Λειψυδρία στις... Μένητες!!! Προχωρά όμως επιτυχώς η υδροδότηση του… facebook της Άνδρου!!!

Μένητες: νερά έχουν.. Δεξαμενές και δίκτυα δεν έχουν. Και λένε το νερό νεράκι!!! Φωτογραφία των νερών δίπλα από τις πηγές (φωτ. Εν Άνδρω). 

Ως γνωστόν στο Αιγαίο υπάρχει το νησί της Αποκάλυψης που είναι η Πάτμος. Γιατί εκεί ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη. Υπάρχει .ομως και το νησί της Συγκάλυψης που είναι η Άνδρος!!! Γιατί ο δήμαρχος Σουσούδης κάνει εδώ και τρία χρόνια έναν μεγάλο facebookικό αγώνα να συγκαλύψει την εξόφθαλμη ανεπάρκεια του ιδίου και της διοίκησης του!

Κορυφαία στιγμή της ανεπάρκειας τους τον Αύγουστο του 2017 όταν η λειψυδρία ενέσκηψε ακόμα και στις πνιγμένες στο πράσινο και τα νερά Μένητες!!! Την ίδια στιγμή όμως ο ίδιος και οι φίλοι του αρμενίζουν σε πελάγη ευτυχίας και δημιουργίας δικτύων υδροδότησης στο facebook της Άνδρου!!!

Τελευταίο facebookικό έργο τους η συγκάλυψη της λειψυδρίας στις Μένητες τον Αύγουστο με το εξαγγελία του "έργου" της ύδρευσης του Αγίου Πέτρου... το 2018!!! Απίστευτο κι όμως αληθινο! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Σάββατο βράδυ 19/8 στις 19:08 το τηλέφωνο του site χτυπά επίμονα. Το βρίσκουμε στο βάθος της τσάντας. Το σηκώνουμε. Απελπισμένος ιδιοκτήτης τουριστικής μονάδας από τις Μένητες μας παίρνει για δεύτερη φορά εδώ και 10 μέρες και λέει: «το κακό παράγινε. Είμαστε πάλι δύο μέρες χωρίς νερό στην επιχείρηση μου. Όπως και οι άλλοι συνάδελφοι της περιοχής. Μόνο ο Αίολος έχει δικό του νερό. Οι άλλοι είμαστε απελπισμένοι. Τηλεφωνούμε στον Δήμο Άνδρου και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο. Έχουμε συνεχείς απροειδοποίητες διακοπές στην περιοχή μέχρι το Βακόνι. Μήπως μπορείτε πάλι να γράψετε κάτι. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Και μετά ο δήμαρχος μιλά για τουριστική ανάπτυξη.»

Και τρέχουν τα  νερά τον κατήφορο στις Μένητες. Αλλά στον ανήφορο... λειψυδρία!!! Τέτοια διπλή "επιτυχία"  δεν ξανάγινε... Πάντως στο facebook η ύδρευση πάει πολύ καλά διαβάζουμε... (φωτ. Εν Άνδρω).

Του απαντάμε: «μα γράψαμε πριν μερικές μέρες. Μάλλον δεν έχει νόημα. Αυτή τη στιγμή αποφάσισαν να κάνουν συντήρηση δικτύων με 30.000 κόσμο στο νησί. Στο Μπατσί πρώτα περίμεναν να φτάσει καλοκαίρι και μετά ολοκλήρωσαν τη συντήρηση. Το γράψαμε. Και για το Συνετί και τον Όρμο, τα ίδια. Στο Συνετί είπαν πως θα μοίραζαν μπουκάλια νερό!! Δεν ξέρουμε πια τι να γράψουμε κι εμείς.»

Και ίσως δεν θα γράφαμε αν δεν ήταν προκλητικοί. Χτες γνωστό φερέφωνο τους βγήκε και διαφήμισε στο facebook της Άνδρου πως «προχωρά η ύδρευση του Αγίου Πέτρου»!!! Προς πληροφόρηση του: το έργο προετοιμάστηκε το 2010 από την απερχόμενη τότε διοίκηση Θωμά!!! Εντάχθηκε στις 10/10/16 από τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο στο ΕΣΠΑ!!! Ετοιάζονται τα νέα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Και το έργο θα εκτελεστεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον επόμενο χρόνο!!!

Το βγάζουν όμως τώρα στον αέρα!!! Την ώρα που δεν δεν έχουν νερό αρκετοί οικισμοί!!! Την ώρα που αυτοί - και το φερέφωνό τους - αποσιωπούσαν πως τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις στις Μένητες δεν είχαν νερό!!! Και κανείς τους δεν ξέρει αν θα έχουν νερό τον υπόλοιπο μήνα..

Κανείς μας δεν ξέρει ποιες εργασίες συντήρησης θα γίνουν. Και που θα γίνουν. Για να μην ξαναζήσουμε το εφετινό φαινόμενο της λειψυδρίας οικισμών πνιγμένων στο πράσινι και τα νερά!!! Μοναδικό φαινόμενο στην Άνδρο την υδρούσα κάποιοι να λένε το νερό νεράκι…

Πάντως πρέπει να ομολογήσουμε πως στο facebook της Άνδρου η ύδρευση προχωρά!!! Ήδη ολοκληρώθηκε στο facebook η υδρευση των... Βριλησίων!!! Και τώρα προχωρά, στο facebook επίσης, και του Αγίου Πέτρου!!!

Και εις ανώτερα...

«Εν Άνδρω»