρικλοποδιές έβαλαν σε μια ανεπαρκέστατη διοίκηση;

Εμείς μέχρι σήμερα ξέραμε πως η διοίκηση διοικεί και η αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται. Στην Άνδρο σήμερα διαπιστώνουμε το απίστευτο: η διοίκηση… αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση… «φυγοδικεί» μπροστά σε όλα!!! Και από ευθύνη - και στις δύο περιπτώσεις - ΜΗΔΕΝ… Δυστυχώς…

«Εν Άνδρω»