Ανταπάντηση δημάρχου: «Το θράσος συνεχίζεται…»

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Εδώ φωτογραφία ενός από τα πολλά δημοτικά συμβούλια που δεν έγιναν εδώ και μήνες. Όπως βλέπουμε παρόντες είναι μόνο 7 σύμβουλοι από τους 21!!! Οι 6 της πλειοψηφίας (από τους 10+3) και 1 της μειοψηφιας! (απο τους 8)!!! Σε αυτό το συμβούλιο απειλεί ο δήμαρχος πως θα καταγγείλει τον Φραδέλο! Ας το συγκροτήσει πρώτα και μετά ας καταγγείλει ότι θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Συμβούλιο δεν έχουμε... (φωτ. Εν Άνδρω).

(Παρακολουθούμε εδώ και μέρες μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ του προέδρου του Τοπικού της Χώρας Λ. Φραδέλου και του δημάρχου Άνδρου. Το «Εν Άνδρω» δημοσιοποίησε επιστολή Φραδέλου κατά του δημάρχου που του εστάλη ηλεκτρονικά. Ο δήμαρχος απάντησε στο f/b. Αναδημοσιεύσαμε το κείμενο του για να έχουν γνώση οι ανδριώτες μιας και το Εν Άνδρω το παρακολουθεί όλη η Άνδρος. Ο Λ. Φραδέλος ανταπάντησε διαψεύδοντας  τον δήμαρχο! Και τώρα ο δήμαρχος ανταπαντά εκ νέου διαψεύδοντας τον Λ. Φραδέλο! Το παράδοξο είναι πως αν και δεν έχουμε ανακατευτεί στην ενδοπαραταξιακή διαμάχη του «κατηγορεί» το Εν Άνδρω πως: άνοιξε τις στήλες του στις επιστολές του Λ. Φραδέλου!!! Τι θέλει να πει ο ποιητής; Πως δεν πρέπει να δημοσιεύουμε επιστολές στελεχών της παράταξης του που διαφωνούν μαζί του; - Εν Άνδρω).

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου Άνδρου στο f/b:

Το θράσος συνεχίζεται, αλλά για τελευταία φορά μέσω f/b

Θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση όλων, αλλά είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω για δεύτερη φορά στις συνεχιζόμενες θρασύτατες, πρωτοφανείς, αήθεις και ανυπόστατες κατηγορίες του κ. Φραδέλου προς το πρόσωπό μου.
Είναι η τελευταία φορά που το κάνω. Οι επόμενες απαντήσεις μου θα είναι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των δημοτικών συμβούλων και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και στις δικαστικές αίθουσες. Γιατί η ανοχή στη συκοφαντία έχει και τα όριά της…

Αυτές τις μέρες που το νησί έχει μια μεγάλη τουριστική αύξηση και οι ευθύνες του καθενός από εμάς έχουν πολλαπλασιαστεί, αυτές τις μέρες που γίνεται μια καθημερινή πάλη με την δύσκολη καθημερινότητα, κάποιοι επιλέγουν να κάνουν πολιτική σπέκουλα, αγνοώντας το κόστος για την Άνδρο και σκεπτόμενοι μόνο το δικό τους συμφέρον.

Ο κ. Φραδέλος με τα συνεχιζόμενα ψεύδη του, προσπαθεί να δικαιολογηθεί που απέχει από τα καθήκοντά του και συνεχίζει με περισσό θράσος τις απίθανες οικονομικές απαιτήσεις που έχει από τον Δήμο Άνδρου. Βρίσκοντας, βεβαίως ανοιχτές τις αγκάλες του «Εν Άνδρω» και του κ. Μπασαντή, του οποίου τα αισθήματα για τη δημοτική αρχή είναι πασίγνωστα σε όλους τους Ανδριώτες.

Κύριε Φραδέλο έχετε πέσει στη παγίδα αυτών που θέλουν να αντιπολιτευθούν τον Δήμο και σας χρησιμοποιούν. Δυστυχώς εκτίθεστε ανεπανόρθωτα με τα συνεχή ψέματα και τις ανακρίβειες που λέτε.

1. Και βέβαια είστε δική μου επιλογή, άσχετα αν έκανα λάθος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν ή παραιτήθηκαν, ξέρετε πολύ καλά πως το έπραξαν είτε από σοβαρούς προσωπικούς λόγους, είτε για επαγγελματικούς λόγους και βέβαια κάποιοι για το μείζον θέμα της χωροθέτησης ΧΥΤΥ.

2. Και βέβαια ο Δήμος συνεργάζεται με πλήθος επαγγελματιών στο νησί, καθώς και με εσάς, ως παροχή υπηρεσιών και ως επιχείρηση στο όνομα της συζύγου σας.

3. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε να ψεύδεστε και να παραπληροφορείτε αφού:
Το 2014 σαφώς και εισπράξατε από την σημερινή!!! δημοτική αρχή το ποσό των 19.504 ευρώ και όχι από την προηγούμενη, όπως ψευδώς αναφέρετε.
Να σας θυμίσω ότι από την προηγούμενη διοίκηση εισπράξατε επιπλέον το ποσό των 22.028,60!! ευρώ.
Δηλαδή από 01/01/2014 μέχρι 31/08/2014 εισπράξατε 22.028,60 και
από 01/09/2014 μέχρι 31/12/2014 εισπράξατε 19.504,00,
Σύνολο για όλο το 2014, 41.532,60 ευρώ!
Όλα αναρτημένα στο Διαύγεια και στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

Ο Δήμος οφείλει να έχει συνέχεια και συνέπεια και για το λόγο αυτό σας είχαμε εξοφλήσει ό,τι σας χρωστούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή από το 2013 όπως είπατε, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο ποσό των 19.504 ευρώ.

4. Με απόλυτη ακρίβεια και βάσει στοιχείων εισπράξατε
-Το 2015 το ποσό των 8.866,55 ευρώ και το ποσό των 7.059,70 ευρώ, ήτοι σύνολο 15.926,25 ευρώ.
Αφήστε λοιπόν τις αλχημείες και τις κατηγορίες.
-Το 2016 το ποσό των 8.508,98 ευρώ που παραδόξως παραδέχεστε
-Το 2017 εισπράξατε το ποσό των 2.742,76 ευρώ και το ποσό των 4.269,89 ευρώ, ήτοι σύνολο 7.012,65 ευρώ και επιπλέον έχετε τιμολογήσει ποσό 4.916 ευρώ για το 2017 που σας το οφείλουμε και φυσικά θα το εισπράξετε στο επόμενο διάστημα.

Συνεπώς ψεύδεστε γιατί από τη σημερινή διοίκηση έχετε εισπράξει το ποσό των 51.000 ευρώ και όχι 20.800 που ψευδέστατα αναφέρετε. Και έχει προχωρήσει η διαδικασία εξόφλησης ποσού 5.000 ευρώ περίπου.

Όλα αυτά, βάσει των παραστατικών που υπάρχουν στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν φθηνή προσωπική και συκοφαντική επίθεση εναντίον μου –για την οποία θα κληθούν να αποφασίσουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι.

5. Όσο για τα 25.000 ευρώ που απαιτείται από τον Δήμο, για διάστημα 5 μηνών!!, να μας πείτε πότε έχουν γίνει τα πρωτογενή αιτήματα, ποιος σας έδωσε τις εντολές και με ποιόν είχατε συμφωνήσει τις υπέρογκες αμοιβές που χρεώνατε τον Δήμο.

6. Την αντιμισθία των 285 ευρώ δεν μπορώ εγώ να την κρίνω αφού την ορίζει ο νόμος. Όσο για τα σχόλια και την αχαρακτήριστη φρασεολογία σας, αυτό θα διερευνηθεί ως προς την κατασυκοφάντηση προς το πρόσωπό μου εκ μέρους σας.
Με τους τοπικούς συμβούλους έχουμε άριστη συνεργασία και τους διακρίνει υπευθυνότητα και εργατικότητα, σε αντίθεση με εσάς που κάθεστε στην καρέκλα του προέδρου, ενώ έπρεπε να είχατε παραιτηθεί από το 2015.

7. Και τέλος, που δείχνει πόσο ανεπαρκής και αδαής είστε, θα σας πω ότι, ένα μεγάλο έργο για να γίνει σε μια τοπική κοινότητα είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί ΣΑΤΑ και άλλων κοινοτήτων ή ενοτήτων. Έτσι λοιπόν για τον έργο της Παναχράντου, όπως και για άλλα μεγάλα έργα, δεν έφτανε σε καμία περίπτωση η ΣΑΤΑ της Μεσσαριάς αλλά χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί ΣΑΤΑ και από τη δημοτική ενότητα της Χώρας, καθώς και όλης της Άνδρου αναλογικά.

Αφήστε τα «κροκοδείλια δάκρυα» και πείτε στο ανδριώτικο λαό πως δεν μπορείτε να συνεχίσετε για τους δικούς σας λόγους. Μπορείτε να φανείτε χρήσιμος με την παραίτησή σας αφού ήδη εργάζονται για εσάς άλλοι, εφόσον επιλέξατε να είστε απών.
Για οποιοδήποτε περαιτέρω διάλογο, δεν θα σας κάνω τη χάρη, σας περιμένω στο δημοτικό συμβούλιο να λογοδοτήσετε.
Τα ψέματά σας με συκοφαντούν αλλά να ξέρετε ότι τελειώνουν εδώ. Ως Δήμαρχος Άνδρου έχω την υποχρέωση να δουλεύω νυχθημερόν για να λύσω τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα του νησιού μας και όχι να χάνω τον χρόνο μου για να ασχολούμαι με τα όσα ψευδώς δημοσιοποιείται.
Αρχή φόρμας

Τέλος φόρμας