Ανταπάντηση Λ. Φραδέλου: ψεύδεστε ασύστολα κύριε δήμαρχε...

Ο Λευτέρης Φραδέλος στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου.

(Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε την παρακάτω ανοικτή επιστολή του Λευτέρη Φραδέλου, προέδρου του Τοπικού Χώρας, με την οποία απορρίπτει τις αναφορές του δημάρχου Άνδρου στο πρόσωπο του ως αστήρικτες και ψευδείς  - Εν Άνδρω).

Ψεύδεστε ασύστολα κύριε δήμαρχε

Κύριε δήμαρχε,

την αναφορά ότι με είδατε προσωπικά πριν τις εκλογές την έκανα για να τονίσω πως δεν ήμουν εγώ αυτός πού σάς πλησίασε για να μπει στον συνδυασμό σας, αλλά ήμουν δική σας επιλογή, κάτι πού όμως δεν τιμήσατε με την στάση σας. Στην ερώτησή σας πώς θα μπορούσα να πω σε κάποιον συνεργάτη μου να παραιτηθεί δεν χρειάζεται να απαντήσω, απαντάνε οι πράξεις σας και οι παραιτήσεις των πολύ καλών και στενών σας συνεργατών πού μετράτε μέχρι σήμερα!

Όσο για την επαγγελματική συνεργασία με τον δήμο που λέτε ότι σας ζήτησα σε ότι αφορά τις εργασίες μου ως υδραυλικός, αλλά και την προμήθεια υδραυλικών από το κατάστημα της συζύγου μου, σάς υπενθυμίζω ότι ο δήμος συνεργάζεται με δεκάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις σε όλη την Άνδρο, αλλά και εκτός Άνδρου, έναντι αμοιβής!!! Πολλές φορές ακόμα και με απευθείας ανάθεση.

Κύριε δήμαρχε,

το 2014 το ποσό των 19.504€ πού αναφέρετε αναφέρονται και εξοφλήθησαν από την διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Γλυνού  και αφορούσαν υδραυλικές εργασίες και προμήθεια υλικών κατά τα έτη 2013-2014 και δεν αφορά δική σας ανάθεση όπως εσείς ψευδώς δηλώνετε!!!

Ως προς τα τιμολόγια έχουν εκδοθεί για προμήθεια υδραυλικών υλικών από το κατάστημα της γυναίκας μου, αλλά και για την εργασία μου και αντιστοιχούν στο ποσό των 12.317.55€ και όχι σε 15.926.15 όπως ψευδώς λέτε. Από αυτά τα 2.119.32€ είναι από την μέτρηση υδρομετρητών την οποία αναθέσατε στο σύνδεσμο υδραυλικών με συμφωνημένο ποσό και συμμετοχή όλων των συναδέλφων. Άρα και εδώ ψεύδεστε.

Για το 2016 σωστά λέτε για το ποσό των 8.508.98€ από τα οποία τα 1461.60€ προκύπτουν πάλι από την μέτρηση υδρομετρητών που δεν το λέτε. Τέλος το 2017 έχουν εκδοθεί τιμολόγια από 9/6/17 συνολικού ποσού 5.531.20 τα οποία έως και σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί.Επίσης το 2017 υπάρχει υιμολόγιο πάλι από την μέτρηση υδρομετρητών - που γίνεται σε συμφωνία με τον σύλλογο υδραυλικών - ποσού 1.367.30 ευρώ.

Συνεπώς το ποσό που έχω εισπράξει από τη διοίκηση Σουσούδη από το 2014 έως και σήμερα ανέρχεται στα 20.826,53€, στα οποία συμπεριλαμβάνονται υλικά, εργασίες και ο ΦΠΑ. Και όχι 50.000 ευρώ όπως ψευδώς ισχυρίζεστε.

Δυστυχώς κύριε δήμαρχε άλλη μια φορά δεν σεβόσαστε τους Ανδριωτες που σας εμπιστευτήκαμε με την ψήφο μας και μας παραπλανήσατε. Και παρουσιάζετε με τα παπαγαλάκια σας την καθόλα νόμιμη αντιμισθία μου ως πρόεδρος του Τοπικού Χώρας, που αντιστοιχεί σε 285,50€ το μήνα, ως αμοιβή.

Όπως όλοι ξέρουν αντιμισθία λαμβάνουν όλοι οι πρόεδροι και ορισμένοι αντιδήμαρχοι. Αντιμισθία λαμβάνετε και εσείς + τα έξοδα κίνησης σας τα οποία λαμβάνετε επιπλέον. Όλα λοιπόν όσα γράψατε για μένα ήταν μόνο και μόνο για να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Είστε «άξιος» της αντιμισθίας σας…

Κύριε δήμαρχε,

σταματήστε να απαξιώνετε τα μέλη του τοπικού, διότι το τεχνικό πρόγραμμα προκύπτει από το συμβούλιο και καμία απόφαση δεν παίρνω μόνος μου, παρά με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών.

Επίσης, για την προμήθεια υλικών, που πήραμε απόφαση ως τοπικό, γνωρίζετε ότι οι κωδικοί λόγω των αναμορφώσεων που εσείς συνεχώς κάνετε δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις για την αποκατάσταση έκτακτων διαρροών και να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα με τις συνεχείς διακοπές νερού. Κάτι που βιώνουμε όλοι στην Χώρα. Και αυτό δεν αφορά κανένα προσωπικό μου όφελος όπως αφήνετε πονηρά να εννοηθεί.

Τέλος να σας ενημερώσω (αν και έπειτα από τρία χρόνια θητείας σας θα έπρεπε να το γνωρίζετε) ότι το τεχνικό της Χώρας καλύπτει έργα που αφορούν την Χώρα, τα Λιβάδια και τα Βραχνού και όχι ολόκληρο το νησί της Άνδρου. Κάτι που φαίνεται πως αγνοείτε!!! Συνεπώς η αναφορά σας στο δρόμο της Ι. Μ. Παναχράντου είναι λάθος γιατί ανήκει στην τοπική κοινότητα Μεσαριάς κάτι που φαίνεται πως ξεχνάτε ή δεν ξέρετε…

Τέλος σε ότι αφορά τίς εργασίες μου για τις οποίες ζητάω το ποσό των 24.300 ευρώ και δεν είναι στις αρμοδιότητες του προέδρου - όπως αναφέραται και στο αρθρο 82 του Ν. 3852/2010 – για το χρονικό διάστημα είναι από 23/12/14 έως 9/1/16 δηλ. διάρκεια δηλαδή σχεδόν ενός έτους και όχι πέντε μηνών όπως πάλι ψευδώς αναφέρετε και τις οποίες έχω καταθέσει στο δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου. Επίσης σας έχω ενημερώσει και προφορικώς, αλλά και σε δημοτικό συμβούλιο. Και δεν φέρατε ποτέ αντίρρηση.

Κλείνοντας θα συμφωνήσω μαζί σας ότι είμαι απών από το κτίριο του Δήμου και από την καρέκλα του γραφείου και τις φωτογραφίες, αλλά συνεχίζω να είμαι κοντά στους συμπολίτες μου.

Λευτέρης Φραδέλος

Πρόεδρος Τοπικού Χώρας Άνδρου

Χώρα 7/8/2017